8 tt těhotenství a divný pocit

Anonymní
16.1.19 09:43

8 tt tehotenstvi a divný pocit

Zdravím všechny. Jsem v 8 tt tehotenstvi a od nějakého 6 tt zhruba, pocituju v podbrisku různé lehké bolesti, občas mi píchne ve vaječníku nebo zevnitř u pupíku. Chápu, že je to roztahování dělohy a cely to tam dole pracuje, ale včera jsem měla na kalhotkách asi centimetrový lehce růžový fliček, žádná červeň nebyla, ale po prvním tehotenstvi, kdy to bylo téměř všechno v pořádku mi tohle vyděsilo a nad ránem jsem cítila lehce jako, že to mám dostat. Celkové ty bolesti v podbrisku mě docela děsí, nikdy jsem to nezažila, tak mám strach, co se děje. Nechci jen kvůli špatnému pocitu běžet hned za doktorkou, na kontrolu jdu za týden, tak snad bude všechno v pořádku. Mám taky syna 17 měsíců a každou chvíli ho tahám a když ho zvedam, tak to cítím přesně v tom podbrisku, tak se uklidnuji taky tím, že je to způsobeno námahou. A pokud by to byl nedej bože třeba nějaký hrozící potrat, tak by se to nějak projevilo, ne? Jako krví, velkými bolestmi atd. Má tady někdo s tím zkušenosti? Taky divny pocit, že je něco špatně? Nebo třeba nějaké uklidnění? :D díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
16.1.19 09:49

Tak já bych asi zvolila klidový režim, syna nezvedat, pokud to není nezbytné. Mám doma čtrnáctiměsíčního a jsem ve 12.tt. Taky se snažím šetřit. Pokud by došlo ke křečím a krvácení, už to taky může být pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.19 09:49

Uklidnění bohužel nemám, u mě divný pocit rovnal se potrat ( a to jsem ani nijak nešpinila nic), po pár dnech se ukázalo, že mimi nemá srdeční akci. Každopádně to neznamená, že to tak bude i u tebe. Radila bych přestat tahat syna a co nejvíc se šetřit, což chápu, že se snadněji píše než realizuje. I kdybys k doktorovi vyrazila dřív, pravděpodobně s tím stejně nic nenadělají, v těch začátcích je to prostě na přírodě… Držím palce, ať je vše v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
16.1.19 09:50

Ja mam za sebou potraty dva oba v 1.trimestru a oba se projevili stejne.. Z niceho nic velka bolest v podbrisku, jako pri menzes a krvaceni jasne cervenou krvi. Chapu, ze je tezke nezvedat syna, kdyz je jeste tak maly, ale mela by si to zkusit co nejvic omezit. Kazdopadne drzim palce at je vse v poradku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
16.1.19 09:51

Hele asi tak ,tahej malého co nejmíň ,ale z druhé strany furt jsi ve fázi buď a nebo , takže s tím nic moc neuděláš,počkej do kontroly a uklidní se to pomáhá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
16.1.19 09:53

Já měla „divny pocit, že je něco špatně“ když sem měla hematom, skutečně něco špatně bylo o pár hodin později prasknul a já začla šíleně silně krvácet, skončila sem na kapačkách v nemocnici, ale potrat to nebyl, je to už 10 týdnů a mimčo se drží a roste jak má :) do té doby jsem se uklidňovala různými diskuzemi že je vše v pohodě, takové ty menstruační bolesti nic neznamenají, ty mám po celou dobu co jsem těhotná, ale ten špatný pocit bylo něco nového a znova už bych ho neignorovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.19 09:59

Jako rikam, že kdybych měla velké bolesti a červeň, tak mažu k doktorce, ale zatím mám jen blby pocit. A mám blby pocit, že se tohle tehotenstvi neudrží. Nevím. Minuly týden jsem byla u doktorky, mimi mělo jen 3mm, takže tam opravdu nic nebylo vidět, ani mi doktorka nemohla potvrdit mou debilní otázku, zda to Panebože nejsou dvojčata :lol: no, budu se sledovat a kdyztak vyrazím, ať mi doktorka řekne víc. Syna se opravdu snažím netahat, ale třeba do auta ho musím zvednout, když ho dávám na nočník, tak prizvednout a je to taky námaha a pak ho tahat z vany a na prebalovak. Jinak ho nezvedam a snažím se být co nejvíc v klidu. Jo jinak ještě mám docela výtok, což taky neznám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5487
16.1.19 10:00
@Anonymní píše:
Uklidnění bohužel nemám, u mě divný pocit rovnal se potrat ( a to jsem ani nijak nešpinila nic), po pár dnech se ukázalo, že mimi nemá srdeční akci. Každopádně to neznamená, že to tak bude i u tebe. Radila bych přestat tahat syna a co nejvíc se šetřit, což chápu, že se snadněji píše než realizuje. I kdybys k doktorovi vyrazila dřív, pravděpodobně s tím stejně nic nenadělají, v těch začátcích je to prostě na přírodě… Držím palce, ať je vše v pořádku.

U mně úplně stejně. Nějak jsem věděla, že na dovolenou za 2 měsíce budu moct letět, že v době termínu porodu dítě mít nebudu a na kontrole za 2 týdny nebyla srdeční akce a následovala revize. :,( Ale třeba to nebude tvůj případ. :hug: už jste měli srdíčko? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
16.1.19 10:02

Já tě spíš uklidním směrem k tomu, že pokud jsi zvyklá syna nosit běžně, pak je na to tělo zvyklé, takže to není tak, že z ničeho nic vezmeš za pytel s pískem a je problém. Ale uvidíš. KAždé těhotenství je jiné. Vůbec to nesrovnávej s tím minulým, vše totiž ůže být naprosto odlišné. Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
16.1.19 10:03

S tím taháním malého si zas hlavu mc nedělej, chodil by někdo na potrat, kdyby stačilo zdvihnout 12 kg? ;) :hug: Tím občasným zvednutim si potrat neprivolas, neboj. To dělá dost maminek :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.1.19 10:04
@Anonymní píše:
Jako rikam, že kdybych měla velké bolesti a červeň, tak mažu k doktorce, ale zatím mám jen blby pocit. A mám blby pocit, že se tohle tehotenstvi neudrží. Nevím. Minuly týden jsem byla u doktorky, mimi mělo jen 3mm, takže tam opravdu nic nebylo vidět, ani mi doktorka nemohla potvrdit mou debilní otázku, zda to Panebože nejsou dvojčata :lol: no, budu se sledovat a kdyztak vyrazím, ať mi doktorka řekne víc. Syna se opravdu snažím netahat, ale třeba do auta ho musím zvednout, když ho dávám na nočník, tak prizvednout a je to taky námaha a pak ho tahat z vany a na prebalovak. Jinak ho nezvedam a snažím se být co nejvíc v klidu. Jo jinak ještě mám docela výtok, což taky neznám :nevim:

Já měla výtok celé první a i teď druhé těhotenství. Dvojčata můj doktor vyvrátil až v 11.tt,do té doby to prý nikdy není jisté. Nečti o tom, co by se mohlo stát, odpočívej a snaž se myslet pozitivně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.19 10:11

Musím říct, že jste mě docela uklidnily, takže si teď naordinuju pozitivní myšlení a vyrazím se synem ven :D srdicko jsme ještě vidět neměli, to snad při té další kontrole, na tom monitoru nebylo fakt nic vidět. Zvláštní, když se podívám na svoje obrovský bricho a je tam jen 4 mm mrně, tak to nechápu, jak to ta příroda dokonale umí. Taky vůbec neznám takovou blbou nechuť. Nevím, jestli se mi chce zvracet, jestli mám hlad nebo jestli jsem přežraná :lol:

• Citovat
  • Upravit
16.1.19 10:14

@Kriss Tina ja mam hematomy dva a masivne jsem krvacela uz 2× :zed: ja nevim, ze my zensky musime porad takhle trpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
16.1.19 10:18

@Markéta N.V. Jojo prej nejradostnější období :lol: člověk snad netrpí víc než v tom těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
16.1.19 11:26

Měla jsem okolo 8.tydne stejné. Krev se mi objevovala často po námaze a zatlačení. Také jsem šílela a samozřejmě jela k doktorovi. Vysvětlil mi tak, že v těchto týdnech se tvoří placenta, která doslova nahlodává cévy. A ty pak lehce krvácí, ale ta krev se vstřebává a my o ní ani nevíme. Pokud ale spodek zapracuje, vyleje se té krve více a ta pak odchází ven. Někdy čirá, někdy v podobě špinění. Pokud to je to jednorázová záležitost, je v pořádku, nesmí to být dlouho. Takže bych byla v klidu, hlídala to a přisuzovala té placentě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí