Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, nevím jestli to patří přímo tady nebo někam jinam ale mám 3 měsíčního syna a zdá se mi že má dost sleženou hlavičku. Před pár dny jsem mu koupila polštářek na tvarování babymoov ale zatím žádný výsledek (je dost brzy) ale nejsem si jistá jestli to už není na helmičku. K doktorce jdeme až příští měsíc a tak bych ráda nějaký názor. ![]()
@Atisia píše:
Polohování?
To jsem zkoušela a stejně si lehne s hlavou rovně, vždycky tak vydrží maximálně 5 minut a pak na záda. A když ho chci přetočit tak se vzbudí a žřve neboť se mu to nelíbí. Zkoušela jsem ho podložit dekama aby se neotočil ale ani to nepomohlo je to asi Houdini ale vždy se mu to povedlo ![]()
Vykašli se na nějaké rady na fóru a mazej k doktorovi. Dá Vám doporučení na fyzio atd. atd. I tam budete asi chvilku čekat na objednání… Běží Ti čas.
Polstarky a podobne veci jsou nanic. Obe moje deti mely predilekci, kterou jsme museli resit pres fyzio. Kdyz dite silne preferuje jednu stranu, je tam pravdepodobne duvod proc. Moje mely jednu stranu bloklou, pravdepodobne jiz z polohy v deloze. Musis odstranit pricinu. Chce to ale resit hned.
K doktorce hned, není čas. Moje dcera měla slehlou hlavu kvůli predilekci a říkali nám, že helmička se dává nejlépe od 4m, aby to mělo nejlepší výsledky. Na helmičku to podle mého názoru tedy je, dcera to měla slehlé podstatně méně a fyzio nám právě říkala, že kdybychom s takovou hlavou přišli až ten 4. měsíc, tak by byla jednoznačně indikována na helmičku. My se tomu tedy díky cvičení vyhly, ale začaly jsme cvičit a polohovat už v pěti týdnech.
@beruska9 píše:
Polstarky a podobne veci jsou nanic. Obe moje deti mely predilekci, kterou jsme museli resit pres fyzio. Kdyz dite silne preferuje jednu stranu, je tam pravdepodobne duvod proc. Moje mely jednu stranu bloklou, pravdepodobne jiz z polohy v deloze. Musis odstranit pricinu. Chce to ale resit hned.
Přesně tak.. Nechápu ženskou, co nafotí dítě a žádá rady lidí z ulice, místo aby zvedla zadek a šla se poradit s doktorem.
@Lojzísek píše:
Přesně tak.. Nechápu ženskou, co nafotí dítě a žádá rady lidí z ulice, místo aby zvedla zadek a šla se poradit s doktorem.
Domtorky jsem se ptala a nic mi na to neřekla a pokud se Vám konkrétně něco nelíbí můžete zvednou zadek od pc nebo telefonu a jít si hledat jinou zábavu.
Res to hned. Ja treba objednavala dite na detskou fyzio v kvetnu a terminy meli na srpen. Sice nakonec meli volno do 2 tydnu, ale bylo to na jejich zavolani, kdyz nekdo uvolnil termin.
Jinak jo, zda se mi to slehly dost.
@bobulka88 píše:
Res to hned. Ja treba objednavala dite na detskou fyzio v kvetnu a terminy meli na srpen. Sice nakonec meli volno do 2 tydnu, ale bylo to na jejich zavolani, kdyz nekdo uvolnil termin.
Jinak jo, zda se mi to slehly dost.
Mě se to právě taky zdá dost ale doktorka mi řekla že se to srovná až se začne více hýbat ale nějak se mi to nepozdává.
@LuckaKub27 píše:
Domtorky jsem se ptala a nic mi na to neřekla a pokud se Vám konkrétně něco nelíbí můžete zvednou zadek od pc nebo telefonu a jít si hledat jinou zábavu.
Já se můžu bavit jak chci, nemám mimino se šišatou hlavou. Pokud Tě dr. odbyla, běž za ní znovu, hledej jinde, ale tady Ti nikdo líp neporadí..
@Lojzísek píše:
Já se můžu bavit jak chci, nemám mimino se šišatou hlavou. Pokud Tě dr. odbyla, běž za ní znovu, hledej jinde, ale tady Ti nikdo líp neporadí..
Tak tohle je opravdu podpora.. tady jsem naposled. Člověk tady hledá radu nebo i pochopení a pak se najde taková osoba co si o sobě myslí že je nejlepší viz “nemám dítě se šišatou hlavou”
Ale na každou se vaří že ano. Ostatním děkuji. A loučím se. Tady to opravdu nemá cenu. Svět se v p***l obrací…
@LuckaKub27 Pošli fotky na Plagio kliniku. Chtěla jsem napsat víc, mam dite s helmou, ale tvůj styl reakcí mě odradil.
Ano zadavatelko chce to helmicku a hned řešit, přitlačit na doktorku, nechat se odbýt radou, že je to ok, ne.
@Lojzísek píše:když vidím tu fotku tak to bude asi rozumnější. Že si toho Dr nevsiml
Vykašli se na nějaké rady na fóru a mazej k doktorovi. Dá Vám doporučení na fyzio atd. atd. I tam budete asi chvilku čekat na objednání… Běží Ti čas.