Moc sležená hlavička 3 m

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3958
16.6.22 16:40

Asi bych věřila pediatře. Měla by s tím mít zkušenosti. Moje malá měla ve 3m hodně slehlou hlavičku (měla i každé ucho v jiné výšce 8o :nevim: ), doktorka to viděla, je to zapsané v průkazce, ale nikam nás s tím neposlala. Ono jak ta hlavička roste, tak se to samo rovná, protože od těch 3m děti už většinou nepreferují tu jednu stranu plus jsou víc na bříšku. A opravdu se hlava srovnala, ne 100%, ale už to skoro vidět není (v 8měsících).
No ale pokud se ti to jó nezdá, tak asi zkusit požádat o názor jiného lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.6.22 17:28
@Thomassss píše:
Asi bych věřila pediatře. Měla by s tím mít zkušenosti. Moje malá měla ve 3m hodně slehlou hlavičku (měla i každé ucho v jiné výšce 8o :nevim: ), doktorka to viděla, je to zapsané v průkazce, ale nikam nás s tím neposlala. Ono jak ta hlavička roste, tak se to samo rovná, protože od těch 3m děti už většinou nepreferují tu jednu stranu plus jsou víc na bříšku. A opravdu se hlava srovnala, ne 100%, ale už to skoro vidět není (v 8měsících).

Moc děkuji za uklidnění. :srdce:
Nechtěla jsem tu být tak negativní ale paní zrovna neuklidnila a já jsem z toho byla fakt špatná. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.22 17:45

Mame neco podobneho, ve dvou mesicich jedna strana malinko zplostela plus placka na stredu. Taky jsem koupila polstarek, davam ho i do kocarku. Pres den davam spat na brisko s dudlikem, zpocatku se moc nelibilo, ale zvykl si, s monitorem dechu ovsem. Na noc davam na bok, stridam levo i pravo, zavazu pevne do zavinovacky, podlotim ze strany, aby se neotocil, ze zacatku to chtelo opakovane upravovat polohu, kdyz se prekroutil. Zacina se to lepsit po par tydnech to pomalu mizi. To je tim lezenim na zadech no, to nevim jak s tim muze pomoct fyzio, to chce menit hlavne polohu, aby daval hlavu i do stran, pres den davat hodne na brisko, kdyz nespi, nosit na tygrika na obe strany, stridat drzeni pravidelne na obe strany. Doktorka nas pochvalila, ze je ok, ale mala placka porad je, tak glidam ty strany, ciste v leze zatim na delsi dobu nedavam nez se to srovna.

• Citovat
  • Upravit
6914
16.6.22 17:58
@Thomassss píše:

Je to strašně individuální.. U maličkého novorozence se to většinou opravdu srovná, ale pokud je to takhle výrazné, trvala bych na názoru odborníka. Píšu z vlastní zkušenosti. Dítě může mít zablokovaný krček, příčinou slehnutí může být ledasco. Není nikdy od věci ukázat se na fyzio, kde ukáží různé polohy a cvičení. Míra slehnutí se dá proměřit a vyhodnotit speciálním programem. Mně by rady na internetu rozhodně neuklidnily a řešila bych to tam, kde jsou k tomu kompetentní. Ihned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.6.22 18:02

@Lojzísek vždyť píšu, že pokud se jí to nezdá, až se poradí jinde.
Jen nevím, jak to myslíš, že u novorozence se to srovná. Vždyť je naprosto normální, že novorozenec do konce šestinedělí preferuje jednu stranu a to se opravdu nijak neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
16.6.22 18:08
@Thomassss píše:
@Lojzísek vždyť píšu, že pokud se jí to nezdá, až se poradí jinde.
Jen nevím, jak to myslíš, že u novorozence se to srovná. Vždyť je naprosto normální, že novorozenec do konce šestinedělí preferuje jednu stranu a to se opravdu nijak neřeší.

Myslela jsem to tak, že 3 měsíce jsou ještě dobrý věk na možnost jednoduché nápravy, a právě proto bych to nenechala být. Navíc se nejedná o žádné invazivní metody, jen se na dítě prostě koukne někdo, kdo tomu rozumí a doporučí, co dál (pokud je to třeba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
16.6.22 18:13

@Lojzísek jj, no moje pediatrička je asi docela zkušená, sama říkala, že malá krk zablokovaný nemá (nebo že se jí to nezdá) a že počkáme do další kontroly, pak by případně posílala (to bylo právě na konci 6ti nedělí). Ale jistě, víc očí víc vidí, preventivní kontrolou se nikdy nic nezkazí :palec:
Tak snad to u zakladatelky dopadne dobře, ať se rozhodne jakkoliv :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
16.6.22 18:49

Dobrý den, dcera také měla slehlou hlavičku, každé ucho jinak vysoko (přes 1cm u 4 měsíčního miminka). Navštěvovaly jsme fyzio, kontrola na neurologii - tam přeměřili plus další vyšetření - výsledek- je v normě, doporučení na helmičku jsme nedostali. Psali jsme i na plagio kliniku, ale v té době byla od nás 4 hodiny cesty a tak jsme se spoléhali na výsledky vyšetření pouze doporučených lékařů. Poctivě jsme cvičili a výsledek? Dnes ji jsou 4, a pořád tam ta nerovnost je :nevim: být to znovu, tak se objednam přímo na tu plagio kliniku. Naštěstí má husté vlasy, ale jakmile je chceme dat do copanku nebo culik, tak ji ty plachticky vylezou, navíc kazde trochu jinde. Termín na neurologii je dlouhý, proto doporučuji, pokud to chcete opravdu řešit, podniknout věci co nejdříve. Držím pěsti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
16.6.22 18:52

Hele a nemá třeba jen příliš tvrdou matraci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.6.22 19:00
@Semtex píše:
Hele a nemá třeba jen příliš tvrdou matraci?

Taky mě to napadlo tak jsem ji otočila (z jedné strany je tvrdší a z jedné měkčí) ale bylo to před pár dny což nepůjde poznat jestli se něco zlepšilo. :( zajdu ještě k jedné doktorce a uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
16.6.22 19:04
@LuckaKub27 píše:
Taky mě to napadlo tak jsem ji otočila (z jedné strany je tvrdší a z jedné měkčí) ale bylo to před pár dny což nepůjde poznat jestli se něco zlepšilo. :( zajdu ještě k jedné doktorce a uvidíme

Uvidíš, nebo mu ještě dej nějakou podložku z paměťové pěny. Malej spi s nama, máme to v posteli a hlavu neměl slehlou vůbec a plešku taky ne. Starší spal na takovy ty tenčí dětský matraci a slehlou hlavu měl a i vyšoupanou plešku vzadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.6.22 19:18
@Semtex píše:
Uvidíš, nebo mu ještě dej nějakou podložku z paměťové pěny. Malej spi s nama, máme to v posteli a hlavu neměl slehlou vůbec a plešku taky ne. Starší spal na takovy ty tenčí dětský matraci a slehlou hlavu měl a i vyšoupanou plešku vzadu.

No koupila jsem mu teď ten babymoov tvarující polštářek, ten tam má vykrojenou takovou díru na hlavičku.. dávám mu to i do kočárku, postýlky prostě všude😅
Třeba to pomůže a v pondělí pofrčím. 😇

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1363
16.6.22 22:26

My ho polohujeme valeckach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek