Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, tak já nevím co si myslet ????.
Jsem 8+1 v neděli jsem měla růžový výtok, slabší, ale raději jsem jela na pohotovost, tam mi pan doktor řekl, že mám citlivý čípek a že na něm mám cevky, které praskají.
Včera jsem byla u své dr na klasickou kontrolu a říkala, že všechno je v pořádku a že to krvácení je normální, že to praskání cév má hodně těhotných.
Dnes jsem šla v noci na WC a po utreni zase růžová krev, ale trošku více na papíře, když jsem šla asi po hodině zase, tak už nic a teď taky ne.
Nevím, co to jako je, ale vždy mě to rozhodí, nevím, zda odpoledne zavolat dr a poradit se, zda něco na zpevneni cév nebo místo duphastonu vaginální ustrogestan?
Fakt nevím ????
@Toma18 kolem této doby jsem to taky tak měla. Na kontrolách vše v pořádku. Pak přes dva týdny klid a teď o víkendu znovu. Ale tentokrát to bylo tmavší, ne růžové ani čerstvá krev. U dr. mi bylo řečeno že mám níž položenou placentu a občas se to může stát ale jinak vše naprosto OK. Pokud to tvrdí i tvoji lékaři, věřila bych jim.
Zlato růžový je v pohode. Neměla by být krev a hnědá krev
drzim palce
Taky te uklidnim. Kolem 8 nebo 9 tt jsem taly mela slabe krvaceni a dr rikala, ze je to vcelku běžné, ze to nemam resit a samo to casem predje. Preslo to asi po tydnu a pul pak uz vse ok.
Ufff, děkuji holky, cekame vymodlene dvojcatka, takže to tam je asi ještě více prokrvene než jindy. Dr říkala, že nemám plasit, pokud je to po utreni jednorazove a není to po každé toaletě nebo nějak silné. Jen mě právě překvapuje, že to je sice jednorázově, ale ted za posledních 5.dní 2× ![]()
@Toma18 píše:
@lolink měla jsem to už 3× a ještě v 8tt uhnizdovani?
Uhnizďování je v 8+1 (takže vlastně v 9tt) dávno dokončené. Nidace probíhá cca 7 dní po spojení spermie a vajíčka, což bylo víc než před měsícem. Ale pokusim se tě uklidnit svojí zkušeností. Když jsem byla na kontrole práve v 9tt, doktor mě předem upozornil, že jak se tvoří placenta a „chytá“ se té mojí děložní stěny, že na UZ vidí, jak obkružuje jednu z větších cév, takže abych hned neplašila, když zakrvácím nebo zašpiním. Už párkrát jsem se divila, jak moc přesně ví a vidí všechno. A měl pravdu i tentokrát- asi za 4 dny jsem začla špinit a plašila jsem stejně jako blázen
Pro uklidnění mi dal Utrogestan, nicméně s jeho selským přístupem, který na něm mám fakt ráda, pravil, že je to ta cévka. Držím palce, ať je to podobná příčina. Špinění růžové nebo i nahnědlé se děje i v prosperujícím těhu, ale člověka to vždy vystraší, protože někdy to dobře nedopadá. Ale to nebude tvůj případ ![]()
@Toma18 já jsem takto špinila až do 16tt a vše bylo v pořádku ![]()
Na tohle ti mohli dát ascorutin - pro zpevnění cév (volně prodejný). Já špinila hned ze začátku a teda víc, dostala jsem utrogestan a ascorutin a je to o. k. ![]()
@Toma18 jo, bylo to nekolikrat denne, každý den, ale po tydnu a něco se to spravilo.
Prvních pár dní růžové, potom hnědé. Obojí je prý ok. Opakovalo se to pak ještě kolem 30tt a taky to nic neznamenalo, vše dopadlo dobře.