7 let manželství - krize ano nebo ne?

Anonymní
19.4.11 16:50

7let manželství.krize,ano nebo ne?

Tento rok to bude sedm let, co jsem vdaná…s manželem máme tři krásné děti, miluji ho, vím že on miluje mě, ale stejně se ted poslední dobou pořád hádáme…myslíte, že platí sedmileté„pravidlo“ pro krizi ve vztahu? zažil jí z vás někdo a jak to dopadlo, nebo co vám pomohlo? Celkově jsme s manželem spolu 11 let…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
693
19.4.11 17:11

Já myslím, že je to blbost - zkrátka taková pověra. Krize může přijít kdykoliv. Spíš by se chtělo zamyslet kvůli čemu se hádáte, kde vznikají problémy. Každé manželství prochází takovými „cykly“, kdy se střídají lepší a horší období. Důležitá je komunikace mezi vámi a snaha obou, aby manželství klapalo :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
19.4.11 17:15

Pokud jste spolu už 11 let celkem, tak to přeci neplatí :wink:

A také si myslím, že je to jen pověra. Dřív se lidé brali ani se pořádně neznali, tak třeba jo…

Jinak bych si taky uvědomila, proč se hádáte, jak píše Mahora…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.4.11 17:18

Krize jsou v každém vztahu, po 7letech, po 2letech, po 30letech… Prostě kdykoliv. Záleží proč se hádáte, jestli jsou to drobnosti a je to jen zrovna takové období, nechala bych tomu čas, zbytečně hádky nevyvolávala a snažila se vycházet… :wink: Nebo to taky můžou být závažné důvody, asi bych si s ním potom promluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.4.11 17:42

Je to blbost :wink: .Já to teda nezažila a ani nikoho neznám kdo by zažil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
19.4.11 17:51

Myslím, že na letech nezáleží, spíš bych to viděla na stereotyp a makačku se třemi dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
19.4.11 19:18

Podle mě krize přijde jednou u každého a já uplně nesnáším když mi takové kraviny někdo říká že po 5 letch(nám totiž řekli že po 5)Bude krize…Podle mě jsou chvíle kdy to je ve vztahu lepší a pak ty kdy je hůř.Záleží jak moc se s tím partneři poperou a jak si rozumí, jestli jim to klape.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
19.4.11 19:24

a ještě mi nedá abych se nezeptala.Nejsi náhodou ženou tohoto muže?
https://www.emimino.cz/profil/radek9/?… vše sedí i děti i manželství prostě vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
19.4.11 19:54
kralicinka1 píše:
Podle mě krize přijde jednou u každého a já uplně nesnáším když mi takové kraviny někdo říká že po 5 letch(nám totiž řekli že po 5)Bude krize…Podle mě jsou chvíle kdy to je ve vztahu lepší a pak ty kdy je hůř.Záleží jak moc se s tím partneři poperou a jak si rozumí, jestli jim to klape.

Souhlasím. Naopak mě teda přivádí k úsměvu takoví, co tvrdí, jak mají vše perfektní. Vždyť když s někým žiji několik let, je nemožný, aby spolu pořád vycházeli :-) Je to o stereotypu, starostma apod. Většina vztahu potřebuje oživovat, jít dál, nezůstat „na mrtvém bodě“ jak se říká, rozvíjet ho, mít společné záliby apod. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
19.4.11 19:57

7-leté etapy u nás neplatí. Po 7-mi letech vztahu jsme se brali (to bylo moc hezké období) a teď jsme momentálně 7-let od svatby a krizi nepozoruji… :mrgreen: (manžel mi zrovna dovařil večeři :srdce: )

Náročnější období byla, ale teď si nemůžu vybavit, kdy to bylo… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.11 07:45
fialína píše:
Myslím, že na letech nezáleží, spíš bych to viděla na stereotyp a makačku se třemi dětmi…

to je fakt…hodně se hádáme právě kvůli tomu, že jsem z dětí uněvená a on nesnáší, když si na to stěžuju :think: …nepochopí, že to fakt není jednoduchý…naopak musím říct, že je užasný táta, děti ho zbožnují :srdce: . Ale hrozně se vždycky díví, že chci, aby byl víc doma, chodí hodně na melouchy, vím že se snaží nás uživit, ale všeho moc škodí :think: …uznávám, asi nejsem tak ideální, jak si představoval :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.11 07:45
Kamča.dalmatinka píše:
a ještě mi nedá abych se nezeptala.Nejsi náhodou ženou tohoto muže?
https://www.emimino.cz/profil/radek9/?… vše sedí i děti i manželství prostě vše

ne tak opravdu není :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.11 07:46
Pomka píše:
kralicinka1 píše:
Podle mě krize přijde jednou u každého a já uplně nesnáším když mi takové kraviny někdo říká že po 5 letch(nám totiž řekli že po 5)Bude krize…Podle mě jsou chvíle kdy to je ve vztahu lepší a pak ty kdy je hůř.Záleží jak moc se s tím partneři poperou a jak si rozumí, jestli jim to klape.
Souhlasím. Naopak mě teda přivádí k úsměvu takoví, co tvrdí, jak mají vše perfektní. Vždyť když s někým žiji několik let, je nemožný, aby spolu pořád vycházeli :-) Je to o stereotypu, starostma apod. Většina vztahu potřebuje oživovat, jít dál, nezůstat „na mrtvém bodě“ jak se říká, rozvíjet ho, mít společné záliby apod. :-)

souhlasím, jenže ono je to ted dost těžký něčím oživovat…tři malé děti a manžel hodně pracuje, takže moc času není…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.4.11 07:48
Pomka píše:
Krize jsou v každém vztahu, po 7letech, po 2letech, po 30letech… Prostě kdykoliv. Záleží proč se hádáte, jestli jsou to drobnosti a je to jen zrovna takové období, nechala bych tomu čas, zbytečně hádky nevyvolávala a snažila se vycházet… :wink: Nebo to taky můžou být závažné důvody, asi bych si s ním potom promluvila.

právě to, že jsou to blbosti, kvůli kterým se hádáme, to mě na tom štve nejvíc…většinou začnou hádky když se zabrousí konverze na další melouch manžela a tím i další náročné dny pro mě :think: …

• Citovat
  • Upravit
7323
20.4.11 17:26
Anonymní píše:
Pomka píše:
právě to, že jsou to blbosti, kvůli kterým se hádáme, to mě na tom štve nejvíc…většinou začnou hádky když se zabrousí konverze na další melouch manžela a tím i další náročné dny pro mě :think:

Tak mu zkus naznačit, že nemusí tak často chodit pracovat, že bys byla radši, kdyby naopak strávil občas místo toho čas s tebou a dětmi doma (pokud nejste ovšem ve velké finanční tísni). Ale i tak. Na druhou stranu pro to musíš udělat něco i ty, omezit svoje stěžování si na únavu (nepopírám, že unavená jsi). Samozřejmě, ale on v té práci určitě taky. Vezmi to z druhé stránky, kdybys přišla domů z práce a manžel na tebe spustil, asi bys byla radši, kdyby jsi slyšela něco v tom smyslu, že je rád, že jsi s ním doma :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí