Paseme koničky u 6mesačného chlapčeka

64
19.2.12 18:11

,,paseme koničky" u 6 mesačného chlapčeka

Ahojte,
chcela by som Vás poprosiť o radu.
Mám 6 mesačného chlapčeka,ktorý mi vobec nechce byť na polohu ,,pásť koničky"
Pri narodení mal polamanú kličnú kosť :,( a preto sme ho mohli začať dávať na bruško až neskoršie.No stále to bolo a ešte aj je s plačom. :oops: Vydrží max. 5 minut.Ak ho ale držím v rukách,hlavičku drží pevne a i si jú pekné otáča.
Vädšinou dedi v šiestom mesiaci sa už samo pretáčajú s chrbatika na brušku a to naše nie a nie :( a neviem či je to normálne,či mú mám tomu nechať volný prebieh :think: alebo mám s ním začať nejak špecialne cvičit? :nevim:Prosím o veľkú radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4232
19.2.12 18:27

Zkus ho houpat na balonu, drž ho za nožičky, za kolínka. Ele se to líbilo, zvlášť když u toho byla nahatá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
19.2.12 18:32

to som skusila a páčilo sa mu to,dokonca i keď ho mám na rukách ako na tygríka,alebo keď robíme lietadielko,ale tak sa mi asi nenaučí pretáčať :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.2.12 18:40

Náš prcek taky nerad pase, po 5 minutách přestane, zaboří nos do podložky a kvílivě pláče, abych si uvědomila, jak ho týrám. Poprvé se otočil z bříška na záda ve 4 měsíscích a od té doby dohromady 5×. Opačně se neotáčí. Na bok se nekoulí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
19.2.12 18:44

my tay u pasení po chvíli brečíme…přeně jak píše pisatelka nademnou…zabvoří čumák do podložky a brečí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
19.2.12 18:57

Ale aby se na bříško otáčel, tak na něm musí být rád. A pokud není, tak je to pro něj asi namahavé. Doporučovala bych poradit se s pediatrem a požádat o odeslání např. na nějakou rehabilitaci Vojtovo metodou.

• Citovat
  • Upravit
14871
19.2.12 19:03

My jsme začli pást až když jsem si Zuzku nechávala u sebe na břiše..prostě pásla na mě…na podlaze nechtěla a vztekala se…světe div se, nakonec se jí pasení zalíbilo a pásla sama na zemi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
19.2.12 19:21

A nemůže ho to ještě bolet, díky špatnému srůstu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
19.2.12 19:37

Nám je téměř 7 měsíců a na bříšku vydrží jak kdy (ale max. tak 15 minut) a ze zad na bříško se ještě neotočila, o válení sudů nemluvě :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
19.2.12 19:45

náš Daníček taky nechtěl být na bříšku, ale já jsem ho dávala na balon a při koupání nahatého na bříško, i jsem ho při přebalování svlékla a dala nahatého na bříško a postupně „naposiloval“ :mrgreen: Ta plínka, zvlášť počuraná, mu vadila v přitlačení pánve k podložce a proto mu to nešlo a nebavilo ho to (poradila dětská doktorka). Můžeš to zkusit, u nás to zabralo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
19.2.12 19:58

hmmm to ani ne,skor mám strach,aby to nebolo mojou vinou.Možno že to robím ja špatne. :,( existuje vobec nejaký postup ako sa má správne otáčať miminko? :nevim:
Som na prcka sama a s deťmi nemám žiadne skúsenosti. :( No a pediatr … nič moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
19.2.12 20:42
Katenkka píše:
hmmm to ani ne,skor mám strach,aby to nebolo mojou vinou.Možno že to robím ja špatne. :,( existuje vobec nejaký postup ako sa má správne otáčať miminko? :nevim:
Som na prcka sama a s deťmi nemám žiadne skúsenosti. :( No a pediatr … nič moc.

Proč bys něco dělala špatně? Vývoj dítěte je přirozená věc a u tvého synka se to zkomplikovalo tou zlomeninou. Asi nejlepší by bylo, aby se na něj podíval nějaký lékař a zhodnotil proč se nevyvíjí tak jak se očekává. Třeba nemá jen dost naposilováno a tam by mohla pomoct ta Vojtova metoda. A jaký názor na to má váš pediatr?

• Citovat
  • Upravit
710
19.2.12 20:55

Já myslím, že bude mít asi oslabené zádové svalstvo. Na to je nejlepší trénink na mamince nebo tatínkovi jak psali holky. A pak je ještě dobré podívat se ne ručičky. Nenechat mu je jen tak, ale hezky mu je srovnat do pismene A. Tzn.:pěstičky k sobě a lokty přeně pod rameny přípandě lehce před sebou a od sebe. Nejlepší je zkusit si lehnout na zem sama a vyzkoušet si to. Schválně si dej ruce tak nějak všelijak, představ si, že hlava tvoří třetinu tvojí váhy a tvoje svaly na zádech nejsou zvyklé, páč jsi měla zlomenou klíční kost. Tímhle se dá hodně dohnat. Jinak se obávám, že vám na ty zádíčka dají cvičit vojtovku. Kámoška zase měla dítko nesymetrické, stočené na jednu stranu, začali cvičit VM, za dva měsíce se holčička srovnala s vrstevníky, za další začala vstávat a v 11m dokonce chodit. Takže i kdyby vám ji napsali, ještě může být napřed :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
19.2.12 21:05

Našla jsem pár obrázků tady má děťátko těžiště přesně uprostřed hrudníčku a hlavička není opřená o ramínka. Musí zatínat křížové svaly, tady je vidět, jak mají být ručičky správně, hlavička je podepřená a mimi nemá problém udržet hlavičku ve vzpřímené poloze, tady je to vidět ze předu. Vyzkoušej si to na sobě, hodně pochopíš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
19.2.12 21:31

ahojky, nas ma teda 5,5mes necelych, pasie hlho a krasne, dviha sa i na rucickach, ale otacat sa tiez neotacame… myslim, ze to pride. Starsi syncek to tiez zacal robit, az tak v 7mesiacoch, mozno i neskor. Ale rehabilitaciu by som byt tebou skusila, nic tym nepokazis a prave ked si si nie ista, co a ako, poradia ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí