8měsíční a teplota 38.8

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3347
17.7.14 01:22

8m teplota 38.8

Ahoj holky..
Malej má teplotu v šest dostal čípek to měl 38.6 teď se vzbudil a má ještě více začínám mít strach!! Co mám dělat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
17.7.14 01:26

Dát další čípek, nebo sirup, od 6 hodin už uběhla dlouhá doba :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
17.7.14 01:30

@slavuska1 to samozřejmě dám, ale co třeba nějakej stud obklad nebo tak? Jsem z toho vyjukaná. Takovou vysokou teplotu jsem nikdy neřešila ani u prvního. Co když to poleze.??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.7.14 01:47

Můžeš osprchovat vlažnou vodou, nebo udělat zábal..ale neděs se, 38,8 není až taková hrůza, čípek měl už před víc než 7 hodinama, ten už neúčinkuje, takže ani ne 39 není nic nebezpečného, neboj, neplaš, dej jen čípek, bude to dobrý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
17.7.14 01:49

Co je to ještě více? Hlavně klid. Po tom 2.čípku zase klesne.

Šáhni na končetiny a jestli je má studené, tak obklady v žádném případě nedávat. Pokud je má teplé a teplota je třeba 39,5C, obklady bych zvážila. Začala bych jen na ruce a na nohy. Kdyby byla teplota ke 40C osprchovala bych vlažnou (ne studenou!) vodou (ale i to by bylo v noci docela drastické). Studené (ledové) zábaly tělíčka se v poslední době nedoporučují, že je to jednak velmi náročné pro srdce a druhák že při příliš rychlé změně teploty může dojít k febrilním křečím. Pro tento krajní případ se doporučuje mít doma Diazepam.

No, kdyby měl 40C, asi bych si minimálně zavolala na pohotovost, aby poradili, co se ještě dá dál udělat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
17.7.14 08:01

Osobně bych to prvních pár dní moc neřešila a srážela až třeba od těch 39,5 nebo na noc.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
17.7.14 08:36
@Almira-Alm píše:
Osobně bych to prvních pár dní moc neřešila a srážela až třeba od těch 39,5 nebo na noc.. :oops:

Taky tak… 8)

Záleží taky na věku dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6157
17.7.14 08:38

@Vrtul
Srážej po 6h čípkem, ať má klidový i pitný režim. Možná se z toho vyklube 6.nemoc.
Doporučují se i octové ponožky (pokud nemá studené končetiny), dále ať není dítĕ moc nabalené a zakryté.
O víkendu už bude ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.7.14 09:11
@Almira-Alm píše:
Osobně bych to prvních pár dní moc neřešila a srážela až třeba od těch 39,5 nebo na noc.. :oops:

no zakladatelka to psala v půl 2 v noci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
17.7.14 16:06

A taky psala, že je dítěti 8m. 8) To je fakt prtě, to by obcházela hrůza snad každého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
17.7.14 16:10
@Wiolla píše:
A taky psala, že je dítěti 8m. 8) To je fakt prtě, to by obcházela hrůza snad každého…

Mě tedy ne :oops: Jako 38,8 se mnou nic moc nedělá.. Trošku strach jsme měla, když se na teploměru objevilo 40, to už dostal i sirup ale do té doby jsme měřila jen orientačně a hlídala příjem tekutin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
17.7.14 16:35
@Almira-Alm píše:
Mě tedy ne :oops: Jako 38,8 se mnou nic moc nedělá.. Trošku strach jsme měla, když se na teploměru objevilo 40, to už dostal i sirup ale do té doby jsme měřila jen orientačně a hlídala příjem tekutin…

Těší mě, že nejsem sama… :)

Obvykle začínám být nervózní, až když je teplota nad 39,5.
Do 39 je to prd horečka. Navíc u malých dětí je běžná. Jejich imunita pracuje lépe.

Nejdůležitější je dostatek tekutin a klid. Naštěstí mi děti pily při horečce vždycky mnohem víc než normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
17.7.14 16:47
@Zizalka píše:
Těší mě, že nejsem sama… :)

Obvykle začínám být nervózní, až když je teplota nad 39,5.
Do 39 je to prd horečka. Navíc u malých dětí je běžná. Jejich imunita pracuje lépe.

Nejdůležitější je dostatek tekutin a klid. Naštěstí mi děti pily při horečce vždycky mnohem víc než normálně.

Jojo hlavně pořád držím zásadu nesrážet Alespoň první dva dny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3347
17.7.14 20:30

Díky za reakce, bála jsem se právě proto že to bylo v noci, druhé dítě v postýlce a auto v trapu, jinak nakonec mu to vylezlo až na 39,8 a ráno jsme už jeli k dr. Nic na něm neshledala, možná zuby a nebo se teprv něco vyklube (pátá, šestá nemoc). Každopádně jsem potřebovala spíše uklidnit, to že mám dát čípek vím. Vás co nejímá hrůlza když máte prťata nemocný teda obdivuju. mě je hrozně s nima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí