Kdy domů z porodnice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2830
28.8.10 14:43

72 hodin

Pořád mi vrtá hlavou jak to je.. kdy nejdříve matka i dítě po porodu můžou opustit porodnici?? Vím že ve Vítkovicích, když matka podepíše ten papír, že chce odejít dřív tak jí dítě nedají a dají jí ho až za těch 72 hodin pokud je vše v pořádku.. Je to tak? nebo to jde i jinak??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101466
28.8.10 15:05

Na to nemají právo, i když se tak tváří, ty jsi zákonný zástupce dítěte a tudíž rozhoduješ i za něj, takže revers můžeš podepsat jak za sebe, tak za dítě. Jediné kdy mohou něco bez tvého je pokud by se jednalo o ohrožení života dítěte, ale musí to být přímé ohrožení, ne pouze teoretické…
Takže pokud bys byla hodně nekompromisní, tak můžeš teoreticky i s dítětem odejít pár hodin po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
28.8.10 15:09

A myslíte, že to někdo praktikuje?? Vím, že právě z Vítkovic odcházejí hned po porodu romské maminky…ale vždycky bez dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
28.8.10 15:11

nevím,zas pár dní si po porodu odpočinout není od věci,doma už se budeš muset starat sama o všechno a pokud tě mimi při porodu natrhne nebo tě nastřihnou a budou šít,budeš ráda za každou chvilku klidu,leda že bys měla doma někoho k ruce,kdo by byl stále s vámi.ale i tak za ten klid že je mimi OK to stojí ty tři dny ve špitále vydržet.i ta blbá žloutenka se může rozjet až po pár dnech :-( stejnak dělají různá vyšetření,kyčle,ledviny,očkování a nedělá se to všechno najednou ale postupně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
28.8.10 15:12

navíc není ani pupík pár hodin po porodu zaschlý a je to dost živý,může kdykoliv začít krvácet,co bys s tím dělala doma :think: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
28.8.10 15:13

já už miminko mám :-) byla jsem v porodnici 9 dní :poblion: :poblion: :poblion: a malé se právě rozjela žloutenka 3 den… Mě to jen zajímá…čistě teoreticky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
28.8.10 15:14

No a co dělají mamky které rodí doma?? Já to právě vůbec nechápu...... ale zas ten klid a pohodlí domova je asi fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
28.8.10 15:15

aha,já se lekla že o tom uvažuješ,no mi to přijde strašně nerozumné,stejně jako porody doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
28.8.10 15:17

Jo nerozumné to je…ale po nekonečných 9 dnech jsem o tom uvažovala… Potom nás tam drželi už jen tak pro jistotu.. bylo to strašné.. ty nervy každý den jestli nás pustí nebo ne.. Ale dneska jsem ráda že nic nezanedbali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
28.8.10 15:18

pohodlí možná fajn bude,ale zas třeba za ztracené zdraví to nestojí,doma asi těžko mají jipku,všechny přístroje kdyby něco,inkubátor…rychlá než dojede,to někdy trvá fest dlouho…proč riskovat život sebe a mimča,pár dní se to přežít v tom špitále přece dá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
28.8.10 15:19

jo ty nervy znám,je to ale vyplavením těch hormonů :twisted:
normálně by to člověk ustál,po porodu ale ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2830
28.8.10 15:20

To je asi pravda no… Stejně bych doma neměla klid. . asi bych se hrozně bála, e se něco stane. Pamatuji jaký strachjsem měla o malou když mi ji dali na bříško… strašně jsem se bála, že přestane dýchat…ani nevím proč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101466
28.8.10 15:24

Já si myslím, že je to rozhodnutí každého, do porodu doma bych třeba nešla, to mi přijde jako velké riziko, ale jít domů dřív než po 3 dnech mi zas až tak velké riziko nepřijde, žloutenka se může rozběhnout úplně stejně třetí den jako pátý a s očkováním hned v porodnici stejně nesouhlasím.
I když bych řekla, že hodně záleží, jaká je v dané porodnici péče a přístup, moje poslední zkušenosti z nemocnice po bouračce jsou takové, že pokud by se něco dělo, tak rychleji dojedu do nemocnice z domova, než na oddělení seženu někoho kdo se mi bude věnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
28.8.10 15:31

ahoj, tohle tema se tu resilo jako ambulantni porod, v Podoli bylo par rodicek co sly domu po 2hodiny, samozrejme na reverz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
28.8.10 16:03

jo podepsat reverz je fakt super nápad a přemýšlelas už si nad tím co budeš dělat kdyby se něco stalo a ty nebo mimi by ste potřebovali doktora?? Oni taky doktoři můžou říct že už mrně ani tebe neošetří, když si podepsala reverz.Podepsat reverz je ta největší blbost co kdo může udělat :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková