8týdenní miminko a reflux

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
9.9.12 23:22

8 tydeni miminko a reflux

Ahojki mame 8 tydeniho chlapecka ktery trpi na reflux lekar nam poradil gaviscon, pomaha ale place, mam obavy zda ho neboli zaludecek po poziti toho gavisconu :| mohli byste mi poradit jak nato? co se tyce ceskych leku nejsou k dostani jelikoz jsme v uk a tady jsou jine leky. a jak dlouho trva ten reflux nez odezni? poradi mi nekdo?/diky moc a zdravim cechy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25959
9.9.12 23:31

Gaviscon na reflux u malého mimi? 8o A z jakého důvodu prosím tě? To teda slyším prvně. Nevím, jestli kojíš, ale prodává se zahuštěné UM právě pro mimča s refluxem. Při kojení se dává nutriton (výrobek v ČR), je to vláknina ze svatojánského chleba. Zahustí to obsah žaludku a dítko by mělo míň ublinkávat ;) Jinak většinou se to o dost zlepší se zavedením příkrmů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
9.9.12 23:51

Ahoj,
malá ho měla taky. Nám pomohl do UM Nutriton.Je to takovej zahušťovač a ono se to tomu miminku tolik nevrací. Nám to hroooozně pomohlo. Jinak my měli reflux asi do 4 měsíců

• Citovat
  • Upravit
9879
10.9.12 00:10

Na reflux je Nutrilon AR. Malá ho taky pije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.9.12 00:17

Já vím, že v UK je tuším gaviscon i pro děti.
To, že neblindí neznamená, že ho nepálí žáha. Chce to dítko přidržet spíš ve svislé poloze, postýlku podepřít tak, aby byla nakloněná a dítě mělo hlavu výš jak žaludek.
Prvorozenému to odeznělo někdy ve 3-4m.
Lepší je krmit po menších dávkách a častěji, aby žaludek nebyl moc naplněný a tím pádem se obsah nedostával tak snadno ven, případně zahustit obsah žaludku nutritonem, který se rozmíchá v troše odstříkaného mléka, v případě UM jsou mléka s tím rovnou namíchaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
10.9.12 08:12

My davame Helicid. Zeptej se na nej lekare a popripade ho objednej nekde z netu. Precti si muj denicek : takovy je zivot s refluxem.
My stale blindime a to uz mame 9 mesicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
10.9.12 09:30

Ahojky, my jsme tim netrpeli, ale vsechny deti moji svagrove ano. Davala jim specialni mliko. U nas v Nemecku treba Hipp AR (anti-reflux). Myslim, ze kazda znacka ma svoje. U svagrove to vzdycky zabralo. Je lepsi zkusit nejdriv mliko, nez hnedka ladovat lekama… V UK jsem zila 5 let a kdykoliv jsem sla s nejakym problemem k doktorovi, odnasela jsem si tam odsud plnou tasku leku (nikdy zadne poradne rady)… tak to asi bude podobny, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
10.9.12 10:27

Ahoj, mala mi sice neblinkala, ale palila ji zaha. Trpela na tzv. Skryty reflux. Ten helicid se podava v krajnim pripade. Jinak Nutriton na zahusteni a sirup Gastrotus na tu zahu. U nas to kolem ctyr mesicu odeznelo, ale bylo to psycho, jak mala plakala. Muze ti do uk nekdo dovezt? Aspon ten Nutriton by to chtelo zkusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
11.9.12 14:31

Jeste me napada - nutrilon se v DE jmenuje Aptamil, treba to v UK taky najdes, jenom pod jinym jmenem… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
13.9.12 21:39

Ahoj jak pises to mliko se jmenuje v nemecku aptamil tady v uk je taky pod timto nazvem a mali ho pije ale porad ublinkava a nekdy to jsou poradne savle :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
13.9.12 21:41

Ahojki zila jsi v uk 5 let tak ze asi vis jaci tu jsou doktori a v tom mas pravdu hodne leku a zadna rada clovek by spise ocenil dobrou radu nez mnoho leku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
13.9.12 21:43

Ano je tu infant gaviscon ktery se podava pri refluxu trochu pomaha ale potom place mislim si ze ho boli zaludecek a je to k zblazneni :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
13.9.12 21:48

Ahojda. A chodí ti dítko na velkou? Nám tvrdili u doktorky, že je to reflux asi 5 nebo 6 týdnů. Přestal mi kluk kakat, stl na váze a skončili jsme na operci(pylorostenoza),po operaci blinal pořád, takže AR mléka. Reflux trval do 1 roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Modry pes
13.9.12 21:50

Ahoj, nase mala ma taky reflux a pomohl Nutrilon AR (antireflux), ktery je hustsi, mensi davky a casteji, postylka podlozena knizkama a v kocarku mame takyy podlozino, protoze tam blinkala jako diva. Ted je ji 3,5 mesice a rekla bych, ze uz 14 dni takrka neblinkala. Jen takovy normalni ublinkavani nebo spis obcas jen „mlecny slintani“ :) Nechovala jsem ji nalezato, vzdycky hodne zvednuta nebo pres rameno. Jo a taky, kazdych vypitych 30ml jsem nechavala krknout. Kdyz to joooo neslo, tak samozrejme ne, ale neucila se to. Delam to tak porad. Jinak kdyz nas 2× takhle hospitalizovali v Motole, tak nam rekli, ze reflux „do roka vymizi“!! Tak doufam, ze to bude driv. Preju hodne stesti. Jo a jestli mas strach, ze treba vyblinkal vsechno, co sned, tak si zkus, co nam radila jedna sestra z Motola - nalej si do lahvicky vodu v obsahu co snedl a zkus to vylejt. Uvidis, ze urcite vyblinkal mnohem min. Jen to tak desne vypada.. Good luck!

• Citovat
  • Upravit
8
13.9.12 21:58

Ahojki mali se mi vykaka nekdy az po dvou az trech dnech mam obavy jestli nema neco jinyho nez ten reflux :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí