8+2 týden těhotenství - Špinění

96
7.12.23 05:03

8+2 tt. Špinění

Ahojky holky, jdu si pro radu :/
Jsem v 8.tt těhotenství
Předevčírem jsem začla lehce špinit nejdříve to bylo světle hnědé pak světle růžové.
Jela jsem tedy večer radši na pohotovost gynekolog mi napsal utrogestan stím že nic nevidi a miminko vypadá v pořádku.
Včera jsem byla na plánované prohlídce u své gynekoložky a také řekla ze vše je v pořádku jen mi upravila dávku na 1-0-2 jen vaginálně.
Včera jsem měla klid a dnes opět nad ránem při utření tmavé špinění přirovnala bych to asi ke konci menses. Sice to není tak výrazné ale opět to tam je stím že mě úplně lehce bolí sem tam břicho. Je možné ze mi to způsobuje ten utrogestan? Popřípadě někdo nějaké zkušenosti? Jsem z toho docela na nervy
8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sarah1618
7.12.23 05:17

@Market34444
Ahoj Markét, moc věřím, že bude vše v pořádku a že se jedná jen o hematom, který je docela častý a způsobuje takové špinění.
Snaž se odpočívat a ještě bych doporučila vitamin C :srdce:

• Citovat
  • Upravit
96
7.12.23 05:24

@sarah1618 ahojky, něco takového říkala i gynekoložka, ale nic neviděla. Také doufám že vše bude v pořádku :srdce: :srdce: :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
7.12.23 05:38

Taky můžeš špinit prostě proto že je vše teď prokrvené…začíná se vytvářet placenta která se zahryzava do děložní sliznice i z toho může být špinění…držím palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11027
7.12.23 06:43

Prošpinila jsem začátky obou těhotenství. Hlavně u toho prvního to trvalo cely prvni trimestr, bylo to někdy dost silné. Taky jsem brala Utrogestan a Ascorutin. U druhého jiné léky, protože bylo po IVF. Ale nemusí to být hematom, vše je prokrvene, stačí, aby praskla nějaká malá žilka. Ja jsem žádný hematom neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
7.12.23 06:51

Mam zkusenosti se spinenim a krvacenim u 2 ze 4 tehotenstvi. U toho jednoho jsem spinila od 5. do 8. tydne a pak spinila az krvacela od 17. do 21. tydne c kdy mi odtekla plodovka. A vsechny deti jsem v poradku donosila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
7.12.23 08:29

Utrogestan určitě zaváděj alespoň do ukončeného 12. týdne. Pomáhá díky progesteronu udržet těhotenství, než se naplno rozjede funkce placenty. Můžeš po něm být unavená a trpět nevolností, ale stojí to za to. Dokonce jsem jednou četla odborný článek, že Utrogestan je vlastně jediná opravdu účinná prevence hrozícího potratu.
Držím Palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
7.12.23 08:32

@azalia uvidím no, budu muset stejnak dnes znovu na gynekologii. Je to úplně hnědé a jsou v tom takové kousky jakoby hlenu. Jsem úplně na nervy a modlím se ať je vše v pořadku :srdce: :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
7.12.23 08:36

Neboj, bude.
Ještě si můžeš koupit v lékárně Ascorutin. Také jsem ho v tomhle období brala. Zpevňuje cévy a mimču nijak neublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1377
7.12.23 11:32

U mě to značilo zamlkle těhotenství. U druhého hematom a v 17tt odtekla plodová voda. Ani jedno nedopadlo. Ale spíš jsem se setkala s reakcemi, že se to stává a je to ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
23.1.24 06:54

@Market34444 muzu se zeptat jak to dopadlo se spinenim? Procházím necim podobnym…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
23.1.24 11:40
@Walliskova píše:
@Market34444 muzu se zeptat jak to dopadlo se spinenim? Procházím necim podobnym…

Vše nakonec Ok :) teď jsem 15+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
24.1.24 06:17

@Market34444 tak to rada slysim :srdce: at se daří dal…ja prave jednorázově zakrvacela, na pohotovosti vse v poradku, zadny hematom nic, ale od te doby stale malinko spinim, beru utrogestan, ascorutin… Na kontrolu jdu az 9.2.,tak mam strach a nervy uz tedka no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.1.24 12:01

Já jsem špinila také úplně stejně, trvalo to 2-3dny konkrétně to vycházelo na 7+4tt podle UZ, byla jsem z toho rozhozená, ale vyčkala jsem měla jsem domluvenou kontrolu hned ten třetí den a všechno bylo v pořádku, lékař mi ani nic nepředepisoval.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky