8měsíční mimi si stoupá!

208
29.7.13 14:35

8 měsíční mimi si stoupá!!!

Ahoj maminky :mavam: mám takový dotázek… Můj 8 měsíční syn se nedávno začal plazit (používá jen jednu nožku, asi půjdem na rehabku, ale dostane se kam potřebuje :srdce: ) a ze dne na den se připlazil ke gauči, chytl se ho ručkama, přitáhl se za něj do kleku a z kolínek si stoupl a takhle stojí u gauče, křesla atd třeba celý den 8o 8o jenže mě nejde do hlavy, že když neumí sedět( vlastně neleze a nesedí),tak proč si stoupá??? To mi začne chodit??? Vůbec bych se nezlobila, ale jak se rozchodí, když ani nesedí a neudrží ROVNOVÁHU?? Vždyť plandá, padá atd… Máte stímto některá zkušenosti a podělíte se s nima??? Ať mám alespoň po 8 měsících důvod k radosti, když nás v noci stále trápí bříško a nespíme!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
46669
29.7.13 14:37

Nemusí začít chodit! :nevim:
Moji kluci stáli oba v devíti měsících. Starší začal chodit v roce, mladší ve třinácti měsících. Lezení a samostatné sezení přišlo tak nějak stejně s tím stoupáním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
29.7.13 14:38

Moje malá se stavěla od 9měs… a chodit začla až na 17měs :lol: Nijak mu nepomáhej na sezení brzy přijde taky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
29.7.13 14:39

Ahoj no tak třeba ti začne chodit…ono každý dítě na to jde jinak…já mám kluky dva a zas si nepamatuju, že by někdy vůbec lezli…od půl roka seděli a první od 10.měs. a druhej od 9.měs. chodili a dodneška jsou oba divoši :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.07.13 v 14:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
29.7.13 14:40

Syn taky stál tak od toho 8. měsíce. Pravděpodobně to nic neznamená. Chodit nezačne, na to ještě nemá svaly.

Je to pro něj jednodušší než lezení, u toho se nadře mnohem víc. Takže si to vlastně ulehčuje :lol:

Ony ty miminka mají silné ruce, takže se přitáhnout pro něj není problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3067
29.7.13 14:41

Tak nevim jaka je radost, kdyz stoupa…pak se nezastis vubec.. jinak nase taky stala v osmi mesicich. Tedal lezla po ctyrech, ale nesedela.. Sedla si asi po tydnu, kdy se naucila stat. Kolem nabytku zacala chodit asi tri dny po stoupnuti. Ted ma 11 mesicu a chodi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
29.7.13 14:42

Můžu tě uklidnit, je to normální. Syn to měl podobně, nejprve se plazil, pak si začal stoupat, pak lézt, pak chodit kolem nábytku a teprve pak si sedl. Sedl si sám až v roce. Krátce na to začal chodit. Chodili jsme taky na rehabku, bylo to kvůli sledované predilekci hlavy, tak jsem se ptala, jestli je to ok, a bylo mi řečeno, že je to poměrně běžné a hlavně úplně normální. Důležité je, aby lezl po kolínkách, tahle fáze by se neměla vynechat. Jinak ho nech jít jeho cestou vývoje.
To, že neudrží rovnováhu je nepříjemný, syn neuměl jít zpátky do kleku, tak se pouštěl a padal jak prkno dozadu. Dva měsíce jsem za ním chodila a jistila ho, málem mi hráblo. :lol: Můžeš mu to ukázat, jak slézt - přes kolínko, ale asi to bude chvíli trvat, než se to naučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
29.7.13 14:43

Taky to tak u nás bylo. Stál v osmi mesicich. Sednul si kolem 10. mesice. a samostatne krucky kolem 13. mesice. prijde mi to normalni :)

• Citovat
  • Upravit
30316
29.7.13 14:44

Malý si stoupnul v 9 měsících a až se stoje se naučil si sedat a postupně se naučil si sednout i z lehu. V té době už teda nějakou dobu lezl a pak lezl nebo obcházel dle potřeby. Pustil se ve 13 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
29.7.13 14:45

.

Příspěvek upraven 03.02.14 v 17:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995

Dcera se v 6,5m dostala na kolinka, v 7m se postavila, tyden na to zacala lezt, v 8m uz suverenne obchazela nabytek. Pak dlouho nic, v 10m zacala sedet, v roce stat bez drzeni a chodit teprve ve 13 mesicich, takze 5 mesicu po prvnim stoupnuti, neplas zakladatelko :)

Jinak je fakt, ze jak zacnou stat takhle brzo, tak jsou to mala telatka a porad padaji, dcerka padala jak prkno a neustaly rev u nas. Silene obdobi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406

Můj syn si začal stoupat na konci 7 měsíce, to už lezl, ale sedět začal až někdy v polovině 8 měsíce takže je to normální :) a neznamená to, že začne chodit, možná obcházet nábytek, syn začal chodit sám až kolem 15.měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
29.7.13 14:46

Může trvat ještě dlouho, než začne chodit, dcera se poprvé postavila v 10 měsících a chodit začala až teď před týdnem, v čerstvých 16 měsících ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
29.7.13 14:46

Znám dítko, které v 8 měsících regulerně chodilo. Takže jo, možné to je a třeba ti fakt končí „prázdniny“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
29.7.13 14:47

@Macgorka U nás to bylo úplně stejně, vč. nesouměrného plazení, nesezení, jen s rozdílem měsíce, začal stát na 7 a stál celé dny, hrdě stál a nic jiného nepotřeboval. Sezení dohnal, lezení po čtyřech taky a úplně sám začal chodit na 13 měsíci ;)
Dokonce i na rehabilitaci jsme byli, kvůli tomu špatnému plazení jak píšeš, ale ubezpečili mě, že je malej naprosto v poho, šikovnej, silnej, umí si poradit a nemám se bát, dali mu měsíc do srovnání, že pak máme kdyžtak znovu dorazit, ale on se skutečně za měsíc srovnal :lol:
Zkrátka je normální, že děti nejedou tzv. podle tabulek a přeskakují, nedělej si s tím hlavu ;)

Příspěvek upraven 29.07.13 v 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky