Vyrážka kolem pusiny

9548
20.2.12 09:12

Vyrážka kolem pusiny

Holky, dívejte, co malému vyskákalo kolem pusinky.. Všimla jsem si toho v sobotu, to bylo trošku, včera víc a nejvíc dneska ráno. Souvislost by to mohlo mít jedině s mrkvičkou, jenže tu dávám od čtvrtka (předtím dýni) a mu to naskákalo maličko až v sobotu. Źe by tam byla taková dlouhá reakce? S mým jídlem a kojením to myslím nesouvisí, protože jsem nejedla nic jiného než co vždycky.
Nebo nevíte, co by to mohlo být jiného? Od dudlíku asi ne, ten má už taky dlouho, jinde na těle to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13536
20.2.12 10:05

Nemá tu vyrážku i na ručkách (dlaních) a nožičkách? Řádí teď virové onemocnění - ruka, noha, pusa. My to máme a vypadá to podobně. V podstatě to není nebezpečné a nijak se to neléčí - je to jen 2 dny horečka a potom ta vyrážka, která zmizí během 14 dnů. Mohlo by to být ono, ale nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
20.2.12 10:15

Ty právě že ne, má to jen na pusince, taky mě to napadlo, protože jsem o téhle nemoci ted četla. Ale ono to fakt bude mít asi souvislost s jídlem… horečku nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
20.2.12 12:33

Ahojky, nezačal malý víc slinit? My taky máme kolem pusiny od slin, ptala jsem se i Mudry a prý jen oplachovat čistou vodou a kdyžtak máznout Bepanthenem. Prý i sliny když rostou zoubky jsou agresivnější, malá má pořád ruce v puse a sliny tečou a tečou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
20.2.12 12:56

já bych řekla, že je to od slin. maše malá má taky pupinky, ja pořád strká ruku do pusinky a je cela oslintana.Nikde jinde to taky nemá jen kolem pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
20.2.12 20:14

Jo, i to je možné, ale on slintá jak bernardýn už strašně dlouho, zuby mu vyrostly ve 4,5 měsících, ruce cpe do pusy taky strašně dlouho a teprve ted se mu to vyhodilo. Omývám heřmánkem, ten to zklidnuje a uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.
Díky za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
28.12.13 23:29

Malá má kolem pusinky krupičku. Ráno je to docela dobrý - skoro nic. Večer je to vždycky nejhorší. Když má třeba mandarinku, tak je to horší. Je to tím, že to sní nebo to může být jen tím, jak je od jídla opatlaná? A taky se jí občas objeví nějaký pupínek na tváři a trvá to třeba 2 měsíce, než zmizí. Má někdo zkušenosti? Je to alergie na potraviny? Děkuji za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
28.12.13 23:36

@Sára 1 Mě napadá atopický ekzém :think: Ale nejsem doktor. Zeptala bych se dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
28.12.13 23:41

A kolik je male? Nas Tomik mel takhle pupinky okolo pusy kazdy podzim od 1,5 roku do 3 let, pak to preslo.Bylo to v obdobi, kdy vic prskal a nebo slintal.Nic nepomohlo. Snad jen promazavat, ale bacha na hydratacni kremy vzime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
28.12.13 23:45
@Loudalka píše:
A kolik je male? Nas Tomik mel takhle pupinky okolo pusy kazdy podzim od 1,5 roku do 3 let, pak to preslo.Bylo to v obdobi, kdy vic prskal a nebo slintal.Nic nepomohlo. Snad jen promazavat, ale bacha na hydratacni kremy vzime

Necelé dva roky. Bojím se něčím promazávat, abych to ještě nezhoršila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
28.12.13 23:53

Moje dcerka měla vyrážku kolem pusy z jídla. Šla jsem s ní na kožní, na noc nám dala Advantan mastný krém tuším a přes den po každém jídle vitellu ictamo. Pomohlo to rychle, ona jak to měla podrážděné znovu a znovu od jídla, tak se to nemohlo zahojit. Po zhojení mažu bepanthenem vždy po obědě a večer po koupání a už se to neobjevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
29.12.13 00:09
Takže by to mo
@Genovesa píše:
Moje dcerka měla vyrážku kolem pusy z jídla. Šla jsem s ní na kožní, na noc nám dala Advantan mastný krém tuším a přes den po každém jídle vitellu ictamo. Pomohlo to rychle, ona jak to měla podrážděné znovu a znovu od jídla, tak se to nemohlo zahojit. Po zhojení mažu bepanthenem vždy po obědě a večer po koupání a už se to neobjevilo.

Takže by to mohlo být jen tím kontaktem a nemusí to být alergie na potravinu? To bych byla ráda. Bepanthen teď nemám. Mám na zadeček rybilku, krém od Weledy, imazol. Můžu použít něco z toho nebo radši koupit ten Bepanthen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
29.12.13 13:05

@Sára 1 U malé to alergie nebyla. Možná ten imazol na to vysušení, ale nevím, jestli může na obličej, pak něčím hodně mastným na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
29.12.13 13:12

To se male dělalo od doby, kdy jedla prikrmy - vždy po něčem, na co ještě nebyla připravena. Např. mango v 10 med., po roce jídlo, kde byl česnek, po slaném…no ma to do ted. Když se ji to z něčeho udělá, tak přestanou dávat a je klid.
Nemazala jsem ničím, jen umyla vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky