8m miminko a problémy se zažíváním

Anonymní
29.3.20 15:17

8m miminko

Ahoj holky,

dlouho jsem premyslela zdali mam psat nejakou diskuzi a nebo ne, ale nakonec jsem se rozhodla, ze mi to treba trosku pomuze. O miminko jsme se s manzelem snazili cca rok po desetiletem vztahu se nam to tedy povedlo. Nas maly mel porodni vahu necelych 4,5 kg a porod byl prirozenou cestou. Tudiz od zacatku narocne. Diastaza 3 stupne…zasity sverac…komplet cely spodek rozmasirovany, ale to si stezovat nechci. Spis mi jde o to zdali mate nekdo podobne zkusenosti. Nas maly byl 10 dni prenaseny a vubec se mu nechtelo na svet. Nemela jsem zadne kontrakce ani nepraskla voda. Vse vyvolavali az v porodce. Tehu jsem mela super. Pohodovy a nezvracela jsem. Jen maly obcas hodne kopal, ale jinak pohoda. Ale abych se dostala k veci. Maly prvni tri mesice prorval non stop cely dny. Mel trimesicni koliky a do toho nekakal a blinkal. Ja se totalne zesypala a prestala kojit. Takze od 1.mesice jsme na UM. Maly mel vysetreni jak briska tak zaklopky v krku. S briskem nam rekli, ze je od malicka hodne zavdusnen a ma pomalejsi traveni a hodne hlta. Ze zacatku mi zvracel oblouky jak pusinkou tak nosem. A zaklopku v krku, ze nema uplne reflux, ale zaklopka neni dovyvinuta a muze to trvat az rok. Maly od malicka je jedlik. Prepijel se a prejidal. Do dnes nejde poznat kdy ma vlastne hlad protoze opravdu rve hodne casto porad se vzteka a cokoliv mu dam sni a vypije plus by jedl a pil do nekonecna. Zub zadny nemame. Neplazime se. Pouze se toci na brisko, ale vydrzi chvili a rev. Nekdy se toci kolem osy. Do 6m sam nekalal..musela jsem pomahat ve dne v noci kdyz tlacil a do dnes trpi na prdiky..do 6m..pouzivana trubicka a nekdy i projimadlo kdyz nic nepomahalo. Test na alergie mleka mame a negativni. Mlicek jsme zkusili taky nekolik i proti alergiim. Fyzio nas videla a rikala, ze nejaky vazny problem aby se hybal nema. Do dnes ublinkava. Jsem uz moc unavena. Vetsina noci stoji za prd. Po kasi ho boli brisko a po mliku chce nekdy i 3×…a to je na UM! Zkousela jsem davat i mensi davky po kratsi dobe, ale stejne porad nespokojeny. Vynechala jsem ruznou nadymavou zeleninu. Koupila nekolik lahvicek a dudliku. Stejne nic nepomaha. Vsechny probio kapicky a vsechny kapky na prdiky jsme zkouseli. Uz nevim opravdu co s tim. Nositko ho moc nebavi. Jedina zachrana je hojdavak, ale tam spi 2× denne a nebo v kocarku a zbytek dne kdyz ho nenosime se vzteka a rve. Nekdy hodne tlaci, tak masiruju. Nechci uz pouzivat trubicku. Kaka uz sam ikdyz nekdy tlaci hodne, ale to budou spis asi prdiky. Mame problem i s pitim :( nechce moc pit a vzteka se a chce mliko…tak mu redim mliko vodou…zkousela jsem ruzne caje a stavy a vodu..nic..cucne a vyplivne to a nebo to z neho vyjede…Dalsi vec brkne si krasne od malicka jak dospely chlap a ublinkne a za hodinu brkne klidne znova…nekdy ublinkne 4hod po jidle…Je toho opravdu hodne. A kombinace nekakani a blinkani je narocna. Kdyz jsem chtela aby kakal a dala mu neco ridkeho, tak blinkal a na zahusteni mlicka napr. nutriton, tak to zas byl zacpanej a nekakal. Ale ted me spis trapi ten rev a ze se porad nedokaze z mista pohnout. Vzpira se na rukou pekne, ale nohy proste nic…jen kopkaji..nekdy zadecek podsune, ale to je vse…a po chvili rev a vztekani a uz nechce byt skoro nikde..Takze moje otazka zni. Mate nektera podobne zkusenosti? Treba mi dodate silu peknyma prispevkama :) Jinak jsem 8m nikde sama nebyla..zatim ho nikdo nedokaze pohlidat a manzel je porad v praci. Kdyz muze pomaha…ale ma toho sam nad hlavu. Dekuji vsem za rady jak to prezit a nezblaznit se :) A anonyme proto protoze pisi hodne veci o malem, tak radeji chci byt opatrna.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.3.20 16:00

Ahoj, s tím zažívání a zvracením, nepomohl by heřmánek? Mám to jen z doslechu, ale zkusit to můžeš, měl by pomáhat trávení a zklidňovat zažívací cesty. Jestli je pohybově v pořádku, není důvod se znepokojovat. Mám dvě holky a kluka, kluk je z dvojčat a můžu Ti říct, že se mu taky dlouho nechtělo moc hýbat. Najednou z ničeho nic si sám zadečkem vycouval až do kleku a začal se pohupovat na kolenou a rukou, zanedlouho si sám sednul a stál a chodil dřív než jeho sestra, která se hýbala nepoměrně více a proces u ní začal o dost dřív, takže jestli je v pořádku, vůbec se nestresuj a dej mu čas. Doktor nám na to říkal, že některé děti prostě musí chtít a je to hodně individuální. K tomu křičení, spí dobře, respektive může spát? Možná ho trápí zoubky, i když nejsou vidět, možná je to bříško, růstový bolesti, je hodně důvodů a holt tohle šílený období musíš nějak zvládnout. Držím palce, je to úmorný a psychicky strašně náročný, ale věř tomu, že bude líp. Drž se

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.20 17:32
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…
@Anonymní píše:
Ahoj predevsim se omlouvam za chyby :-/ Vse pisi v rychlosti a vidim, ze mi tam nekde chybi carky a mam tam anonyme spatne..misto anonymne :-/ tady nejde neco v klidu totiz napsat…Jinak hermanek jsem zkousela, ale taky bez uspechu..vzdy cucne a vyplivne mi to..dala jsem trosku medu ikdyz to delat nechci a nechci do neho davat cukry, ale i tak mu to proste nechutna..:-/ k tomu pohybu no strasne uz potrebuje aby se hybal jde videt, ze ho to na zadech ani brisku uz nebavi..a nevydrzi nikde dyl jak 10min a hlavne skrz prdiky i to uz potrebuje..snad to brzy pujde..zoubky vyhlizime, ale zatim nic..slinta a celou ruku v puse ma od malicka, tak to taky jde prd poznat, ale zapalene dasne nema a o lzicku nic necinka :-/ to spani..je hodne zajimave u nas..jelikoz mi navic prvni mesic vubec nepribiral mela jsem nakazane ho budit na jidlo a tim se to asi pokazilo..ted pres den mi pekne spi 2× 1,5hod v hojde a jeste treba hodku v kocarku, ale musim houpat nebo s kocarkem jet a jet..zatim je porad v korbicce..jako novorozenec mi spaval pres den po 20min a porad se budil a kroutil a mel boleni..to je ted lepsi..ale v noci se budi jak kdy ruzne a nekdy tlaci a tlaci nekdy zase heka a krici nekdy se porad prevaluje a to ho budi..hodne neklidne spani..mam porad hnizdecko na spani..bez neho se tocil na brisko a pasl koniky v noci a budil se na zadicka neumi zpet :-/ musi byt v pokoji hodne tma..kazde svetlo ho budi..:-D no je to vazne sranda…nekdy si rikam, ze to kriceni nikdy neskonci..byla jsem zrala uz fakt na doktora..byla jsem hodne na vse sama..babicky v praci a manzel v praci a kamaradky nemaj moc cas..maji sve starosti..ale nastesti aspon z toho jsem se dostala a zvladla to bez lekare, ale chtela bych uz mit spokojene mimco a uzivat si to konecne poradne :-) kdyz se smeje je skvelej, ale spis se mu porad neco nelibi a nebo ma asi porad bolave brisko atd…:-/ Dekuji moc za podporu :-* Mas dvojcata? To jsi dobra. Ja chtela vzdy dve deti, ale uz mam strach mit druhe. Ucim se teprve s emiminem, tak snad odpovidam spravne. Dala jsem to citovat u Tveho prispevku.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.20 17:39
