Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Naší dceři je dnes přesně sedm měsíců a rozhodla se, že bude spát přes den v kočáře maximálně hodinu. Večer, to usínala vždycky v pohodě, se teď neustále obrací na břicho na všechny čtyři a kňučí. Dělá to i v noci ve spánku a hrozně jí to budí. Nás samozřejmě taky. Nechala bych jí klidně na břiše, ale ona je na všech čtyřech a kouká, kňučí nebo povídá. Je to normální?
Nevim jestli je to normální,ale naše madam to začala dělat taky.Jsem z toho na palici.No to jsem poradila tedy ![]()
u nás to samé a to nakonec jako perličku odmítá spát v postýlce
bude mu v pondělí 8 měsíců
zkus ji dát do spacího pytle, našít na něj tkalouny a přivázat k postýlce. tohle aplikovala kamarádka na svojí holčičku a zabralo to
přestala se otáčet a vstávat v postýlce
Tak u nás začalo před třemi dny úplně to samé
. Byla naučená, že večer jde do postýlky a sama v klidu usnula do 5 minut. Přes den spinkala 2*20 minut
. Teď se nám to nějak převrací. Vstává v 6 hod (jako vždy), v 8 hod jde na HODINKU spinkat, 11:30 jde na HODINKU spinkat a pak kolem 15:30 na 30 minut spinkat. Takže spí přes den mnohonásobně více, než předtím. Zato večer, když jde do postýlky usne, ale tak za hodinku se vzbudí, jdu za ní a ona na bříšku. Pak nemůže usnout, dám cucnout čaje, spinká a za hodinku nanovo. Tak to pokračuje do 22hod, chodí spinkat po 19 hod a spinká sž do těch 6 hod. Tak taky nevím proč, ale jsem šťastná za to, že už vlastně prospí celou noc ![]()
Dneska spala doslova jednou a to dopoledne hodinku v kočáře a odpo mi usínala v pět při kojení, ale když jsem jí položila už byla vzhůru a hned na čtyřech.. Takže to vypadá, že je to normální.
A to jsme si tak lebedili, že nám konečně dobře usíná, jak večer tak přes den venku.
Ahoj, no, my to dělali taky kolem 5 měsíce. Začala si sedat v postýlce, stoupat v postýlce ve spánku, povídat si. Samo že ji to vzbudilo, nemohla spát při takové poloze. My taky vzhůru. Přestalo to cca za 14 dní, až se naučila pořádně stát, sedět. Už to nepotřebovala dělat v noci
.
My přes den spíme taky cca hodinku a to teda spíš dopoledne.
8 měsíců.