Jaký tvrdý sýr pro devítiměsíční?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
873
10.5.12 15:35

Jaký tvrdý sýr pro devítiměsíční?

Ahoj, potřebovala bych vědět, jaký tvrdý sýr jste dávali a v kolika měsících jste začali? Malá měla 9M a doktor nám říkal už v 8M, ať dávám tvrdé sýry kvůli vápníku. Mně se to zdálo ještě brzo. Hledala jsem, který sýr má nejmíň soli, dávali jste třeba mozarelu? děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
10.5.12 15:37

Já nedávám žádný sýr, právě kvůli soli, stačí že má nějaký skrytý příjem v pečivu :|
Mléčnou dávku bohatě pokryjem mlíkem, jogurtem a případně mléčnou kaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
10.5.12 15:39

jeee ja uz si presne nepamatuju v kolika ale myslim ze jsem dala az po roce, stouhany - my mame nejradsi goudu nebo pak Blatacke zlato, Eidam uz je ted peknej hnus a byva prave dost presolenej… Mozzarelu ji prcek docela casto, tak je fajn, ma ji rad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
10.5.12 15:52

Ja syr urcite davala, goudu, mala ji miluje dodnes. Normalne ji „kousala“ i kdyz nemela zuby. Mozzarela je taky moc dobra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
10.5.12 15:52

no co já si pamatuju, tak mě dr. říkala, že před rokem taveňáky a po roce už i tvrdé sýry. Ale nedávala jsem ani taveňák, protože, tam je spousta tavících solí. Kolem těch 10 měsíců měl max mozzarelu v kupované skleničce s příkrmem. V podstatě jsem se sýrama začala až po prvních narozeninách a nejčastěji právě tu mozzarelu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
10.5.12 15:54

@jamoni jestli se ti to zda brzo, tak kvuli doktorovi nedavej, ja na to az tolik nekoukala, davala jsem uz i kvalitni sunku nebo mortadelu. myslim ze na vapnik staci jogurty, kys. vyrobky a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

@mersii jsem úplně vytřeštila zrak, jak může dr doporučit dítěti taveňák? 8o Já bych ještě pochopila gervaise, lučinu, ale taveňák? Uf. No hlavně že to dokážeš tak nějak rozumně zhodnotit a vybrat si z toho svoje :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433

jako první jsme dávali parmezán. Kvalitní tvrdý sýr s vysokým obsahem vápníku takže ho stačí troška. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837

Mně Dr. řekla, že od 8.m lučinu nebo gervais s chlebem, malá plive oboje :lol: . Jo a dneska měla příkrm špagety s mozarellou, plivala též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
10.5.12 15:55

ja som davala mozzarelu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
10.5.12 15:55

@mersii tavenak mi teda prijde jako blba rada, to je sama chemie, radsi lucinu nebo tak…nicmene ja se pekne spalila a cpala do ditete kiri, v domeni ze to je jako lucina, no neni :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
10.5.12 15:58

Taveňák určitě ne, vždyť ten je daleko horší, než tvrdý sýr, je nevhodný i pro dospěláky. Dobré jsou Lučina, Gervais a takové sýry, ale i s těmi bych chvilku počkala ;) .

• Citovat
  • Upravit
1258
10.5.12 16:02

@suik já taveňák rozhodně neradím!!! 8o to kiri je sice taky peklo, ale je tam těch solí míň, protože se to hůř maže. každopádně já nedávám ani jedno .. ;)

@Gladys no já si do teď tak nějak v duchu říkám, že se snad přeřekla a myslela nějakou lučinu nebo tak něco.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
10.5.12 16:06

@mersii ja myslela toho doktora ;)

ja jak jsem v zahranici, tak hrabnu po necem u ceho si ani poradne neprectu popis, uz jsem kolikrat koupila odtucneny mliko…to kiri mi teda trochu trvalo :zed: , no urcite na to neumre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
concetta
10.5.12 16:46

Nejvhodnejsi tvrdy syr pro deti je parmezan (ale ten pravy, ne nejaka nemecka nahrazka). Ma velmi mnoho vapniku a tim, jak dlouho zraje, je i nejlepe stravitelny.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko