Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
prosím poraďte..
Mojí holčičce je 5 měsíců. Ve 3,5 měsících se proklubaly dolní jedničky. Probíhalo to celkem v pohodě, ale teď.. Rostou jí horní zoubky. Vyklubala se dvojka a každým dnem to budou i jedničky a druhá dvojka. Problém je v tom, že se v noci probudí, např. ve 4h, dnes ve 2h ráno a nemůže usnout. Nakojí se a už neusne. Dám jí do postýlky, pohladím, a tam několik minut žvatlá a pak pláče. Nurofen ani Calgel nám v tom nepomáhá. Asi se jí uleví, ale spát stejně nechce. Co mám dělat? Máte někdo podobné zkušenosti??
Předem děkuju za pomoc.. už jsem dost zoufale nevyspalá.. ![]()
Ahoj, já sice neporadím (nás to teprve čeká), ale soucítím s tebou, taky jsem jak vidíš vzhůru, dneska spánek jen dvě hodiny ![]()
Ahoj,
nám teda v noci malá spala v pohodě, spíš přes den vyváděla když rostly zoubky. Mudra nám poradila dát ji do ručky nějakou dětskou sušenku, dítě si ji strká do pusy a žmoulá ji. Jednak to odvede pozornost a jednak si tím masíruje dásně, nám to celkem fungovalo ![]()
Změna nočního režimu nemusí být nutně v souvislosti s ezoubkama. To se stává, že andílek, který dosud spal, prostě začne v noci blbnout. A neuděláš s tím nic. Leda podáváat odvar z makovic.
To jsem ještě neslyšela. A nemáš strach?? Opium zpomaluje dýchání…
Klukum rostly zoubky až o hodně pozdějc, mladšímu dokonce první až v 10-ti měsících, ale budili se a po calgelu usnuli. Taky bych spíš myslela, že vám vyšla změna režimu náhodou k růstu zoubků.
Btw. Myslim, že ten odvar z makovic byla nadsázka ![]()
Já si říkala jestli to bylo myšleno vážně tak jsou tu hooodně odvážné maminky
![]()
IMI píše:
Klukum rostly zoubky až o hodně pozdějc, mladšímu dokonce první až v 10-ti měsících, ale budili se a po calgelu usnuli. Taky bych spíš myslela, že vám vyšla změna režimu náhodou k růstu zoubků.
Btw. Myslim, že ten odvar z makovic byla nadsázka
Samozřejmě že to byl fóoooooor …
![]()
Tak takhle nějak bojuji s malou. Od té doby ,co se ji začali klubat zoubky, je konec se spaním. Trvá to už od listopadu a je vzhůru i 20× za noc… Jsou i noci, co se vzbudí jen 3×, ale je jich velice málo. Pomalu nevím, co je to spát v kuse 1 hodinku. Hrůza. Máme teprve 6 zubů a kde je do dvaceti. No, nezbývá, než vydržet.