@Anonymní píše:
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…
@Anonymní píše:
Ahoj predevsim se omlouvam za chyby :-/ Vse pisi v rychlosti a vidim, ze mi tam nekde chybi carky a mam tam anonyme spatne..misto anonymne :-/ tady nejde neco v klidu totiz napsat…Jinak hermanek jsem zkousela, ale taky bez uspechu..vzdy cucne a vyplivne mi to..dala jsem trosku medu ikdyz to delat nechci a nechci do neho davat cukry, ale i tak mu to proste nechutna..:-/ k tomu pohybu no strasne uz potrebuje aby se hybal jde videt, ze ho to na zadech ani brisku uz nebavi..a nevydrzi nikde dyl jak 10min a hlavne skrz prdiky i to uz potrebuje..snad to brzy pujde..zoubky vyhlizime, ale zatim nic..slinta a celou ruku v puse ma od malicka, tak to taky jde prd poznat, ale zapalene dasne nema a o lzicku nic necinka :-/ to spani..je hodne zajimave u nas..jelikoz mi navic prvni mesic vubec nepribiral mela jsem nakazane ho budit na jidlo a tim se to asi pokazilo..ted pres den mi pekne spi 2× 1,5hod v hojde a jeste treba hodku v kocarku, ale musim houpat nebo s kocarkem jet a jet..zatim je porad v korbicce..jako novorozenec mi spaval pres den po 20min a porad se budil a kroutil a mel boleni..to je ted lepsi..ale v noci se budi jak kdy ruzne a nekdy tlaci a tlaci nekdy zase heka a krici nekdy se porad prevaluje a to ho budi..hodne neklidne spani..mam porad hnizdecko na spani..bez neho se tocil na brisko a pasl koniky v noci a budil se na zadicka neumi zpet :-/ musi byt v pokoji hodne tma..kazde svetlo ho budi..:-D no je to vazne sranda…nekdy si rikam, ze to kriceni nikdy neskonci..byla jsem zrala uz fakt na doktora..byla jsem hodne na vse sama..babicky v praci a manzel v praci a kamaradky nemaj moc cas..maji sve starosti..ale nastesti aspon z toho jsem se dostala a zvladla to bez lekare, ale chtela bych uz mit spokojene mimco a uzivat si to konecne poradne :-) kdyz se smeje je skvelej, ale spis se mu porad neco nelibi a nebo ma asi porad bolave brisko atd…:-/ Dekuji moc za podporu :-* Mas dvojcata? To jsi dobra. Ja chtela vzdy dve deti, ale uz mam strach mit druhe. Ucim se teprve s emiminem, tak snad odpovidam spravne. Dala jsem to citovat u Tveho prispevku.

Nebo spis se to asi dela takto, ze? Jeste jsem chtela rict, ze jsem si strasne prala kojit a snazila jsem se moc, ale on rvaval od malicka po kazdem prsu silene. Nechtel vubec od prsa a chtel na nem byt porad a pak blinkal oblouky i nosikem. A do toho ty vsechny koliky a zacpy a prdiky atd atd..takze proto jsem prisla stresem o mlicko :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure