Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdy jste dovolili Vašim dětem vlastní emailovou schránku? Zdá se vám v necelých 9 letech brzy? Díky za názory
A proč by jí nemohl mít? Ve spoustě ZŠ jsou počítače od první třídy a děti musí mít vlastní email
@tatranka1 tak FB u nás nehrozí vůbec, jsem trochu pošuk a nedovoluju dětem dávat fotky nebo jakékoli jiné osobní údaje kamkoliv na net, FB nemám ani já sama:o)
Vlastní email v osmi letech není nic zvláštního ani špatného ![]()
@anickadomnik píše:
@tatranka1 tak FB u nás nehrozí vůbec, jsem trochu pošuk a nedovoluju dětem dávat fotky nebo jakékoli jiné osobní údaje kamkoliv na net, FB nemám ani já sama:o)
To je dobře, s tím souhlasím ![]()
@Žirafátko u nás ve škole počítače ještě nemá, dneska se vrátil od tatínka s tím že mu tatínek založil email já moc nechci děti k pc pouštět a tak mě to trochu překvapilo, upřímně dodnes jsem nad tím nepřemýšlela
@Hřiběnka a v praxi to funguje jak, dítko si může dopisovat s kým chce, nebo je přípustná nějaká kontrola?
@anickadomnik Děti k PC podle mě klidně pouštěj, dnes je to běžná věc a musí s tím umět relativně brzy zacházet, za chvíli budou dělat referáty do školy atd. Jen je třeba se postarat, aby tam nevysedávali hodiny.
E-mail ať klidně má, nevidím na tom nic špatného, v 9 letech už jsou to velký děti ![]()
@nikol.ondrášovka hele já z toho byla tak vykulená že jsem se ho ani nezeptala jakou má adresu
![]()
@adam755 píše:
@anickadomnik Děti k PC podle mě klidně pouštěj, dnes je to běžná věc a musí s tím umět relativně brzy zacházet, za chvíli budou dělat referáty do školy atd. Jen je třeba se postarat, aby tam nevysedávali hodiny.
E-mail ať klidně má, nevidím na tom nic špatného, v 9 letech už jsou to velký děti
jako já ho tam pouštím jen ne moc často, snažím se tak 2-3 x týdně tak na hodinu, chtěla jsem jen půl ale vysvětlil mi že za půl hodiny nestihne postavit barák v minecraftu
no a taky záleží na počasí přes léto nechodí skoro vůbec jelikož nebýváme doma ale zase když je hnusně tak chodí častěji
@anickadomnik Tak to má blbý, tak ho prostě stavět nebude, ne? Nebo to jistě jde uložit. Taky to plánuju korigovat, na druhou stranu se musí brzy naučit, jak vyhledávat a rozlišovat kvalitní informace, když třeba něčemu ve škole nerozumí. To je dneska základ na všech stupních vzdělání…
Ahojky, známá to má vyřešené tak, že do počítače nainstalovala dceři outlook a propojila to s její schránkou. Má tak alespoň prozatím kontrolu, kdy kde a s kým si píše. Dcera o tom ví.
Rozhodně bych v to nebránila, spíše hledala kompromis, jak mít kontrolu v užívání. Mail je dnes jak mobil, každý jej „nutně“ potřebuje.
@anickadomnik Můžeš si nastavit třeba přeposílání všech emailů do své schránky, jestli máš pocit, že kontrola je nutná ![]()
@Hřiběnka to právě nemůžu ale to je jiný příběh:o) Zkusím to jako s mobilem tam jsme se prostě domluvili že mi vždy řekne s kým komunikuje, nejde mi ani tak o to o čem jako s kým a to zatím funguje, tak snad to bude i u mailu