Jaký tvrdý sýr pro devítiměsíční?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jaký tvrdý sýr pro devítiměsíční?
Ahoj, potřebovala bych vědět, jaký tvrdý sýr jste dávali a v kolika měsících jste začali? Malá měla 9M a doktor nám říkal už v 8M, ať dávám tvrdé sýry kvůli vápníku. Mně se to zdálo ještě brzo. Hledala jsem, který sýr má nejmíň soli, dávali jste třeba mozarelu? děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já nedávám žádný sýr, právě kvůli soli, stačí že má nějaký skrytý příjem v pečivu ![]()
Mléčnou dávku bohatě pokryjem mlíkem, jogurtem a případně mléčnou kaší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jeee ja uz si presne nepamatuju v kolika ale myslim ze jsem dala az po roce, stouhany - my mame nejradsi goudu nebo pak Blatacke zlato, Eidam uz je ted peknej hnus a byva prave dost presolenej… Mozzarelu ji prcek docela casto, tak je fajn, ma ji rad..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja syr urcite davala, goudu, mala ji miluje dodnes. Normalne ji „kousala“ i kdyz nemela zuby. Mozzarela je taky moc dobra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no co já si pamatuju, tak mě dr. říkala, že před rokem taveňáky a po roce už i tvrdé sýry. Ale nedávala jsem ani taveňák, protože, tam je spousta tavících solí. Kolem těch 10 měsíců měl max mozzarelu v kupované skleničce s příkrmem. V podstatě jsem se sýrama začala až po prvních narozeninách a nejčastěji právě tu mozzarelu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jamoni jestli se ti to zda brzo, tak kvuli doktorovi nedavej, ja na to az tolik nekoukala, davala jsem uz i kvalitni sunku nebo mortadelu. myslim ze na vapnik staci jogurty, kys. vyrobky a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mersii jsem úplně vytřeštila zrak, jak může dr doporučit dítěti taveňák?
Já bych ještě pochopila gervaise, lučinu, ale taveňák? Uf. No hlavně že to dokážeš tak nějak rozumně zhodnotit a vybrat si z toho svoje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jako první jsme dávali parmezán. Kvalitní tvrdý sýr s vysokým obsahem vápníku takže ho stačí troška. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně Dr. řekla, že od 8.m lučinu nebo gervais s chlebem, malá plive oboje
. Jo a dneska měla příkrm špagety s mozarellou, plivala též.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mersii tavenak mi teda prijde jako blba rada, to je sama chemie, radsi lucinu nebo tak…nicmene ja se pekne spalila a cpala do ditete kiri, v domeni ze to je jako lucina, no neni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taveňák určitě ne, vždyť ten je daleko horší, než tvrdý sýr, je nevhodný i pro dospěláky. Dobré jsou Lučina, Gervais a takové sýry, ale i s těmi bych chvilku počkala
.
- Citovat
- Upravit
@suik já taveňák rozhodně neradím!!!
to kiri je sice taky peklo, ale je tam těch solí míň, protože se to hůř maže. každopádně já nedávám ani jedno .. ![]()
@Gladys no já si do teď tak nějak v duchu říkám, že se snad přeřekla a myslela nějakou lučinu nebo tak něco.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mersii ja myslela toho doktora ![]()
ja jak jsem v zahranici, tak hrabnu po necem u ceho si ani poradne neprectu popis, uz jsem kolikrat koupila odtucneny mliko…to kiri mi teda trochu trvalo
, no urcite na to neumre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejvhodnejsi tvrdy syr pro deti je parmezan (ale ten pravy, ne nejaka nemecka nahrazka). Ma velmi mnoho vapniku a tim, jak dlouho zraje, je i nejlepe stravitelny.
- Citovat
- Upravit