Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj ženy, mám 2 měsíční mimiško a má na hlavičce strašně moc lupů, nevím,jestli to jsou lupy,prý to bývá u miminek, strašně se loupe kůže,opadne to samo,? nebo co na to?vyčesávám to ale nepomáhá to, olejíček mám od sebamedu, tak mažem ale žádná změna? ![]()
Měly jsme také hodně lupy. Bála jsem se a tak jsem opatrně od 2 měsíců vyčesávala, abych malé neublížila. Jenže se dělaly stále. Pak přijela mamča a vzala mi malou z gruntu. Zmastila ji příšerně hlavu olivovým olejem-uplně to kapalo. A po půlhodině ji to další hodinu a půl vyčesávala.Od té doby máme čistou hlavinku ![]()
Seba med prvnímu synovi způsobil silnou alergii. U dcery používám od narození olivový olej.
Je to seborrhea, má to spousta miminek. Mazali jsme Excipialem a pomohlo to, jen to není hned ![]()
emsi píše:
Měly jsme také hodně lupy. Bála jsem se a tak jsem opatrně od 2 měsíců vyčesávala, abych malé neublížila. Jenže se dělaly stále. Pak přijela mamča a vzala mi malou z gruntu. Zmastila ji příšerně hlavu olivovým olejem-uplně to kapalo. A po půlhodině ji to další hodinu a půl vyčesávala.Od té doby máme čistou hlavinkuSeba med prvnímu synovi způsobil silnou alergii. U dcery používám od narození olivový olej.
olivák?zkusím díky
My to máme taky, mažeme olivovým olejem, ale musí být z lékárny. Jelikož máme vlasy, tak to není nijak výrazně vidět a já to moc neřeším.
My to máme taky a to už je nám 9m. Malý to má od mala, ale neřeším to, prostě to snad někdy odpadne. Doktorka mi to tak schválila. Malý je totiž od narození hrozně vlasatej, takže si to nedokážu tím olejem představit. Ale dělá se to tak a pak vyčesat. On mi chvilku neposedí. Takže to nechávám…
My to vyčesaly, když byly malé 3 měsíce. To ještě neměla tolik vlasů. Ted v 7 měsících si to moc neumím představit.
Taky je vlasatá
My na to dostali kerasal, je to sice dryák, ale stačilo namazat jednou, vyčesat a byl navždy klid!!!!
My to taky měly! Doktorka radila namazat hlavičku 2 hodiny před koupáním olejíčkem a po koupání vyčesávat, ale u nás to bylo bez efektu, malá nesnesla ten olej na hlavě! pomohla až rada kamarádky koupit si šampon, jmenuje se MEDIKET PLUS a řekla bych, že to bylo tak po pěti umytích pryč. Píší na něm, nechat působit 5 minut, to jsme určitě nedodržely…jak byly malá ve vaně, nejprve šampon do vlásků, pak jsem ji celou umyla jako obyčejně a šampon opatrně spláchla a pak jsem buď vyčesávala - změkne to hodně - anebo jen tak pošudlila ručníkem a fakt to zabralo!Akorát ten šampon stojí cca 250,–! ![]()