Neklidné noční spaní

43
30.3.11 08:52

Neklidné noční spaní

Holky obracím se na Vás s otázkou??Sice mám 3 děti,ale toto poslední mimíško mi dává dost zabrat a je úplně jiné než moje holky :lol: řešíme problém nočního spaní.Prosím zkuste mi poradit.
Když dám Mojmirka večer do postýlky tak místo toho,aby usnul tak se pořád zvedá na 4 a pak vstává.Je mu 7m a už leze po4 a vstává kol nábytku.Takže když ho dám spát na záda hned se otočí a jde na4.A tak je to i v noci když kojím.Holky jsem už v tom věku nekojila v noci neb spaly,ale Mojdas to vyžaduje.Nakojím,lehne na2 min a pak zas jde na4.
Poslední noci jsou děsné.Doufám,že to je třeba jen tím,že mu rostou zuby,ale s tím spaním už to trvá déle.Nemáte některá taky zkušenost,kterou by jste vhodila sem?? :nevim: Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
61
30.3.11 09:50

ahoj, sice moc neporadím, ale jsem na tom podobně, 3dítě kluk a je to úplně jiné :lol: .
Maxík konečně (bude 9,5M) asi dva týdny se budí jen nad ránem na kojení, jinak to bylo tak po 2-3× v noci, byla jsem úplně hotová. Taky spával velice neklidně, často spával s námi. Týden bylo lépe, pak se to zase zhořilo a to tak dokola. Zuby ještě nemáme. Holčičky taky od půl roku spaly celou noc. Jak se přestal kojit v noci, tak pro změnu měl strašný hlad ráno a tak mi sní celý krajíc chleba s lučinou :mrgreen: . :mrgreen:
To pohybování v noci bych připisovala vývoji, tak moc to chce, že i v noci se musí. Jak spí jinak přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
30.3.11 10:31
IvaLe píše:
ahoj, sice moc neporadím, ale jsem na tom podobně, 3dítě kluk a je to úplně jiné :lol: .
Maxík konečně (bude 9,5M) asi dva týdny se budí jen nad ránem na kojení, jinak to bylo tak po 2-3× v noci, byla jsem úplně hotová. Taky spával velice neklidně, často spával s námi. Týden bylo lépe, pak se to zase zhořilo a to tak dokola. Zuby ještě nemáme. Holčičky taky od půl roku spaly celou noc. Jak se přestal kojit v noci, tak pro změnu měl strašný hlad ráno a tak mi sní celý krajíc chleba s lučinou :mrgreen: . :mrgreen:
To pohybování v noci bych připisovala vývoji, tak moc to chce, že i v noci se musí. Jak spí jinak přes den?

jojo přes den to jde.Spí v kočárku venku.Bydlíme na domečku,ale pořád dostavujeme,takže aby měl klid spí v kočárku.Tento týden se sestřičky stěhujou nahoru a Mojdas bude sám(než půjdem my spát,takže ho klidně nechám řvát jak je libo :lol: teď nechci ať ruší holky i když vedle nich může bouchnout bomba a ony spí :-D jojo kluci dávají zabrat :lol: od kdy jsi dávala chleba?Já si to už nepamatuji.Díky za odpověď aspoň vidím,že v tom nejsem sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
30.3.11 10:34

Malá taky se mi taky chvíli zvedala a taky kojím. Pomohlo dávat ji do postýlky opravdu unavenou, ale bdělou = těsně před usnutím. Pomohlo to za pár dní a od té doby usíná večer skoro hned po položení. Přes den teď už jen položím a usne sama, můžu hned odejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
30.3.11 12:18
Háta_x píše:
Malá taky se mi taky chvíli zvedala a taky kojím. Pomohlo dávat ji do postýlky opravdu unavenou, ale bdělou = těsně před usnutím. Pomohlo to za pár dní a od té doby usíná večer skoro hned po položení. Přes den teď už jen položím a usne sama, můžu hned odejít.

A kolik ji dáváte jídlo a pak na to v kolik jde spát?Te´d ho dávám spát přímo po jídle.Mám strach,že když mu dám jíst a pak ho nechám,že zas v noci bude mít větší hlad :think: :think: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
30.3.11 14:38

Zrzulko, večeři dostává cca 45min před spaním a cca 20min před spaním kojím. Mezi večeří a kojením si ještě hrajeme, blbneme, po kojení už jen odříhnout, pak prohlížíme knížky, mazlíme + rituály a ukládáme do postýlky. Teď v letním čase dáváme spát mezi 19-20hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
30.3.11 21:53

Ahoj tak ten chlebíček s lučinou tak od ukončeného 9m, a večeře kaše okolo půl šesté pak kojení po 7, po kojení jde spát, chvíli s ním sedím a pak odcházím, na další kolo mytí a čtení. :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
9.4.11 20:30

Ahojky, vyplatí se dát až fakt unavený miminko, aby nechtělo brát roha z postýlky. :-) Jojo, je to boj - dát spát unavený, ale ne přetažený dítě. :zed: Chce to hlavně režim režim režim, pak padne hodina usínání a bude unavenej, i když nebude. :lol:
Hodně zdaru, chlapi jsou náročná kategorie už od narození!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
12.4.11 15:19
Davdan píše:
Ahojky, vyplatí se dát až fakt unavený miminko, aby nechtělo brát roha z postýlky. :-) Jojo, je to boj - dát spát unavený, ale ne přetažený dítě. :zed: Chce to hlavně režim režim režim, pak padne hodina usínání a bude unavenej, i když nebude. :lol:
Hodně zdaru, chlapi jsou náročná kategorie už od narození!

On je unavený.Když je v takovém stavu přes den a hned usne,ale večer vstává v postýlce.On vstává i v noci a začne plakat.Je to boj.Holky usly při kojení a tady ten akční človíček mi dává zabrat :lol: ale díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anawora
13.5.11 19:51

Mám podobný problém, moje holčička (9měs.) posledních pár dní dělá to, že před spaním cestuje po postýlce. I když má už oči únavou zavřené, sedá si, stoupá, lehá, točí se ze zad na bříško a naopak, chvíli má hlavu ke dveřím, chvíli k onu, u toho kňourá, protože nemůže najít polohu, která by jí vyhovovala, popř. pláče, protože se bouchne o postýlku do hlavy, apod. Netuším, jestli jí něco vadí nebo co si o tom mám vlastně myslet a jak jí pomoct. Totéž bohužel dělá i v naší posteli, kam si ji občas v noci beru. To se pak ale člověk bojí, aby nespadla na zem, protože se snaží mě přelézt, lehat si na mě. Nemá někdo podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
7576
13.5.11 20:54

Jj, naše malá tohle dělala taky a pak to zas přešlo. Myslím, že v podobném věku většina dětí cestuje, stoupá si atd, zjistí, že jde spát i jinak, než doposud, ale musí se naučit jak si přelehávat. Nám pomohlo vždycky přijít, když začala plakat, vzít na rameno, pokud byla vzhůru (někdy cestovala a kníkala a přitom spala :mrgreen: ), párkrát houpnout a znovu uložit a odejít (neplače, usíná dobře.) Za pár týdnů to přešlo.

Anawora píše:
Mám podobný problém, moje holčička (9měs.) posledních pár dní dělá to, že před spaním cestuje po postýlce. I když má už oči únavou zavřené, sedá si, stoupá, lehá, točí se ze zad na bříško a naopak, chvíli má hlavu ke dveřím, chvíli k onu, u toho kňourá, protože nemůže najít polohu, která by jí vyhovovala, popř. pláče, protože se bouchne o postýlku do hlavy, apod. Netuším, jestli jí něco vadí nebo co si o tom mám vlastně myslet a jak jí pomoct. Totéž bohužel dělá i v naší posteli, kam si ji občas v noci beru. To se pak ale člověk bojí, aby nespadla na zem, protože se snaží mě přelézt, lehat si na mě. Nemá někdo podobnou zkušenost?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.11 09:12

Já mám 16ti měsíční a máme s ní taky hrozný trápení.Sice večer jde spát tak okolo 21 hodin veme lahev s mlíkem vypije a spí.Ale pravidelně se vzbudí okolo třetí hodiny ranní a řve.Nechce spát.Chce ven z postýlky.Nespíme s ní celou noc a on auž únavou usne okolo 8hodin ráno.Je to každý den a už jsem z toho na mrtvici.Paní doktorka mi řekla at ji přes den nechávám spát tak 20 minut a vzbudit ji.Tak to dělám,ale stejně.Dávám ji na noc na radu lékařky fenistil a stejně se probudí.Já nevim kdy to skončí už jsem z toho opravdu moc neštastna.Přitom starší syn spal už od půl roku celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
11.7.11 09:18

My ted řešíme to samé- třetí dítě, ale úplně jiné, špatně spí, nechce jíst, hrůza.....Přičítám to zubům- roste nám asi 5 najednou. A taky je to vedrem podle mě. Každopádně nevím, čekám, až to samo přejde. Jsou prázdniny, tak nemusím vstávat, nějak to zvládnu, ale je to mazec

• Citovat
  • Upravit
11.7.11 10:11

malá má atopický exem takž emožná i proto už fakt nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
12.7.11 20:05

Nám se to už uklidnilo tak jsem vpohodě(dnes to píšu a bůhví co začne zítrta :lol: ) takže holky vydržte to.Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí