Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj moje 8 měsíční dcera se začala v noci budit a prostě bez mlika neusne. Je vzhůru i hodinu i dyl. Voda ji absolutne neuspokoji. Dokud to mliko nedostane neusne. Přitom předtím spala dobře i bez jídla, ted chce jist po třech hodinách. Ona jakoby vylozene nerve, ale neusne. Nechci ji zbytecne překrmovat, Přes den ji dobře
Ja kojila v noci ještě v roce - v čem je problém? Třeba ma období vyššího růstu. Je ještě mala, dávala bych dle potřeby
Obe deti jsem v noci nekolikrat kojila az do roka. Takze mi to prijde normalni. To ze dited nechtela muze mit ruzne duvody - zuby, spurt…
Tak jí dej najíst, když má hlad. Jaképak překrmování, je ve vývinu. V 8 měsících bych opravdu linii neřešila. Stačí se s tím blbnou holky v pubertě.
No jenže ona je na umělém mléku a prý by v noci už pit neměla. Tedy alespoň ne po 3 hodinách.
Tak jí to mlíko dej. Moje dcera se v noci budí na mlíko ve dvou letech (máme ale od mala UM). Ptala jsem se před půl rokem dětské lékařky a říkala mi, že pokud ho vyžaduje tak jí ho mám dát, že na to má do tří let nárok.
Nejde o linii
lekarka mi říkala, že to v noci zatěžuje zbytecne ledviny. Ze takhle Stare dite už nemá v noci hlad, že je to jen zvyk
@alena.mo píše:
No jenže ona je na umělém mléku a prý by v noci už pit neměla. Tedy alespoň ne po 3 hodinách.
Já bych jí dávala podle potřeby. Odborné rady jak a kdy se má krmit tu za desítky let byly různé a vždy se nakonec odborníci vrátili k obyčejnému krmit, když má hlad. A tím bych se řídila.
Asi jo, me to neděláš problém ji krmit o to mi nejde. Jen se bojim abych ji tim spis neuškodila. Ale ještě ji není ani rok tak to asi nebudu lámat přes koleno. Díky za rady
To je prostě vývoj dítěte, roste, víc se hýbe. může mít větší hlad. Já dvě děti ze tří kojila v noci do 18 měsíců.
Kojím i dvouletou, taky jinak neusne a já potřebuju fungovat. U mlíka je do 3 minut opět tuhá.
@alena.mo není pravda. Mám dvouletou dceru a 1-2× za moc se mi jeste budí a vypije 150ml mléka. Vůbec bych to neřešila. Když to chce a potřebuje, tak proč ji to upirat. Moje malá je taky na UM.
![]()
@alena.mo já dceři v noci dávala mlíko do tří let. Mezi druhým a třetím rokem jsem to více ředila vodou, ale pořád to bylo mlíko. Po třetím roce začala otáčet a mlíko přestala vyžadovat. 8-měsíčnímu bych mlíko bezváhání dala.
Moje malá je od narození na UM. Teď je jí skoro 11 měsíců a v noci ještě jedno-dvě mléka pije, záleží v jakém je rozpoložení a kolikrát se za noc vzbudí. Nadváhu nemá a já ji nebudu nechávat hladem, sama se taky najím, když mám hlad ![]()
V 8m moje děti mléko v noci vyžadovaly i několikrát. Nikdy jsem to neřešila a dala. Zoubky mají v pořádku a překrmené nebyly a nejsou ![]()