Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My to vyřešily taky puzzlema, pač máme od podlahy chladno a malej má ledové ruce, ale od té doby, co přišel na to, že se puzzle dají rozebrat, tak je začal okusovat. Jelikož už má 8 zubů, tak puzzle šli pryč a je na dece.
@Alušáček No u nas to vypada ze zacina valet sudy mrska proto zjistuju dopredu, snad ji to prejde a bude lozit to pak resit nebudu max ji nejak prioblecu aby neprochladla ze spodu, ale necham ji lozit kam bude chtit, ale lozeni je u nas jeste hudba budoucnosti ![]()
@LLenule111 No ale u nas je skoro 60m2 prostor a dlazba, takze deky a puzle vsude fakt nejde a do ohradky se mi ji moc dat nechce, protoze mi prijdou vsechny maly a nechci ji moc omezovat v pohybu, kdyz se konecne rozjela
@Jane29 však ona se to naučí, aby se nebouchla. Obě moje děti hlavu pokládali opatrně. Máme plovoucku…
@areca Ona to dela opatrne to ona kazdej pohyb, aby si nahodou nenatloukla az je to docela srandovni ale z toho najednou hr hr a buch buch, ze to jen duni a jeste se tomu smeje, ale vse zatim na puzle az tak triskne hlavou o dlazbu tak bude rvu jak od tygra
My jsme do 6 měs ležely jako vorvaň, už mě to štvalo, pořád ji podávat hračky, přendávat, ani se neplazila nic, ted ma 7,5 měsíce a skoro lozí na čtyřech. Začala sem ji pod bříško dávat polštář aby mohla pérovat a nebo jsem si lehla a dala mezi nohy a kolem sebe a na sebe jsem davala hračky a tak se snažila různě k nim dostat, a tim si po pár dnech začala zpevnovat zadička a bříško, hodně to myslím pomohlo
Ale nemáme pořád vůbec zoubek ![]()
@Akiree My prave taky do 6,5 se umeli tocit jen na bok asi od 2 mesicu, no a pak najednou ubehlo 14 dni a ona se toci jak divich na bricho na zada, vse umela jen na jednu stranu, aleod vcera trenuje i tu druhou a uz jsem ji dvakrat nasla uplne mimo podlozku
Jo a zuby nas trapi uz od prosince, jak nahore tak dole, ale jeste ani jeden nevykoukl a ted mela nalitou uz i dvojku nahore ![]()
@Jane29 já myslím, že to vyladi a nebude se bouchat. Prece jen zacina. Děti nejsou hloupé. Možná si 2× da o dlažbu, ale pak bude opatrná pokaždé.
@Akiree Prosimte a s tim polstarem jsi to delala jak? To mela i pod rucickama nebo fakt jen pod brichem nejakej malej
@Jane29 jenom pod bříškem, nejlepší je nákej válec ale stačí obyč polstářek, ale fakt je super si ji dát na sebe, jen lehneš a jak ji dáš bříškem na sebe, tak sešoupni pěkně dolů mezi nohy a bude koukat na tebe a smat se a měla by začit i radostí pérovat..my to tak měly:)))
@emsi a máme to stejně. Skoro na den jak nam odbyl 7. měsíc zjistila že se dá přetočit a zase přetočit a už i spadla z postele. Jinak by se nedostala domu. Jinak jsme v pohodě. Víc ji ted hlídám
![]()
Malému není ani 7 měsíců a válíme sudy. Dělá letadlo ale aby lezl nebo se plazil, tak to nehrozí. Koukám, že máme čas a rozplazí se.