Kdy domů z porodnice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2830
28.8.10 22:42
Pudloslava píše:
Uprimne nechapu proc - snad jedine, ze by lekarum opravdu tolik zalezelo na detech a ze by se o ne bali. Porodnice jsou natriskane k prasknuti, meli by byt radi, ze jim jde nekdo domu dobrovolne.
Kdyz jsem mela pocit, ze podepsat revers je fakt nerozum (ono to obvykle je spise rozumne), tak jsem jim to rozmluvila. Az na jeden pripad se to povedlo vzdy.
EDIT: v mem oboru si obvykle pacienti nemysleli, ze toho vedi o veci vic nez ja, takze se s nimi pracovalo celkem dobre.

Když bylo rozumné podepsat reverz, proč je nepropustili normálně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
28.8.10 22:46

No ale potom teda nechápu, proč odchází maminky sami a dítě tam zůstává… Já bych asi neměla odvahu si o ten reverz ani požádat… jsem poseroutka.. a to mě to tam těch 9 dní hodně štvalo… prakticky se jen čekalo jestli se náááhodou nezhorší žloutenka… musela jsem tam být tak dlouho dokud nezečala klesat a ještě den potom… hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
28.8.10 22:58

Muchitos, pockej, ja si nedokazu predstavit mamu od zdraveho ditete, ktera by odesla 2h po porodu a dite tam nechala, to je nejake nedorozumneni. Samozrejme se podepisuji reverzy dva, jeden na matku a jeden na dite.
Tvrzeni, ze dite tam musi zustat je jen dalsi pokus o citove vydirani. Tech 72h, to je doporuceni pediatricke spolecnosti, to neni nejaky zakon. Zakon naopak zcela legalne umoznuje ambulantni porod, kdy zena s ditetem odchazi do 24h po porodu. Podminkou je, ze zena si zajisti prevzeti do pece pediatrem do 24h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
29.8.10 06:45
Muchitos píše:
Pudloslava píše:
Uprimne nechapu proc - snad jedine, ze by lekarum opravdu tolik zalezelo na detech a ze by se o ne bali. Porodnice jsou natriskane k prasknuti, meli by byt radi, ze jim jde nekdo domu dobrovolne.
Kdyz jsem mela pocit, ze podepsat revers je fakt nerozum (ono to obvykle je spise rozumne), tak jsem jim to rozmluvila. Az na jeden pripad se to povedlo vzdy.
EDIT: v mem oboru si obvykle pacienti nemysleli, ze toho vedi o veci vic nez ja, takze se s nimi pracovalo celkem dobre.
Když bylo rozumné podepsat reverz, proč je nepropustili normálně??

napriklad proto, ze guidelines doporucuji hospitalizaciu, ale v tom konkretnim priklade se jevi jako zbytecna ( dle posouzeni lekare). Ale lekar si nechce zadelat na polizanici, ze v tom minimalnim riziku se preci jen doma neco stane a on bude mit popotahovani, ktere se stalo konickem verejnosti a pravniku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
29.8.10 06:49

Ja si ale fakt myslim, ze o prachy nejde.
tedy ne v tom smyslu, jak vy myslite.
za lezeni na luzku je prachu minimum, prachy jsou za ty vykony, na ktere byste stejne chtely chodit ambulantne.
A tam by zase slo o to zaplatit ty lidi, co by je ambulantne provadeli.
A protoze ve zdravotnictvi se obvykle setri na personalu (jeden clovek ma provest co nejvice vykonu za minimum casu) - neni moc realne, ze by pojistovny platily nejake PA za to, ze se bude vetsinu dne vozit tramvaji, aby u nekoho doma pichla dite do paticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101499
29.8.10 10:54

Tak to je jasné, že aby to někdo objížděl je problém finanční, ale mě by se líbilo, kdyby mohl člověk na výkony dojíždět - je spousta případů, kdy je zbytečné, aby tam člověk ležel jen proto, aby se v ten den udělal jeden výkon. A personálu by to taky ušetřilo práci, muselo by se tedy zajistit aby výkon dostali zaplacený tak jako tak, ale krmit mě tam a převlékat postel by nikdo nemusel.
Sice je s ohledem na porodnice malinko OT, ale krásný případ bylo třeba onemocnění u známé - přestala z ničeho nic slyšet, léčí se to infuzemi, jedna infuze denně cca na 1-2 hodiny. Nevidím jediný důvod, proč musí být člověk s touto diagnozou hospitalizován, jinak mu nic není, pravděpodobnost komplikací nula nula nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
29.8.10 12:30

jani u nas se lecilo infusemi na stacionari - kde se tohle provozuje ve velkem, tam se stacik vyplati (zamestnat jednu sestru navic) - jenze kde davaji infuse jen obcas, tam by to byl zbytecny vydaj, nebo by to zatizilo provoz.

u tech mimin to ale neni jeden ukon, je detska vizita, je vazeni, je mereni bilirubinu, je ockovani, je odber krve, je laktacni poradkyne.. i zena muze mit po porodu problemy a potrebovat lekarskou peci.

Sice by treba ta sestra delala stejnou praci, jenze kdyz lezis ve spitale, sestra si tu praci udela, kdy potrebuje ona.

Ja mivam nekdy pocit, ze jsem ze vsech mamin ta nejneschopnejsi, ale predstava, ze po porodu denne nasedam do auta a jedu do spitalu kvuli necemu, byt treba jen jednomu vykonu, to bych tam fakt radej lezela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
30.8.10 11:32

já taky chápu tu potřebu podepsat revers, protože je v doporučených postupech něco napsáno a když by se tím dr. neřídil a pustil pacienta domů a něco se zhošilo, onen pacient ho může žalovat.. (mluvím zcela obecně a jako žena doktora o tom něco vím..).

chápu i snahu některých maminek o ambulantní porody, byť já bych toho schopná nebyla.. já osobně bych byla spíše pro volbu jednodenní hospitalizace, ale jen v případě že je vše bez komplikací a je zajištěná péče o novorozence i maminku.. prototže ono se toho opravdu může stát hrozně moc.. a po tom jednom dni, ne že by se stát nic nemohlo,ale rizika přeci jen klesají..

navíc, bohužel v dnešní době např. pokud je něco špatně s miminkem, už vás nevrátí do porodníce, ale na dětské a děkuju pěkně, měla jsem možnost si to vyzkoušet.. a už nechci - nejsou zařízení na několikadenní novorozence, klidně váš šoupnou na pokoj s 10 letým klukem, není to příjemné.

Muchitos - chápu, že 9 dní je na palici. ale bu´d ráda, prootže já šla klasicky po 4dnech, 5. den V. zežloutl jako pomeranč, skončili jsme na dětském, kde nejsou abs. zařízení na svícení dětí, byl to děs, vůbec nechtěl pít, ječel a bili mu pak klesal 3 m, nepřibíral, odložené očkování.. prostě, zůstat tam o den déle, stačilo by ho trochu nasvítit, hodnoty by nevrostly tolik a nemuseli jsme tohle všechno, včetně neustáleho braní krve, návštěv gastroenterologie, nikdy podstoupit.. jen slabá útěcha, ale přeci, ne? :wink:

takže teď budu pravděpodobně jediná matka, která hodlá squatovat v porodnici :) 8-) raději čekat na pokles bilir., než zažít znovu tohle všechno.. !

P.S. a úplně OT, Pudli, čistě pro mě, mohla bys mi napsat, v jkém oboru pracuješ? (z vyprávění svého muže mám někdy pocit, že ve všem si - ale jen určité procento pacientů - myslí, že ví více :) :-P )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
31.8.10 06:47

neurologie

uprimne nechapu, jak nekdo jde domu v klidu se zlutym ditetem
ja jsem asi echt hysterka, ale jsem fakt rada, ze mi tohle v porodce odsledovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101499
31.8.10 07:03

No, třeba kamarádku v klidu propustili i se žlutým dítětem… tak si vyber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
31.8.10 16:55

Pudli, já to taky nechápu.. jenže bohužel, v našem případě to tak nebylo.. (kéž by bylo, nehla bych se :)) Vojta měl pozdní ikterus kojeného dítěte, pořádně žloutnout začal 5. den, a „nejlepších“ výsledků dosahoval 10 den.. 4. den, když nás propouštěli žlutý nebyl vůbec, ani podle orientačního měření na kůži nic nenasvědčovalo budoucímu problému.. :-? vím, že jsme vyjímka, že se to nestává často.. teď mám tu „výhodu“, že vím, že už to jednou bylo, podruhý si to fakt ohlídám sama :mrgreen: a do 5. dne se nehnu :)

jestli jsi neurolog, tuplem chápu, že se žluťáskem bys domů nešla.. !! mužova neurologie mi poskytla „hezké“ čtení o jádrovém ikteru.. :-?

protože ono je to i o tom, že nevědomost je sladká.. když nevíš, kam může ikterus dojít, spolehneš se a jsi klidná..

a asi jsi měla štestí na pacienty – :mrgreen: tchýně pracovala na neurologii, ale pravda v ambulanci.. a těch „chytrých“ měla dost.. :) (bolesti hlavy, zad apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
31.8.10 17:12

Nataso jo zadari chtej mit vsichni MR a nenechaj si vysvetlit, ze to v jejich (nekterych) lecbe zadny prinos neprinese. Je to takove SF vysetreni, kazdej ho chce. Kolegyne vzpominala, kdyz se jeste plotenky vysetrovaly pomoci PMG - (jako lumbalka) - jak se kazdej branil co nejdele, MR se kazdej domaha.
Jine problemy obvykle nemame, zejmena proto, ze u zad vlastne o tolik nejde a da se pacientovi vyhovet (nechce obstrik, jeho vec, bude skucet o neco dyl, ale neumre)
Paradoxne v neurologii vaznejsi nemoci z pocatku casto moc hrozive nepusobi, neboli a pacient je v klidu, pripadne se divi, kdyz ho posilam po vsech certech, kdyz ma trebas jen trosku slabou ruku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
3.2.14 15:53

Ja mam teda po cs v plne narkoze, cisar byl v patek rano a zitra bych chtela jit na reverz domu. Jinak by nas normalne pustili az ve ctvrtek. Ja i mala jsme naprosto ok. Doma mam 18m syna s lehkou dmo a ma hystericke zachvaty, ze nejsem doma. Nehlede na to, ze me tady ten rezim na sestinedeli fakt psychicky nici. Ale jsem docela poseroutka, tak nevim, jak jim to oznamit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
3.2.14 15:53

Ja mam teda po cs v plne narkoze, cisar byl v patek rano a zitra bych chtela jit na reverz domu. Jinak by nas normalne pustili az ve ctvrtek. Ja i mala jsme naprosto ok. Doma mam 18m syna s lehkou dmo a ma hystericke zachvaty, ze nejsem doma. Nehlede na to, ze me tady ten rezim na sestinedeli fakt psychicky nici. Ale jsem docela poseroutka, tak nevim, jak jim to oznamit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
3.2.14 16:23

Normálně ráno při vizitě, nemůžou tě tam držet proti tvé vůli ale počítej s tím že se na to moc dobře tvářit nebudou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková