Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Pro svůj klid běž někam jinam. Zkus kouknout na internet na nějakou soukromou kliniku a zavolej si, jestli tě vezmou. Nebo druhá varianta je, že zajdeš na pohotovost s tím, že máš nějaké akutní problémy.
A co to zkusit opet v CARu? Poprosit je, zda by Te nezkontrolovali?
Takže se tam lékaři nějak střídají v té ordinaci co chodíš? To bych asi sestřičku požádala aby tě příště upozornila že tam bude tato doktorka a dala ti termín na jindy.
Jinak nevím no jako fingovat problém aby na tebe koukli na pohotovosti jak tu někdo radil mi přijde přes čáru. To si raději zavolej k tobě na gyndu že ti prostě ta doktorka nic neřekla a nic nevíš jestli by na tebe nemohla kouknout ta tvoje ke které normálně chodíš. Jo a dostat fotku z utz není standart. To se většinou platí a musíš si o to vyloženě říct.
Jestli to tvá lékařka normálně dělá tak to dělá na své náklady. Ono teda se ani běžné nemusí při každé kontrole dělat utz protože ho pojišťovna neproplaci. Předpokládám že doktorka fotku z utz který ti dělala pak založila do karty takže by třeba stačilo kdyby se na to tvá lékařka koukla a řekla ti zdá je to ok.
@Vladusxx Ano, já ani nevím jestli bych si to tak dokázala vymyslet na té pohotovosti a co vím tady u nás ve městě je to děs a hrůza ta pohotovost, tak tam bych snad raději asi ani nešla. Jinak o té fotce vím, že to není standard akorát jsem spíš myslela, že bych jí třeba tady vyfotila a mohl by mi někdo říct jestli to třeba taky tak mel/neměl atd. V pátek jdu na krev tak se zkusím zeptat, ale vím že nic netiskla, takže kdo ví jestli tam nějaká ta fotka vůbec bude. Možná zkusím zavolat na nějakou gyndu jestli by mi neudělali ultrazvuk jakk samoplatce.
@Anonymní píše: Více
Jasný. Nebo vydržet do toho pátku jestli tam bude ta tvoje doktorka. Každopádně držím palce ať je vše vporadku. ![]()
Zdravím holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti. Jsem teď po těhotná po 2 po ivf. V 6tt bylo vše v ivf centru naprosto v pořádku a předali mě za 14 dní k mé obvodní gynekolozce, u které jsem byla dnes. Jsem z te kontroly úplně nesva. Paní doktorka toho moc nenamluvila, tvářila se tak nějak všelijak. Brala mi i ster na cytologii z čehož se tvářila znechuceně, ze mi to tam musi poutirat (jak si zavádím progesteron). No a když dělala ten ultrazvuk, tak prostě neříkala vůbec nic, tak jsem se svým laickym okem podívala uviděla srdíčko, tak jsem byl rada ale říkala jsem si že to miminko tam má nějak málo místa. Pak doma jsem se dívala na internetu a ze to může být problém mít malý gestacni vacek. Doktorka mi pak jen řekla „tak vás objednáme do poradny a nashledanou“. Neřekla vůbec kolik miminko měří, jestli odpovídá týdnu, jestli má to srdíčko ani ten vacek nezměřila prostě nic a já jsem teď z toho uplne ve ve stresu. Manžel mi tvrdí, že mám být v klidu, že ona to pozná a že by mi řekla, ale bohužel tato konkrétní doktorka mi už jednou zapinkala problémy (v mládí) a musela jsem pak na operaci a díky tomu vlastně musím na ivf. Zůstala jsem tam, ale změnila jsem doktorku, ale zrovna dneska tam byla zase tahle. Takže ji prostě nevěřím. Nejraději bych šla ještě někam jinam na kontrolu, ale nevím co říct jen že mám strach nebo že ji nevěřím mi přijde blbé. Nedostala jsem ani fotku ultrazvuku, takže ani nemůžu ukázat. Děkuji všem za rady a názory.