9.-10.měsíční dítko - co vařit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
9.-10.měsíční dítko- CO VAŘIT??
Mám skoro 10. měsíční holčičku a chtěla bych poradit, co vaříte? Mě už dochází nápady. Jak často v týdnu dáváte masíčko? A co dáváte mezi jídly dítku do ručky? Já dávám kůrku z chleba a sušenky Hami, ale ještě bych chtěla neco, jenže malá nemá ani jeden zoubek a mám strach
Díky moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslíš, že dva přední zuby by jí nějak s jídlem pomohly? Neboj, podrtí si dásničkama.
Vaření - no nic moc, zelenina/maso/příloha, „povolené“ druhy jsou třeba na kojeni.net - hezká tabulka.
Dětem nevadí jednotvárnost chutí. Můžeš přidávat už třeba zelenou petrželku, pažitku atd.
A do ruky kukuřičné křupky ještě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jejky taky teď strašně řešíme papání, ale problém je u nás že poslední dobou skoro nic jíst nechce, domácí vůbec, kupované občas trošku. Jinak do ručičky dávám piškot, kůrku chleba, rohlík, a nejlepší jsou kukuřičné křupky, kupujem v globusu takový modrý pytlík a ty se rozpouštějí jedna báseň, takže je máme všude, hlavně po celém kočárku ![]()
- Citovat
- Upravit
No já právě jako si řikám, že ty křupky a sušenky nejsou úplně nic extra zdravého. Ten rohlík jsem měla strach, aby se nezačla dusit. To jí dáváte celej do ručky? Dík za rady holky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala pořád zeleninku/Maso/ žloutek. Zeleninu jakkoukoliv, růžně jsem to kombinovala, co jsem měla v lednici. Malé šmakuje všechno. Jinak třeba zkouším, do toho přidávat vločky, jáhly, pohanku, kuskus, rýži, brambor, …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se s rohlíkem nikdy nedusila, ale teda dávám pozor, aby si to nenacpala celý do pusy, tak někdy se rozkašlá, ale že by se dusila, to ne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, ten se má dávat 1* týdne, přečti kojeni.net, já to teda 1* týdně nedávám, spíš míň, ale bílek je alergen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nějaké recepty bych v tomto věku ještě neřešila, zkrátka typický masozel, nebo teda jen „zel“, vmíchat přílohu (když těstoviny, tak nějaké polévkouvé nudličky nebo hvězdičky vmíchat do mixlého, brambory jen pomačkat vidličkou), žádný velký štráchy s tím. A případně zkrátka když vaříš jídlo pro dospělé, tak ho nesolit a nekořenit třeba pepřem, bylinky můžeš, tak před koncem vaření odebrat a pro dospělé dochutit a dítěti mixnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ani maso každý den nedávám, někdy třeba jen brambor s mrkví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já neřešim recepty ani teď po roce, my jíme s manželem taky hodně masozel, takže nějaké omáčky atd. jí stejně vařit nebudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Křupky jdou ve zdravce koupit třeba i jáhlové, pohankové, … všechny se dobře rozpouští a Pepík i děti kamarádek to milují.
Já vařím zeleninu, brambor, rýži, těstoviny (kupuju bezvaječnou těstovinovou rýži) a taky má moc rád červenou čočku (nenadýmá). Občas mu sám zkusit i něco našeho, když vidí, že jíme, chce s námi, tak posoudím podle jídla, jestli můžu nebo ne dát zkusit, popř. ho ošidím křupkou nebo kouskem chleba nebo rohlíku.
Chutnal třeba pečené kuře (prso), zelí, špenát, kopřivovou polívku, játrový knedlíček, koprovou omáčku, třešňový kompot, buchtu, koláč, chleba se šunkou… víc si teď nevzpomenu. A vše mu teda šmakovalo.
Rohlíkem se teda taky nikdy nedusil, akorát se mu někdy nalepí na horní patro a pak ho to nadavuje, až to vyplivne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit