Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tamtama píše:
u druhého
Já vím, ale to je opravdu špatně, i když k tomu radí zdravotní sestra, kterou máte v rodině. Ona má stejně zcela jinou kvalifikaci, je zdravotní sestrou u zubaře.
Tak jsem zaladatelce poslal zprávu s odkazem, a všiml jsem si, že jsem ji posílal i loni. Jenže to jsem věděl pouze to, že ten MUDr má soukromou ordinaci v Pardubickém kraji, ale vůbec jsem nevěděl, že tam ordinuje pouze v úterý, jinak je hlavně primářem v nemocnici poblíž Prahy.
@Tamtama píše:
u druhého
Ta zdravotní sestra od zubaře by si měla přečíst, co o tom píše v závěru svého článku MUDr Vladimír Němec PhD.
A rada nakonec:
Nikdy se neřiďte zaručenými radami svých kamarádek, tet, babiček a dalších, že je nutno od malička chlapcům předkožku přetahovat.
@gin 124 píše:
Já vím, ale to je opravdu špatně, i když k tomu radí zdravotní sestra, kterou máte v rodině. Ona má stejně zcela jinou kvalifikaci, je zdravotní sestrou u zubaře.
mně není třeba to vysvětlovat
@nebo píše:
když to neuděláme má to červené a bolí :
Jak je napsáno hned v druhém příspěvku, tak je dobré, aby to syna naučil taťka, jestli je k dispozici. A také, aby ho naučil si ho trochu přetáhnout a zmáčknout pří močení- to by mělo odstranit to červenání a také se pak lépe míří
To je naprostá samozřejmost a cca v tomhle věku by se to měl naučit.
@Adéla86 píše:
Jak je napsáno hned v druhém příspěvku, tak je dobré, aby to syna naučil taťka, jestli je k dispozici. A také, aby ho naučil si ho trochu přetáhnout a zmáčknout pří močení- to by mělo odstranit to červenání a také se pak lépe míříTo je naprostá samozřejmost a cca v tomhle věku by se to měl naučit.
fakt? a já pětiletému vždycky říkám, ať si ho nemačká, protože pak čůrá do všech směrů
![]()
Jenom nepatrně zmáčknout mezi palcem a ukazovackem, ale to je právě tím, že ho to má naučit otec někde u stromu
Ale alespoň to částečné přetazení, zbytek už je individuální a časem k tomu třeba dospěje
v pěti je na to jeste malej ![]()
@Adéla86 muži jsou v naší rodině dost nedostatkové zboží, tak snad to nějak vychytá sám ![]()