Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, akutně prosím o radu, objevila se u nás brelioza, syn - 3 roky- dostal atb. jsou to naše první… jenže, jsou chuťově hnusný, je to summamed forte sirup, když to do něj narvu pod tlakem, poblije se a do ničeho se mi to nedaří schovat, koupila jsem i takový " lahůdky" jako cola či fanta, a le všecko hořký… prosím poraďte, musím do něj dostat jednou denně 5ml.. díky
Nevím jak chutnaj, sice je znám, ale netuším a co mu to dát s normálním sirupem? Ten je extra sladkej takže by to nemusel poznat.
Hele bohužel, taky se s tím peru, dcerka má docela často atb, hodně mi zvrací Klacid, ale ničím se mi to nedaří přebýt… na pohotovosti mi řekli, že pokud to neudrží v žaludku, tak jí budou muset atb píchat
@Crystal87 sem tam dneska byla osobně a říkala, že na tui borelku už jsou pak jen nějaký tablety… tam prostě na výběr moc není…
@Natálka26 zkusím…
@flos takže jí znásilníš, nebo jakou donucovací metodu používáš? to je pech tohle.. mám tři děti, atb poprvé a hned takovej humus…
Zkouším jí domlouvat, když byla malá, tak se to nějak dalo přebýt tu hnusnou chuť, ale od toho cca 3 roku to nechce… většinou mi zvrací ty první dvě dávky, ale když jí pohrozím, že budeme muset chodit na injekce (čehož se bojí víc, než léků), tak to v sobě udrží
Nebo zkusit rozmíchat s cukrem, fakt nevím u vlastní nemám zkušenost a na oddělení jsme se s dětma neprali a dali jim to do žíly, protože většina měla kanylu zavedenou tak na co zbytečný násilí.
@flos no, on zná jen očkování a u toho mu to moc nepřišlo… budu mu muset asi taky pohrozit něčím strašným. a nebo naopak šííleně uplácet… naštěstí je to celkově jen 8 dávek…
A co zkusit tabletky? rozmočit na lžičce a rychle zapít?
Mně už po 3roce kluci moc sirupy nechtěli a radši tabletky. I z obyčejnýho panadolu se jim navalovalo.
Já už i doktory upozorňuji, že Klacid zvrací, takže mi když to jde napíšou jiné, teď naposled na orl (měla zánět dutin) jí dali dobrý atb s jahodou chutí, ale dcerce nechutnají jahody
už se těším, až bude umět polykat prášky
@Crystal87 no hele myslíš že rozpuštěná tableta na lžičce na tom bude chuťově lépe, než ten sirup? to pocyhbuju, pamatuju si, jak mi máma akhle rvala paralen, blééé…
@flos já sem právě nějaký ochucený chtěla, to mi přijde, jak třeba ten jahodovej nurofen, to by dobrovolně taky nepozřej, ale schová se to do nějakýho pití sladkýho…
No právě u těch sirupů je blbé, že toho je velké množství, takže i když dcerce řeknu, ať to zkusí vypít najednou, tak to stejně srká do sebe a pak se začne dávit.. když jsem jí to stříkla stříkačkou do krku, tak to šlo z ní ven hned..
Měli jsme si ce něco jiného, ale dávám do rozpuštěný čokolády, doktorka říkala, že pokud nebude horká, že to atb. nevadí