Jak pomoci půlročnímu mimču "zabrat"?

4336
8.3.11 18:43

Jak pomoci půlročnímu mimču "zabrat"?

Ahojky maminy!
Potřebovala bych poradit, jak pomoci s usínáním našemu prckovi k večeru. Dopoledne usne třeba i při hře, pokud chce, po obědě v kočárku taky dobrý, akorát k večeru prostě nemůže zabrat. Přetáčí se v postýlce, píská, křičí, a nakonec i kňourá - a je to opravdu únavou. Mne si při tom očička a je vidět, že by fakt spal, ale prostě neusne. Někdy to mívá i na noc, ale to většinou usne. Dřív stačilo si k němu lehnout a přitísknout tvář na tvář a byl „vláčnej“ za chvilku. To ale teď už nefunguje. Nakonec tedy usne, ale trvá to třeba i 45min. Pokud máte nějakej fígl, poradíte mi?
Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
8.3.11 18:52

Moc nefígluj, ať pak za další půlrok nezakládáš diskusi, jak ho to odnaučit…
Pokud nakonec usne, neřešila bych to. Čím bude větší, tím si bude se sebou víc vědět rady.

Majda v půlroce usínala zavinutá s dudlíkem v puse, puštěná písnička na kolotoči nad postýlkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
8.3.11 18:53

Tak Vašík mi usíná při kojení, chování, v lehátku, houpáním v korbičce od kočáru nebo se k nemu prituli na posteli, nekdy staci poplacavat po zadecku :-) Jak je prcek stary??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
8.3.11 18:56

U nas se stridavym uspechem pomahalo:

• zavinout jako vanocku, ze nemohl vyndat ruce
  • hladit prstem po obliceji kolem oci a cela smerem dolu, ocka se sama zavirala
  • dat plinku na ocka, muchloval se s ni a usnul
  • samozrejme dudlik :lol:
  • drzet ruku na zadech pri lehu na brisku
  • zpivat pisnicku (mam jednu uspavaci pro kazdeho kluka uz od narozeni)

Vic me nenapada. :nevim: At se zadari. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
8.3.11 18:56

Mně pomohla ukolébavka, co jsem zpívala, on zbystřil, uklidnil se a usnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
8.3.11 19:07

Matýskovi je půl roku. Ukolébavka nefunguje, ale zkusím asi to muchlování plínky. Když jsme se dřív při usínání tulili, chtěl mít v ručičce mojí ruku, takže to možná zabere. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27014
8.3.11 19:13

My usínáme jak kdy…někdy při kojní,jindypři písničce nebo chování jindy je protivný a musím ho položit do postýlky kde hned usne sám.....takže to třeba zkusit pochovat?Nám to někdy taky trvá když je hodně přetažený tak je to děs zvlášt když starší dělá borčus :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
8.3.11 19:18

Zkusila bych nějakýho muchláčka mazlíčka (máme od 3 měsíců doteď!) nebo tu plínku… když byl maličký, tak jsem mu mazlíkem hladila tvářičku a očka já, pak postupně sám a teď je bereme všude (máme dokonce dva, do každé ručky), s nimi usne kdekoli (ehm, už bych měla vymyslet, jak je odstavit :mrgreen: ).

S chováním bych při usínání byla opatrná, šiješ si na sebe bič ;-) Pochovám spíš, když se vzbudí v noci ze zlého snu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27014
8.3.11 19:22

Martanko proč bič?Starší usníla bud přo koju nebo chováním a pak když už byl fakt těžký jsem jednoho dne řekla konec a šel do postýlky chvilku si tma hrál a usnul bez jakéhokoliv pláče,takže tohle je hodně i nadítku zda bič nebo ne já to potvrdit nemohu u nás to bylo bez problémů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
8.3.11 19:25

Tak my usínáme v půl roce dudák v papule u toho si drží plínu kterou cpe na dudák a částečně někdy přes oči.Máme na postýlce kolotoč ten ho nezajíma a nanny od chicca si to zapne sám už na to přišel stačí bouchnout a hraje.U toho usíná.Takhle jsem m ěla naučenou malou a pak se to i sama od naučila usínat s tímhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.3.11 19:31

Souhlasím, že bič je velice individuální pojem :wink:

Ještě by mohlo pomoct dodržovat režim večera, tj každý večer by se měl odehrávat stejně. K usnutí dost pomůže teplá vana a pak následné namasírování olejíčkem, to už bylo dítě většinou napůl tuhý, večeřel před vanou.

Mohlo by pomoct i posunout večerku na trochu dřív, zní to, jakoby byl přetažený, stačí třeba i 10min, ve vašem věku byl syn hodně přesný, jakmile jsem ho přesně ve 3/4 na 7 nelifrovala do vany, tak to bylo blbý, špatně pak usínal.

Jinak úplně definitivně usínal u prsa, bylo to rychlé, efektivní, po odstavení to nedělalo absolutně žádný problém.

Občas se ale stalo, že přes všechna opatření byl protivka, usnout nemohl, to šel do nosítka (tehdy jsme měli bondolino), překlopila jsem mu kapucku přes hlavu a chodila s ním v tichu po místnosti téměř ve tmě a broukala mu, on pak celkem snadno vytuh. Musela jsem pak tak ještě půlhodinky počkat, ale to už jsem si mohla sednout a být na netu 8-) Asi by usnul i v náručí, ale to bych měla ruce jak vopičák, takto jsem ho nemusela držet a nijak mě to nezmáhalo, ale to bylo fakt párkrát, když už jsem nevěděla, co s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
8.3.11 19:42

Marecek usina zavinuty s dudlikem.
Vetsinou usne sam, nekdy mu to trva dele, ale nekdy protivuje, ze ho nakonec vezmu do naruce na mic a uspim tam. Pak prendam do postylky a on v pohode chrupe dal.
Vetsinou se tak stava odpoledne a naprisla jsem na to, cim to je :nevim: Nekdy dokonce neusne vubec a tak vydrzi od cca 14:30 do 19hod vzhuru. Neprisla jsem na to, cim to je - denni „rezim“ ma v podstate skoro porad stejny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
8.3.11 19:53

Jej, nemyslela jsem ten „bič“ nijak zle, ale protože děti mají rády své rituály, tak bych raději volila něco, co pak může v pohodě pokračovat dál a dál s věkem, aniž by si dítko vynucovalo chování…a vážilo přitom 14 kg :-) Prostě jsem myslela spíš na to, aby se malý naučil usínat sám :-)
Samozřejmě beru výjimky v podobě bolení a tak, to i já starý „tvrďák“ chovám a nemám už miminko. :mrgreen:

Crystal, tak to jsi měla štěstí, u nás by to dopadlo tak, že bych ho pak musela chovat až snad do školy :-), vše musí být stejně, aby byl spokojen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
8.3.11 20:21

Ahoj tak to já jsem si zavařila :oops: ,malej mi usíná buď u prsa a nebo leží na boku a já mu houpu prdelkou :-)a při tom si muchlá plínku,ale za chvíli hned usne.Taky jsme měli strašný problémy s usínáním tak tohle pomohlo a já jsem ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
8.3.11 20:39

no zkusila bych něco např. nějakého plyšáčka… kterého by mohl muchlat… náš vojta má psa - Šlofíčka asi od půl roku… vezme jeho ocásek a muchlá se s ním po ručičkách a puse.. a spí hned! popř. jsme měli takového myšánka jakoby čtverec látky s hlavičkou a to zabíralo dát na oči..
dudlík nemá? to by taky mělo zabrat..
nebo plínku či kapesník.. jinak rozhodně neuspávat, nedrdat, a tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí