Miminko do 3 měsíců nekaká

1862
19.2.12 22:15

Rektální rourka - miminko nekaká

Ahoj maminky. Cítím takovou povinnost zanechat vzkaz pro maminky, které mají potíže s miminky, které nekakají.
Moje malá strašně trpěla na koliky. Proplakala mi dny i noci. Bylo to hrozné období.
Jediná účinná pomoc byla rektální rourka. Běhaly tu fámy, že si miminko zvykne na rourku a pak to nebude umět samo. Měla jsem obavy, ale zbytečný.
Jakmile se malá začala pořádně hýbat, bylo po starosti a malá začala konečně sama kakat.
Dnes když je jí 15 měsíců, tak se mi prokaká několikrát za den a kolikrát je to fakt dílo! :mrgreen:
Ať je vše u Vás v pořádku a hlavně žádný stres!!! :hug:

Příspěvek upraven 20.02.12 v 19:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
729
19.2.12 22:32

Ahoj,tohodle názoru jsem taky!Co jsem s dcerkou přijela z porodnice pořád plakala.Všichni doktoři mi říkali že rourkou nepomáhat,že si zvykne.Ale vůbec ne…Dělala jsem si po svém.Chudince jsem pomáhala nějakou dobu a pak začala kakat sama,a to bez stresu a nějakého pláče.Takže za mě ano!Rourka byla pro nás všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
19.2.12 22:43

prd si zvykne, je to teňoučké.

A holky, já po ní sáhla i před cca týdnem a to má Kačenka 2 roky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
19.2.12 22:54

Nezvykne,mě to říkala doktorka že si malá zvykne,kdyby mi mamka neporadila(dělala to u starší segry)tak mi malá řve asi ještě teď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
19.2.12 22:59

Přesně tak přidávám se..rourka nám zachránila nervy :-) Malá si taky nezvykla… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
20.2.12 00:57

Taky se přidávám, rourka byla vždy připravená a byla to moje záchrana i několikrát týdně. A teď, po zavedení příkrmů kadí několikrát denně, prdíky bez problémů, rourka je schovaná :palec:
Možná bych diskuzi přejmenovala, aby ji lépe našly jiné maminky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
20.2.12 09:03
Nainuva píše:
Taky se přidávám, rourka byla vždy připravená a byla to moje záchrana i několikrát týdně. A teď, po zavedení příkrmů kadí několikrát denně, prdíky bez problémů, rourka je schovaná :palec:
Možná bych diskuzi přejmenovala, aby ji lépe našly jiné maminky :palec:

Nebráním se tomu! Jaký máš návrh???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
20.2.12 09:19

Maminky, možná se zeptám blbě, ale…dcera má 7m, začli jsme s příkrmy a od té doby má zácpu. Je to hrozné…můžu ji pomoct taky tou rourkou? Nebo je to jen na uvolnění prdů? Děkuji za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
20.2.12 09:21
renule2 píše:
Maminky, možná se zeptám blbě, ale…dcera má 7m, začli jsme s příkrmy a od té doby má zácpu. Je to hrozné…můžu ji pomoct taky tou rourkou? Nebo je to jen na uvolnění prdů? Děkuji za radu :kytka:

pokud má problémy tak klidně,já pak u malé používala rourku prvidelně 1×denně.Bud a nebo:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
20.2.12 09:23
lilaa22 píše:
renule2 píše:
Maminky, možná se zeptám blbě, ale…dcera má 7m, začli jsme s příkrmy a od té doby má zácpu. Je to hrozné…můžu ji pomoct taky tou rourkou? Nebo je to jen na uvolnění prdů? Děkuji za radu :kytka:
pokud má problémy tak klidně,já pak u malé používala rourku prvidelně 1×denně.Bud a nebo:)
lilaa22 píše:
renule2 píše:
pokud má problémy tak klidně,já pak u malé používala rourku prvidelně 1×denně.Bud a nebo:)

Děkuji, jenže nemám s tím zkušenosti, jak hluboko zasunout? Jak dlouho tam nechat? :think: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
20.2.12 09:35

Jé stačí jen na začátek,a nejlepší je tu rourku potřít olejíčkem,A pomaličku tam a z5,pokud nic nevíjde,Nechala bych ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
20.2.12 09:38

děkuju, vyzkouším :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
20.2.12 10:59
Bronny píše:
Nainuva píše:

Rektální rourka- závislost? Nebojte se rektální rourky :mrgreen: Něco podobného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
20.2.12 13:48
renule2 píše:

Ahoj, dej si pozor na mrkvičku, banán a pokud nedodržíš dávkování u rýžové kaše tak to staví. Udělala bych švestkovou šťávu (dá se i koupit) po tom by se měla vykakat-nevim jestli máte zavedené ovoce-po tom se to trochu upraví. Já ještě malé dávám probiotika- Apo-Baby probio, jsou to sáčky. Jinak rektální rourka byla největší kamarád asi do tří měsíců. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
20.2.12 19:24
Nainuva píše:
Bronny píše:
Nainuva píše:
Rektální rourka- závislost? Nebojte se rektální rourky :mrgreen: Něco podobného :think:

Hotovo! :mrgreen: Lepší? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky