Bezdůvodné horečky batolete

31672
15.7.14 20:07

Může to být nějaká viróza, u batolat je často horečka jediným příznakem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
15.7.14 20:10

Syndrom periodických horeček? možná by to chtělo podrobnější vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
15.7.14 20:15

@CokeLady
A u lekare jsi s nim byla. Jestli meril CRP? Taky takove bezduvodne horecky mohou but u infekce ledvin a mocovych cest, ale z toho by se asi bez atb nedostal :think: nebo me napadaji jeste ouska

Nicmene starsi (necele 4 roky) to zhruba od dvou let miva stejne jako u vas. Znicehonic ji vylezou horecky mezi 38-39 trvaji zhruba dva dny a je po nich. Nic jineho ji k tomu neni. Ma to tak 4× za rok. K lekari nejdem, protoze nez se rozhodnu, ze zajdem, uz je nema

No a mladsi takovyhle stav mela ted 5× za dva mesice. Akorat ty horecky nebo alespon teploty trvali vpodstate cellu dobu, doslo k ustupu k teplotam a pak to zas vylitlo do horecky. Mela k to u i vysoke CRP, takze brala atb, ale nikdy ji na nic neprisli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
15.7.14 20:16

@CokeLady nevím, kluci měli třeba před 2 týdny něco, co se projevilo cca 20 hodin teplota okolo 38st, střídaly se chvíle, kdy byli grogy, a kdy byli živí, a hlavně během té doby byli při chuti snad víc než když jsou zdraví..taky rýma, kašel, nic takovýho.
ale o těch periodických horečkách jsem taky slyšela, akorát o nich nic nevím, asi to může být tohle :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
15.7.14 20:16

Nechceš se domluvit s pediatrem a udělat rozbor krve? pro klid v duši

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9735
15.7.14 20:17

Dcerka (skoro 3 roky) mívá to samé. Tři dny horečku, první den i ke 40, další den to trochu klesne, třetí den zvýšená teplota (do těch 38,5) a pak je fit. Bez nějakých příznaků. Mezitím celá rodina (vč. 5letého syna) soplí, kašle a je nemocná týden, dva. Takže u ní je to očividně reakce imunitního systému na virózu. Ještě než se virus stihne zabydlí, tak ho zničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
15.7.14 20:24

Ahoj, podle me je to viroza. Tridenni horecky a pak pokles je klasicky prubeh. Nemusi k tomu byt nic dalsiho - ryma, unava… Syn to mel podobne, dokud nemel 40, tak vesele behal a hral si. Na snizovani teploty stridam na radu doktorky dva preparaty (napr. paralen a nurofen, dulezite je, ze museji mit jinou ucinnou latku) a v pripade potreby podavam uz po trech hodinach. Je mozne nechat udelat u pediatra z krve crp, cimz se vylouci bakterialni puvod. Jinak doporucuji bezdotykovy celni teplomer, neumim si bez nej takovou virozu predstavit - napr. mereni v noci behem spanku. At je brzy lepe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
15.7.14 20:56

Ahoj, asi opravdu ta obrana organismu, nebi, pokud vydledujes pravidelnost tak sy periodické horečky, kamarádky syn to má pravidelně jednou mesicne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
15.7.14 21:06

@CokeLady nevím co to je, ale moc dobře to znám :cert: nic mu není, lítá tu jak šus, jen bývá trochu větší cimprlín, stačí málo a brečí, já ho pak změřím a má něco mezi 38-38,5, druhý den už jen kolem 37,5, třetí den bez teploty a vesele jedeme dál. Akorát se to vrací častěji než u vás, někdy po 3 týdnech, někdy až po 6. Trpí na to už dlouho, rok určitě, ale lepší se to, od září do ledna ty teploty lítaly první den hodně přes 39, teď už to přes těch 38,5 nejde. Krev mu doktorka brala opakovaně a na nic nepřišla, takže co to je nevím, ale nejste v tom sami

Příspěvek upraven 15.07.14 v 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
15.7.14 21:18

@CokeLady já z toho dřív taky byla na prášky, ale teď už mě to nechává celkem v klidu. Krev máme branou několikrát a je prý zdravý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.14 21:20

Dcera takhle mela teplotu 3 dny a byly to afty. Ted po roce se to opakovalo :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
15.7.14 21:48

@CokeLady nejmladší syn to také mívá. Jsou mu 3 roky. A asi od 1/2 roku měl už cca 5-6× horečky cca 3-6 dní. Byly nad 39 stupňů, srážela jsem je léky. Neměl k tomu žádné příznaky. Na nic si neštěžoval. Přičítala jsem to růstu zubů. Vždy se mu v té době nějaké klubaly nebo teď naposledy mu dovyrůstaly 3 stoličky. Jako malý v té době také hodně slinil, míval i řidší stolici, což už teď nemá. Nikdy jsem nic kromě zubů neobjevila.

Příspěvek upraven 15.07.14 v 23:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
15.7.14 22:25

Syn je má taky…přehnaná imunitní reakce organismu na jakékoliv podněty…s věkem to ustupuje, už mu bude 6 let. Horečky skoro 40 a třetí den nic. Vždy bral doktor CRP. A při 39,5 si šlapal klidně v parku na šlapadle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
15.7.14 22:28

My to máme úplně stejně. Od cca 3 měsíců má horečky bez příčiny. Měli sme teď asi půl roku klid, ale za posl. 3 měsíce to měla 3×. Vždy z ničeho nic s tim rozdílem, že se jako nemocna chová (Hodně spí, nejí).Zuby to nejsou určitě, už má všechny. První horečky sem řešila s dr.(crp i moč OK).Teď už nikam nechodíme a vysvětlují si to stejně jako ty. Její imunitní systém zamaká a horečkou útočící nemoc zdolá. Jinak dcera zatím nikdy neměla ani kašel ani rýmu(ťuk ťuk ťuk)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
15.7.14 23:40

Dítě nedávno mělo taky jen vysoké horečky. Chytlo to od jiného malého dítěte, kde jsme byli na návštěvě a teplotu objevili až po našem odjezdu. To mělo vysoké horečky 2 dny a nic k tomu. Naše dítko hicovalo 3 dny a také nic k tomu, ovšem my ostatní už jsme to už měli jinak. Já s manželem kašel a rýmu bez teplot, starší dítě náběh na angínu s teplotami, tak těžko říct, co to vlastně bylo, ale překvapilo mě to, ne že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí