Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně váhy. Syn má dnes 8. měsíců, měří 69cm váží 7200g. Prý je to podváhu, ale jeho porodní váha byla 2670g. Já jsem také malá a vážím málo ( vážím 50kg a měřím 163cm ). Myslím si, že to má malej po mě. Ale lékařka tvrdí že je chudokrevný, takže nás ještě čekají testy. Tváře, ruce a stehna baculatý má. Zajímá mě váš názor, zda je to v pořádku a jestli máme změnit lékařku. Děkuji
Mrkni se do tabulek, které jsou v průkazu dítěte, tam zjistíš, v jakém percentilu je a podle toho můžeš soudit, co ti říká Dr.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně váhy. Syn má dnes 8. měsíců, měří 69cm váží 7200g. Prý je to podváhu, ale jeho porodní váha byla 2670g. Já jsem také malá a vážím málo ( vážím 50kg a měřím 163cm ). Myslím si, že to má malej po mě. Ale lékařka tvrdí že je chudokrevný, takže nás ještě čekají testy. Tváře, ruce a stehna baculatý má. Zajímá mě váš názor, zda je to v pořádku a jestli máme změnit lékařku. Děkuji
Me to prijde dobry. Druhy syn byl vaha/vyska chvili i pod grafem a dokrorka na nej koukla a prohlasila, ze vypada spokojene a to bylo vse. Nesoudi tu chudokrevnost podle neceho jineho?
Dcera byla taky někdy pod váhou, ale doktorka říkala to samé co píše @Oriseka, že vypadá spokojeně. a nijak se to neřešilo.
@Oriseka Nene, pouze se jí nelíbí váha a prý mu hlavička vyrostla jen o půl centimetru (obvod hlavičky má 41,5cm). Ale i já mám malou hlavu. Mě jí tam změřila taky 😃.
Podle mě je každé dítě jiné. Synovec má 4 měsíce, něco přes 7kg a 68 cm. Ovšem tvůj syn měl nízkou porodní váhu a ty jsi, s prominutím, také drobek. Takže chlapeček klidně může být po Tobě. Doktorka chce mít asi jistotu, ale byla bych v klidu.
@duhovymedvidek Zítra nás čekají testy, tak snad bude vážně po mě a nebude to ta chudokrevnost.
Kamarádky dcera měla 7500 g v roce a nikdo je nikam nehonil. Dnes je z ní krásná, vysoká středoškolačka, váhou tak akorát, žádná vychrtlina.
@mado Naše doktorka vidí ve všem problém. Malej neumí jednu věc (lézt) a už nadává, přitom umí spoustů jiných věcí a když tak do 14dnulů se naučí co po něm doktorka žádá. Chce jen čas.
Pokud dítě dělá pokroky, ale jede si svým tempem, tak bych to nehrotila. Spíš bych vyměnila doktora.
@Anonymní píše:
@Oriseka Nene, pouze se jí nelíbí váha a prý mu hlavička vyrostla jen o půl centimetru (obvod hlavičky má 41,5cm). Ale i já mám malou hlavu. Mě jí tam změřila taky 😃.
Tak jsem koukla do prukazky a druhy syn mel na tech 69cm dokonce jen 6750g(ale teda v 6 mesicich), akorat tech 41,5 mel uz ve 4 mesicich. Tak to ma fakt malinkou hlavu. Je to uz kus pod grafem.
A když teprve jdete na testy, podle čeho soudí, že je chudokrevny?
@suzka1 Podle toho, že nepřibral a že se obvod hlavičky za 2 měsíce zvětšil jen o půl centimetru.
@Oriseka Doktorka mi řekla že mám taky malou hlavu. Změřila mi jí taky a obvod hlavy mám cca 54cm. Takže mám asi dětskou hlavu 😂