8týdenní nic nezajímá

462
18.6.22 12:58

8týdenní nic nezajímá

Ahoj, píšu sem poprvé. Moji holčičku zatím vůbec nic nezajímá. Většinou, když je vzhůru a výjimečně není naštvaná, kouká jenom do strany. Nekouká na kolotoč, na hrazdičku, na mě taky ne. Když jí ukazuju hračku, sleduje ji tak vteřinu. Nezajímá ji, když jí něco povídám
nebo zpívám. Chce jenom dudlat dudlík. O úsměvu si můžu nechat jen zdát. Měli jste to někdo taky tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Alriga
18.6.22 13:14

Chováš ji?

• Citovat
  • Upravit
2387
18.6.22 13:28

Moji dceru do tří měsíců taky nic moc nezajímalo. Většinou když nespala, tak řvala, a to i v náručí. Později se zabavila třeba 5 - 10 minut koukáním na hračky nebo zpíváním. Po tom třetím měsíci zájem o okolí hodně stoupl a začalo to být v klidu. Počkala bych ještě tak ten měsíc a pak to případně řešila s pediatrem. Jestli ale kouká pořád jen na jednu stranu, řekla bych to doktorce hned. Mohla by to být predilekce a ta se musí řešit rehabilitací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
18.6.22 13:42

@Alriga chovam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
18.6.22 13:53

@annali nekouká pořád na jednu stranu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2086
18.6.22 14:41

Já si myslím že si za tím nemusíš dělat starosti. Některé děti se zkrátka takzvaně rozjedou trochu později. Počkej tak na konec třetího měsíce a pokud by se ani po tom třetím měsíci nic nezměnilo k lepšímu tak bych se možná zmínila pediatrovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.6.22 14:45

Našeho kluka taky kolotoč nezajímal a dodnes nezajímá a jsou mu 4m. Velký úspěch měly kartičky černobílé s motivy na ty se vydržel dívat dlouho i se na ně culil.
Zkus jí vzít hlavičku do dlaní aby se dívala jen na tebe a povídej jí nebo do kočárku a sklop stříšku někde ve stínu aby viděla ven, to u nás taky mělo úspěch.

Každý mimčo je jiný ona se rozkouká uvidíš a první úsměv taky přijde to se neboj. ;) v tomhle věku ještě neumí zaostřit a nevidí tak dokonale, musí si ta hlavička všechno zpracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
18.6.22 15:17

A slyší dobře? Leká se při náhlých zvucích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
18.6.22 15:25

Naše malá se narodila skoro o měsíc dřív a na první úsměv jsme.si počkali devět týdnů, jinak se na nás taky skoro nedívala, to vakstneztaky až tak ten 8-9 týden, hračky jak kdy - často na to prostě nemá náladu nebo je unavená a nezajímá jí to. Ale když jí jde zrovna dobře (má dost otravných problémů jako reflux a prdy, takže jí často není úplně ok) a je vyspinkaná i najedená, tak pak si krásně hraje, sleduje atd. Jenže taková chvíle je u ní docela málo kdy :(

Já bych těm drobečkům dala čas, dneska na sebe i na ně hrozně tlačíme podle těch tabulek podle mě. Vždyť jsou to tak malinká miminka, musí dostat šanci se tu trochu rozkoukat a každému to holt trvá trochu jinak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
18.6.22 15:32

Upřímně.. je ji osm týdnů, co by si chtěla aby dělala? Třeba kolotoč - málo kdo si uvědomí, ze děti vidí spodek hračky. Na to bych se teda ani já nekoukala.
Naše malá cca do 2,5m pořád jen spala. Vzbudila se, mlicko a zase byla v limbu. Občas jsem teda ani nevěděla, ze mam doma mrne.
Po třetím měsíci už byla aktivnější.. to uz se o vše zajímala, chtěla koukat, naučila se pást koníčky..
Občas se divím, jaké zázraky po těch dětech očekáváte.. ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1363
18.6.22 15:34

Me maly tak nic moc nedelal jen plakal a prděl :) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
18.6.22 16:11
@EvieK píše:
Upřímně.. je ji osm týdnů, co by si chtěla aby dělala? Třeba kolotoč - málo kdo si uvědomí, ze děti vidí spodek hračky. Na to bych se teda ani já nekoukala.
Naše malá cca do 2,5m pořád jen spala. Vzbudila se, mlicko a zase byla v limbu. Občas jsem teda ani nevěděla, ze mam doma mrne.
Po třetím měsíci už byla aktivnější.. to uz se o vše zajímala, chtěla koukat, naučila se pást koníčky..
Občas se divím, jaké zázraky po těch dětech očekáváte.. ;).

Tak něco jiného je chtít po dítěte zázraky a něco jiného rámcově sledovat normy psychomotorického vývoje. A mezi ně patří například cca ve 4 až 6 týdnech cílený úsměv, schopnost fixovat pohled, ve dvou měsících sledování hračky…

Příspěvek upraven 18.06.22 v 18:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
18.6.22 16:35
@ivašot. píše:
Tak něco jiného je chtít po dítěte zázraky a něco jiného rámcově sledovat normy psychomotorického vývoje. A mezi ně patří například cca ve 4 až 6 týdnech cílený úsměv, schopnost faxovat pohled, ve dvou měsících sledování hračky…

Chápu. Někde se píše, že by to dítě dělat mělo, tak by asi mělo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
18.6.22 16:44

))

• Citovat
  • Upravit
3032
18.6.22 16:45
@ludmilaadamkova píše:
))