Nevím si rady s miminkem

Anonymní
14.6.22 22:52

Prosím, poraďte mi s miminkem

Dobrý večer, moc prosím o rady zkušené maminky. Jsem dlouhodobá pěstounka. O děti pečuji s přítelkyní. Zkušenosti máme s dětmi od dvou let. Nervově se mi dnes zhroutila sestra, která má šesti týdenní miminko. Zavolala jsem jí sanitku a po vyšetření v nemocnici jí odvezli do psychiatrické nemocnice. Kojence jsme si převzaly, není, kdo by se o něj postaral, sestra je samoživitelka. Miminko je dráždivé, plakala převážně celý den. Se sestrou jsem mluvila, řekla mi, že takto křičí od narození a poslední týden je to ještě víc. Trpí na prdíky, má reflux. Krmíme, přebalujeme, chováme atd. Co byste poradili? Od třech hodin, co jsem běžela sestře na pomoc, téměř miminko nespalo. Prý usíná v poslední době mezi desátou a jedenáctou, zatím nespí. Nemáme žádné zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3076
14.6.22 22:57

Zkuste zavinovat (doporučuji b-wrap), bílý šum (máme aplikaci v telefonu, doma výborně zabírala digestoř 😀)… lehce se to řekne, ale KLID, miminko cítí stres. Je mi jasné, že kojení nelze, i tak bych zkusila tělo na tělo, třeba usne na hrudi u vás… dudlíka neuznávám, ale v tomto případě bych zkusila. A režim. Pokud nějaký mělo, pokračovat, pokud ne, nastavit. Miminka milují rutinu a předvídatelnost.

Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
14.6.22 22:59

Na prdíky je toho na trhu hodně. Zkuste Espumissan, Baby calm, nahřívat, cvičit nožičkami, mazat olejíčkem na prdíky a masírovat…kmínový či fenyklový odvar atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908
14.6.22 23:00

Kočárek nebo se projet autem když by bylo úplně nejhůř. Chovat v poloze na tygrika, pritahovat nozicky k bříšku aby se vypdelo. Pevně zavinout, bílý šum.

Příspěvek upraven 14.06.22 v 23:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2009

Bude jí chybět máma. Zalezla bych si s miminkem do postele a hladila ho, masirovala bříško, existuje třeba emulgel Pupík. Sedí mu UM? Nebo mu můžete nahřát látkovou plenku a dát na bříško, kolena k bříšku jemně atd. Případně zítra sehnat rektální rourku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914

Zavinutí, dudlík, houpání na míči, nošení v šátku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
14.6.22 23:02

Je mi moc lito sestry i miminka. I vas, ze v tom ted musite plavat. :hug:
Mimina mamu poznaji take dle „pachu“, zkusila bych si vzit sestrino obleceni, jestli pro ne jste schopni zajet.
Zkusila bych pevne zavinout (klidne i do jejiho trika), na internetu je spousta videonavodu. Pustit bily sum, houpat. To zavinuti by mohlo pomoci.
Na brisko zkusit polohovat, pripadne, jestli mate nertutovej teplomer, tak ho pomoci nej zkusit nechat vyprdet, staci spicka do zadečku, opět bych mrkla na netu, at vidite přesně co a jak.
Co zabralo vzdy na moje deti, kdyz uz nebylo zbiti, hodit je do vajca (snad sestra mela) a houpat, pripadne do auta a objet si parkrat mesto.
Taky bych zkusila skin-to-skin, prilozit si ho na nahy hrudnik, aby citilo teplo a tlukot srdce.
Drzim palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
14.6.22 23:04

Espumisan na prdy, zavinovačka, nebo uvázat do šátku a nosit. Nejspíš bude chybět ta máma, o to to bude horší. Bílý šum, teplo na bříško, mě se mimco i celkem uklidnilo v teple vaně, prohřálo si břicho, zacvičilo s nohama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
14.6.22 23:07

@Suelinda Ani jedno me dite nebylo rezimove, jakekoliv pokusy jim nastavit muj režim by vyustily v unavene, protivné dite a ještě vycerpanejsi mamu. :nevim:
Režim si menily samy dle aktualnich potřeb a necpat je do mych predstav mi maximálně zjednodusilo zivot. takže bych opravdu z fleku neradila nastavovat 6tydennimu miminu rezim, zvlast, kdyz uz tak maji situaci extremne těžkou.
Timto te nehejtim, jen at ma zakladatelka i tu druhou stranu a zbytecne se netrapi necim, co jim nemusi vůbec fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
14.6.22 23:09

Hlavně předpokládám, že je nahamane? Zkuste dudlík, zavinout miminku ručičky a pohupovat na ruce, pokud trápí bříško, mému synovi pomáhalo cvičit nohama, vzala jsem miminku v leže nožičky a dávala je pomalu nahoru k bříšku a zase dolu. Spolehlive uspavadlo je tzv bílý šum, pouštěla jsem ho na telefonu (šumění vody, šumění lesa)… Nebo pořiďte kočárek, často v něm miminka rádi spinkají, stačilo vyjet ven a byl klid. Přeju ať se brzo vše vyřeší :srdce: ať se brzo vrati k miminku a je v pohodě. S první dcerou jsem z toho byla taky na „blázinec“ neustále řvala a nebralo to konce. Všechno ale přejde a z miminka vyroste človíček, který začne komunikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1132
14.6.22 23:12

U nás pomáhala hudba, přitisknout a tancovat do rytmu + pomoci s rektální rourkou či teploměrem. Bříško nahřívat teplou plenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
14.6.22 23:28

Zavinout, ale fakt fest pevné, návod najdeš na YouTubu…dá se zavinout i do velké pleny…

Pustit bílý dům, taky najdeš na YouTubu…

Dát dudlík.

Dát něco na prdíky z lékárny, koupit probiotika biogaia.

Miminko dávat spát na bok zavinuté.

Když ho chováte zavinuté drzte ho břichem na břicho.

Zavinout a houpat v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
14.6.22 23:45

Máme podobné miminko, dobrá zpráva je, že se to pomaličku lepší, špatná, že fakt jen pomaličku :D

My zavinovali, používali bílý šum, a nosili dokola po kuchyni u otevřeného okna (čerstvý vzduch). I tak to trvalo třeba i do tří, než miminko přestalo plakat a usnulo. Kolikrát přes den skoro nespala nebo velmi špatně, a pak byla samozřejmě přetažená a o to víc plakala.

Teď je to lepší v tom, že dítěti většinou už stačí, když si ho plácnu na hrudník vsedě na gauči a nemusí se vysloveně nosit, a už tolik nepláče, ale třeba teď pořád ještě pořádně nespí a furt ještě uspávám :nevim: Má necelých deset týdnů.

Jinak máme reflux, prd, nějakou potravinovou alergii, dítě si chudák užije, pořád jí něco je.

Na prdy nám pomohl balonix med, ale ono každému dítěti pomůže něco jiného. Třeba espumisan nám nedělal nic, jiným funguje. :nevim:
Ještě pomáhá teplé na bříško, jezdit na kole nožičkama, nechat dítě ležet v poloklubíčku a ne s nataženýma nohama (klidně vypokládám polštářem).

Na reflux pomáhá odkrkávání a ležet ve zvýšené poloze, používáme polohovací klíny, ale stačí asi i knihy po matrací apod.

Na dráždivé miminko nepomáhá nic než chovat, chovat, chovat, i přes řev, únavu, atd. Já ty první týdny fakt hodiny denně pochodovala, chovala a houpala.
Teď většinou sedím, chovám a houpu.

Klidně mi napište SZ, máte asi fakt dost podobný model. Maminky dítěte je mi líto, já byla taky ty první týdny na prášky a občas ještě jsem, a to jsme na to dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
14.6.22 23:47
@Anonymní píše:
Dobrý večer, moc prosím o rady zkušené maminky. Jsem dlouhodobá pěstounka. O děti pečuji s přítelkyní. Zkušenosti máme s dětmi od dvou let. Nervově se mi dnes zhroutila sestra, která má šesti týdenní miminko. Zavolala jsem jí sanitku a po vyšetření v nemocnici jí odvezli do psychiatrické nemocnice. Kojence jsme si převzaly, není, kdo by se o něj postaral, sestra je samoživitelka. Miminko je dráždivé, plakala převážně celý den. Se sestrou jsem mluvila, řekla mi, že takto křičí od narození a poslední týden je to ještě víc. Trpí na prdíky, má reflux. Krmíme, přebalujeme, chováme atd. Co byste poradili? Od třech hodin, co jsem běžela sestře na pomoc, téměř miminko nespalo. Prý usíná v poslední době mezi desátou a jedenáctou, zatím nespí. Nemáme žádné zkušenosti.

Píšeš, že miminko má reflux. Co má za mléko? Syn stále plakal, řval, skoro nespal, blinkal,… reflux. V nemocnici nám doporučili zahustene mléko (antirefluxní označováno AR). Měl hlad, palilo ho to, jak mu to lítalo nahoru. Když to shrnu zachránilo nás to po všech stránkách. Myslela jsem, že má prdy, jak se kroutil, ale bylo to k tomu refluxu. Pak tedy trvá chvíli než si na tohle mléko zvykne, tužší stolice, ale sedne si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
14.6.22 23:47

Bílý šum dělá zázraky. Jako fakt. Hodně nahlas, jako fakt hodně nahlas. S aplikací White noise baby sleep mám výbornou zkušenost. Dobrou službu udělá i vysavač, fén, digestoř.
A jak bylo psáno výše, zavinovat, houpat, chovat, skákat na míči, projet se autem - většinu dětí to uspí. A vydržet… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí