Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Pořád mi vrtá hlavou jak to je.. kdy nejdříve matka i dítě po porodu můžou opustit porodnici?? Vím že ve Vítkovicích, když matka podepíše ten papír, že chce odejít dřív tak jí dítě nedají a dají jí ho až za těch 72 hodin pokud je vše v pořádku.. Je to tak? nebo to jde i jinak??
Na to nemají právo, i když se tak tváří, ty jsi zákonný zástupce dítěte a tudíž rozhoduješ i za něj, takže revers můžeš podepsat jak za sebe, tak za dítě. Jediné kdy mohou něco bez tvého je pokud by se jednalo o ohrožení života dítěte, ale musí to být přímé ohrožení, ne pouze teoretické…
Takže pokud bys byla hodně nekompromisní, tak můžeš teoreticky i s dítětem odejít pár hodin po porodu.
A myslíte, že to někdo praktikuje?? Vím, že právě z Vítkovic odcházejí hned po porodu romské maminky…ale vždycky bez dítěte…
nevím,zas pár dní si po porodu odpočinout není od věci,doma už se budeš muset starat sama o všechno a pokud tě mimi při porodu natrhne nebo tě nastřihnou a budou šít,budeš ráda za každou chvilku klidu,leda že bys měla doma někoho k ruce,kdo by byl stále s vámi.ale i tak za ten klid že je mimi OK to stojí ty tři dny ve špitále vydržet.i ta blbá žloutenka se může rozjet až po pár dnech
stejnak dělají různá vyšetření,kyčle,ledviny,očkování a nedělá se to všechno najednou ale postupně
navíc není ani pupík pár hodin po porodu zaschlý a je to dost živý,může kdykoliv začít krvácet,co bys s tím dělala doma
![]()
já už miminko mám
byla jsem v porodnici 9 dní
a malé se právě rozjela žloutenka 3 den… Mě to jen zajímá…čistě teoreticky..
No a co dělají mamky které rodí doma?? Já to právě vůbec nechápu...... ale zas ten klid a pohodlí domova je asi fajn…
aha,já se lekla že o tom uvažuješ,no mi to přijde strašně nerozumné,stejně jako porody doma
Jo nerozumné to je…ale po nekonečných 9 dnech jsem o tom uvažovala… Potom nás tam drželi už jen tak pro jistotu.. bylo to strašné.. ty nervy každý den jestli nás pustí nebo ne.. Ale dneska jsem ráda že nic nezanedbali…
pohodlí možná fajn bude,ale zas třeba za ztracené zdraví to nestojí,doma asi těžko mají jipku,všechny přístroje kdyby něco,inkubátor…rychlá než dojede,to někdy trvá fest dlouho…proč riskovat život sebe a mimča,pár dní se to přežít v tom špitále přece dá
jo ty nervy znám,je to ale vyplavením těch hormonů ![]()
normálně by to člověk ustál,po porodu ale ne
To je asi pravda no… Stejně bych doma neměla klid. . asi bych se hrozně bála, e se něco stane. Pamatuji jaký strachjsem měla o malou když mi ji dali na bříško… strašně jsem se bála, že přestane dýchat…ani nevím proč…
Já si myslím, že je to rozhodnutí každého, do porodu doma bych třeba nešla, to mi přijde jako velké riziko, ale jít domů dřív než po 3 dnech mi zas až tak velké riziko nepřijde, žloutenka se může rozběhnout úplně stejně třetí den jako pátý a s očkováním hned v porodnici stejně nesouhlasím.
I když bych řekla, že hodně záleží, jaká je v dané porodnici péče a přístup, moje poslední zkušenosti z nemocnice po bouračce jsou takové, že pokud by se něco dělo, tak rychleji dojedu do nemocnice z domova, než na oddělení seženu někoho kdo se mi bude věnovat.
ahoj, tohle tema se tu resilo jako ambulantni porod, v Podoli bylo par rodicek co sly domu po 2hodiny, samozrejme na reverz.
jo podepsat reverz je fakt super nápad a přemýšlelas už si nad tím co budeš dělat kdyby se něco stalo a ty nebo mimi by ste potřebovali doktora?? Oni taky doktoři můžou říct že už mrně ani tebe neošetří, když si podepsala reverz.Podepsat reverz je ta největší blbost co kdo může udělat ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.