Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
chtěla jsme se zeptat jak jsou na tom vaši kluci v tomto věku s péčí o pindu? Kluk si ho odmítá sám přetahovat, ale když to neuděláme má to červené a bolí
Zase mi už přijde velký na to, abych mu to umývala já.
Podotýkám, že Lukášek je normální zdravý prvňák
jen s tímto má nějaký problém. Možná blok?
Syn(4r) nema s timto problem cca od dvou let. Naucil ho myt pindu tatka.
Náš syn se stará sám (resp. nekontroluju to), ale myslím, že si ho moc nepřetahuje, max. jednou za čas ve sprše. Žádné potíže s ním nemá.
Našemu 8letymu musim pripomenout pri kazdem koupani aby si ho pretahnul.Ja mu uz na to nesaham. A nema s tim spokeny nejaky spatny zazitek ze by jsi to s tim spojoval?
Synovi je 6 let a přetahování patří k jeho každodenní hygieně. Dělá to automaticky, stejně jako si třeba čistí zuby. Sám přetahuje od cca 3 let, zpočátku neúspěšně kvůli fimóze, po zákroku, který absolvoval před rokem, jde vše dobře.
@petra79 píše:
Našemu 8letymu musim pripomenout pri kazdem koupani aby si ho pretahnul.Ja mu uz na to nesaham. A nema s tim spokeny nejaky spatny zazitek ze by jsi to s tim spojoval?
Napadlo mně to, uvolnovali mu jí po 3 tím roce. Prosté sám nechce
a opravdu mi přijde už velký.
@nebo píše:
Napadlo mně to, uvolnovali mu jí po 3 tím roce. Prosté sám nechcea opravdu mi přijde už velký.
no velký je, ale když to sám nezvládá tak musíš ty.. já má osmiletého a stahuje sám, nicméně musím stát na prahu koupelny a volat - ještě pinďu - jinak by zapomněl a taky trpívá na bolení a červenání.. prostě si o tom zkuste promluvit už je velký aby pochopil co je to nemoc a jak to bolí..
@jdukolem Už jsme se o tom v klidu bavili, vždycky řekne že to není problém, že už je velký. A pak ve vaně, zkusí kousek a „radši ty maminko“ a nenechá se ukecat.
@nebo píše:
@jdukolem Už jsme se o tom v klidu bavili, vždycky řekne že to není problém, že už je velký. A pak ve vaně, zkusí kousek a „radši ty maminko“ a nenechá se ukecat.
věta - věřím, že to zvládneš seš můj borec by nezabrala? u nás zabírá na skoro vše co je mladíkovi „nepohodlné“
Mému je sice 5, ale vždycky přetáhne jen kousíček a tím končí, že to víc nejde.. přitom u dr. vždycky přetáhne skoro úplně.. ale nenapadlo by mě, že bych mu ho přetáhla já ![]()
@Tamtama píše:
Mému je sice 5, ale vždycky přetáhne jen kousíček a tím končí, že to víc nejde.. přitom u dr. vždycky přetáhne skoro úplně.. ale nenapadlo by mě, že bych mu ho přetáhla já
On kdyby mu bez hygieny nečervenal tak to nehrotíme. Bohužel když 3 dny nepřetáhneme stěžuje si že bolí.
Akdyz muto tedy udelate vy tak rika ze ho to boli?
Nebo takhle pisete ze kdyz to neudelate tak to ma cervene a boli ho to.Je to asi zacarovany kruh. Zkuste si s nim promluvit vysvetlit a spolu zkouset, je to blby vek no.
@petra79 píše:
Akdyz muto tedy udelate vy tak rika ze ho to boli?
Nebo takhle pisete ze kdyz to neudelate tak to ma cervene a boli ho to.Je to asi zacarovany kruh. Zkuste si s nim promluvit vysvetlit a spolu zkouset, je to blby vek no.
Když mu ho umývám já tak si stěžuje jen když drhnem nějakou špínu ze žaludu, při stahovaní nic neříká a nevypadá, že by to jakkoliv vadilo.
Omlouvám se za anonym a navíc i OT, ale snad pochopíte. Pokud by mi syn nechtěl (resp. nebude chtít, je ještě malinký) dělat důkladnou hygienu a bez ní měl problémy, zvažovala bych obřízku. Mám pocit, že hromada kluků v mé generaci ji podstoupila, tenkrát se o tom mezi námi - děckama - nějak mluvilo.
A z vlastních zkušeností, můj první sexuální partner nebyl obřezaný, neumýval se pod předkožkou a kolikrát se mi navalovalo z toho, co se mu tam ukrývalo. Takový orální sex, to byla mňamka. A když si zpětně uvědomím, co mi tam za sajrajt mohl zanést…
Můj nynější partner je obřezaný, tím je tato problematika vyřešena a jako bonus se mi líbí mnohem víc. ![]()
Prosím, nechápejte mě, jako že chci obřízku propagovat. To v žádném případě!!! Jak jsem již psala, pokud by můj syn měl takové problémy, zvažovala bych i tuhle možnost. Nevidím v tom žádnou vyloženě katastrofu.
@jdukolem píše:
no velký je, ale když to sám nezvládá tak musíš ty.. já má osmiletého a stahuje sám, nicméně musím stát na prahu koupelny a volat - ještě pinďu - jinak by zapomněl a taky trpívá na bolení a červenání.. prostě si o tom zkuste promluvit už je velký aby pochopil co je to nemoc a jak to bolí..
Já takhle musím volat i na devítiletého ![]()