Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky. Cítím takovou povinnost zanechat vzkaz pro maminky, které mají potíže s miminky, které nekakají.
Moje malá strašně trpěla na koliky. Proplakala mi dny i noci. Bylo to hrozné období.
Jediná účinná pomoc byla rektální rourka. Běhaly tu fámy, že si miminko zvykne na rourku a pak to nebude umět samo. Měla jsem obavy, ale zbytečný.
Jakmile se malá začala pořádně hýbat, bylo po starosti a malá začala konečně sama kakat.
Dnes když je jí 15 měsíců, tak se mi prokaká několikrát za den a kolikrát je to fakt dílo! ![]()
Ať je vše u Vás v pořádku a hlavně žádný stres!!! ![]()
Příspěvek upraven 20.02.12 v 19:23
Ahoj,tohodle názoru jsem taky!Co jsem s dcerkou přijela z porodnice pořád plakala.Všichni doktoři mi říkali že rourkou nepomáhat,že si zvykne.Ale vůbec ne…Dělala jsem si po svém.Chudince jsem pomáhala nějakou dobu a pak začala kakat sama,a to bez stresu a nějakého pláče.Takže za mě ano!Rourka byla pro nás všechno
prd si zvykne, je to teňoučké.
A holky, já po ní sáhla i před cca týdnem a to má Kačenka 2 roky… ![]()
Nezvykne,mě to říkala doktorka že si malá zvykne,kdyby mi mamka neporadila(dělala to u starší segry)tak mi malá řve asi ještě teď ![]()
Přesně tak přidávám se..rourka nám zachránila nervy
Malá si taky nezvykla… ![]()
Taky se přidávám, rourka byla vždy připravená a byla to moje záchrana i několikrát týdně. A teď, po zavedení příkrmů kadí několikrát denně, prdíky bez problémů, rourka je schovaná ![]()
Možná bych diskuzi přejmenovala, aby ji lépe našly jiné maminky ![]()
Nainuva píše:
Taky se přidávám, rourka byla vždy připravená a byla to moje záchrana i několikrát týdně. A teď, po zavedení příkrmů kadí několikrát denně, prdíky bez problémů, rourka je schovaná
Možná bych diskuzi přejmenovala, aby ji lépe našly jiné maminky
Nebráním se tomu! Jaký máš návrh???
Maminky, možná se zeptám blbě, ale…dcera má 7m, začli jsme s příkrmy a od té doby má zácpu. Je to hrozné…můžu ji pomoct taky tou rourkou? Nebo je to jen na uvolnění prdů? Děkuji za radu ![]()
pokud má problémy tak klidně,já pak u malé používala rourku prvidelně 1×denně.Bud a nebo:)
lilaa22 píše:pokud má problémy tak klidně,já pak u malé používala rourku prvidelně 1×denně.Bud a nebo:)
renule2 píše:
Maminky, možná se zeptám blbě, ale…dcera má 7m, začli jsme s příkrmy a od té doby má zácpu. Je to hrozné…můžu ji pomoct taky tou rourkou? Nebo je to jen na uvolnění prdů? Děkuji za radu
lilaa22 píše:pokud má problémy tak klidně,já pak u malé používala rourku prvidelně 1×denně.Bud a nebo:)
renule2 píše:
Maminky, možná se zeptám blbě, ale…dcera má 7m, začli jsme s příkrmy a od té doby má zácpu. Je to hrozné…můžu ji pomoct taky tou rourkou? Nebo je to jen na uvolnění prdů? Děkuji za radu
Děkuji, jenže nemám s tím zkušenosti, jak hluboko zasunout? Jak dlouho tam nechat?
![]()
Jé stačí jen na začátek,a nejlepší je tu rourku potřít olejíčkem,A pomaličku tam a z5,pokud nic nevíjde,Nechala bych ji.
Bronny píše:Nainuva píše:Nebráním se tomu! Jaký máš návrh???
Taky se přidávám, rourka byla vždy připravená a byla to moje záchrana i několikrát týdně. A teď, po zavedení příkrmů kadí několikrát denně, prdíky bez problémů, rourka je schovaná
Možná bych diskuzi přejmenovala, aby ji lépe našly jiné maminky
Rektální rourka- závislost? Nebojte se rektální rourky
Něco podobného ![]()
renule2 píše:
Ahoj, dej si pozor na mrkvičku, banán a pokud nedodržíš dávkování u rýžové kaše tak to staví. Udělala bych švestkovou šťávu (dá se i koupit) po tom by se měla vykakat-nevim jestli máte zavedené ovoce-po tom se to trochu upraví. Já ještě malé dávám probiotika- Apo-Baby probio, jsou to sáčky. Jinak rektální rourka byla největší kamarád asi do tří měsíců. ![]()
Nainuva píše:Bronny píše:Rektální rourka- závislost? Nebojte se rektální rourkyNainuva píše:Nebráním se tomu! Jaký máš návrh???
Možná bych diskuzi přejmenovala, aby ji lépe našly jiné maminkyNěco podobného
Hotovo!
Lepší? ![]()