Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojki mame 8 tydeniho chlapecka ktery trpi na reflux lekar nam poradil gaviscon, pomaha ale place, mam obavy zda ho neboli zaludecek po poziti toho gavisconu
mohli byste mi poradit jak nato? co se tyce ceskych leku nejsou k dostani jelikoz jsme v uk a tady jsou jine leky. a jak dlouho trva ten reflux nez odezni? poradi mi nekdo?/diky moc a zdravim cechy ![]()
Gaviscon na reflux u malého mimi?
A z jakého důvodu prosím tě? To teda slyším prvně. Nevím, jestli kojíš, ale prodává se zahuštěné UM právě pro mimča s refluxem. Při kojení se dává nutriton (výrobek v ČR), je to vláknina ze svatojánského chleba. Zahustí to obsah žaludku a dítko by mělo míň ublinkávat
Jinak většinou se to o dost zlepší se zavedením příkrmů
Ahoj,
malá ho měla taky. Nám pomohl do UM Nutriton.Je to takovej zahušťovač a ono se to tomu miminku tolik nevrací. Nám to hroooozně pomohlo. Jinak my měli reflux asi do 4 měsíců
Já vím, že v UK je tuším gaviscon i pro děti.
To, že neblindí neznamená, že ho nepálí žáha. Chce to dítko přidržet spíš ve svislé poloze, postýlku podepřít tak, aby byla nakloněná a dítě mělo hlavu výš jak žaludek.
Prvorozenému to odeznělo někdy ve 3-4m.
Lepší je krmit po menších dávkách a častěji, aby žaludek nebyl moc naplněný a tím pádem se obsah nedostával tak snadno ven, případně zahustit obsah žaludku nutritonem, který se rozmíchá v troše odstříkaného mléka, v případě UM jsou mléka s tím rovnou namíchaná.
My davame Helicid. Zeptej se na nej lekare a popripade ho objednej nekde z netu. Precti si muj denicek : takovy je zivot s refluxem.
My stale blindime a to uz mame 9 mesicu.
Ahojky, my jsme tim netrpeli, ale vsechny deti moji svagrove ano. Davala jim specialni mliko. U nas v Nemecku treba Hipp AR (anti-reflux). Myslim, ze kazda znacka ma svoje. U svagrove to vzdycky zabralo. Je lepsi zkusit nejdriv mliko, nez hnedka ladovat lekama… V UK jsem zila 5 let a kdykoliv jsem sla s nejakym problemem k doktorovi, odnasela jsem si tam odsud plnou tasku leku (nikdy zadne poradne rady)… tak to asi bude podobny, co?
Ahoj, mala mi sice neblinkala, ale palila ji zaha. Trpela na tzv. Skryty reflux. Ten helicid se podava v krajnim pripade. Jinak Nutriton na zahusteni a sirup Gastrotus na tu zahu. U nas to kolem ctyr mesicu odeznelo, ale bylo to psycho, jak mala plakala. Muze ti do uk nekdo dovezt? Aspon ten Nutriton by to chtelo zkusit…
Jeste me napada - nutrilon se v DE jmenuje Aptamil, treba to v UK taky najdes, jenom pod jinym jmenem… ![]()
Ahoj jak pises to mliko se jmenuje v nemecku aptamil tady v uk je taky pod timto nazvem a mali ho pije ale porad ublinkava a nekdy to jsou poradne savle ![]()
Ahojki zila jsi v uk 5 let tak ze asi vis jaci tu jsou doktori a v tom mas pravdu hodne leku a zadna rada clovek by spise ocenil dobrou radu nez mnoho leku
Ano je tu infant gaviscon ktery se podava pri refluxu trochu pomaha ale potom place mislim si ze ho boli zaludecek a je to k zblazneni ![]()
Ahojda. A chodí ti dítko na velkou? Nám tvrdili u doktorky, že je to reflux asi 5 nebo 6 týdnů. Přestal mi kluk kakat, stl na váze a skončili jsme na operci(pylorostenoza),po operaci blinal pořád, takže AR mléka. Reflux trval do 1 roku
Ahoj, nase mala ma taky reflux a pomohl Nutrilon AR (antireflux), ktery je hustsi, mensi davky a casteji, postylka podlozena knizkama a v kocarku mame takyy podlozino, protoze tam blinkala jako diva. Ted je ji 3,5 mesice a rekla bych, ze uz 14 dni takrka neblinkala. Jen takovy normalni ublinkavani nebo spis obcas jen „mlecny slintani“
Nechovala jsem ji nalezato, vzdycky hodne zvednuta nebo pres rameno. Jo a taky, kazdych vypitych 30ml jsem nechavala krknout. Kdyz to joooo neslo, tak samozrejme ne, ale neucila se to. Delam to tak porad. Jinak kdyz nas 2× takhle hospitalizovali v Motole, tak nam rekli, ze reflux „do roka vymizi“!! Tak doufam, ze to bude driv. Preju hodne stesti. Jo a jestli mas strach, ze treba vyblinkal vsechno, co sned, tak si zkus, co nam radila jedna sestra z Motola - nalej si do lahvicky vodu v obsahu co snedl a zkus to vylejt. Uvidis, ze urcite vyblinkal mnohem min. Jen to tak desne vypada.. Good luck!
Ahojki mali se mi vykaka nekdy az po dvou az trech dnech mam obavy jestli nema neco jinyho nez ten reflux ![]()