Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zajímá mě, jak se pohybují vaše miminka v 7 měsících. Je tady někdo, jehož dítko přišlo na pohyb díky válení sudů. Malá je mrská po celém bytě, až si říkám, jestli ji to někdy přestane bavit a napadne ji , že lezení je lepší
Vůbec se nesnaží lézt. Prostě se všude dostane , jak jsem zmínila.
Máte to někdo podobně??
Měli jsme to uplně stejně. Sudy válela asi 2 měsíce, začala někdy okolo 6 měsíce. Pak přišla na plazení a asi 14 dní po plazení na lezení. To bylo až skoro v 10m.
Proč si namáhat kolínka, když to jde jinak ![]()
Syn v tomhle věku taky válel sudy a vždy se tak dopravil,kam potřeboval..Lézt po kolínkách mi ale začal až v 10-ti měsících.. Je kouzelný je pozorovat,když tohle dělají ![]()
to rozhodně nejste
Buď v klidu, co vím je takových dítek spousta ![]()
Já se ji pak snažila učit lozit, ale je to absolutně zbytečné. Jednoho dne se prostě sama zvedla a „šla“ ![]()
Naše malá taky nejraději válí sudy, plazí se jen když jí něco opravdu zaujme.
7m malýmu ještě není, ale sudy válí asi od 5 měsíců… Ale teď už se snaží jít na kolena, jen zatím teda couvá no… ![]()
Je to opravdu zajímavé, jak každému dítku funguje jinak mozeček. Starší se začal v sedmi měsících plazit dozadu. Po měsíci šel dopředu ![]()
Tak to jsem ráda,že nejsme samy:-DDJsem si říkala,že my budeme snad válet sudy do 15ti
Už měsíc válíme,lezení nehrozí–jen se couvá a nebo se vzteká a dělá se letadlo..prostě malá když ji něco nejde hned,vztekne se a vzdá to
ale vidím,že času dost..tak nač se stresovat..Do toho cíle dojdou všechny,ať už dříve nebo později ![]()
Na začátku 7 měsíce se začal otáčet z bříška na záda a válel sudy. Za půl měsíce se začal plazit a teď v 8mi jde na kolínka a snaží se sedat a stoupat
Syn neválel sudy vůbec, začal se v 5 měsících plazit dozadu a v 7 měsících dopředu.
Ahoj holky, jak jste to resily, kdyz deti valeli sudy a vy meli vsude dlazbu? Nerada bych ji nejak omezovala v pohybu a zaroven nechci, aby mi hlavou triskala do dlazby ze ![]()
@Jane29 Koupit pěnový pucle, nebo koberec
pro děti je pohyb na zemi dost duležitý.
@Alušáček To samozrejme mame na zemi je furt, teda krom spanku, ale celou zem nevypuzluju ze, takze me zajima jak to kdo resil, kdyz prostor s dlazbou byl velky
@Jane29 My máme plovoučku, což taky neni ideální…malá je na puclích, když se vyplazí mimo, tak hlídám aby se někde nebouchla, je čím dál rychlejší, tak momentálně nedělám nic jiného
ale ta moje sudy moc neválí, spíš se plazí ![]()