Nechce kaši večer, ale pije až 280 ml mléka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
394
9.5.12 08:31

Nechce kaši večer a

Ahoj holky, chci se poradit. Malá má teď 4m, už na prohlídce ve 3m mi doktorka řekla, že můžu začít večer s kaší. ALE malá kaši vůbec nechce. Problém je v tom, že mlíčka večer vypije až 280ml (rekord je 340ml), z toho důvodu doktorka říkala, že už mlíčko nestačí a začít s kaší ať není na noc tak nalitá. Jenže ona mi u té kaše řve a chce jen to své mlíčko. Zkouším dávat kaši z lahvičky, lžičky, naředit a nic nepomáhá. Zkusila jsem ji koupit nemléčnou a dát do jejího mlíčka a taky nic. Prostě jak v tom mlíku cítí něco jiného už ho nechce. Máte nějaký nápad? Jak jste přešli na kaše? Malá je od 2m na UM a z lahve pije hezky. Děkuju všem za nápady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2041
9.5.12 08:35

Hele já teda nechci nějak zpochybňovat dr, ale pokud jí stačí mlíko UM a přibejvá, na kaši bych zatím nepřeházela. Není kam spěchat a o tolik hutnější třeba hami taky není. Malej začal baštit kaši až od ukončeného šestého měsíce lžičkou. Vůbec bych si s tím nedělala hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.5.12 08:36

Nedávala bych kaši :mrgreen:
Jestli chceš přikrmovat, začni zeleninou na oběd, ono se bříško trávením tak „zaměstná“, že třeba večer už nebude tak hltat. A nemá jenom žízeň?
Jak potom spí? Jestli je jediný problém, že má večer hodně mlíka, tak bych to až tak neřešila zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
9.5.12 08:40

Spí krásně od osmi večer do šesti ráno, pak si vypije zase tak 200ml a spí tak do devíti. Já si pořád říkám, že musí být dost nalitá. Za celý den vypije cca 1,3l mlíka. Na oběd už jsem jí zkusila dát rozmixovanou bramboru, pak mrkev, ale na všechno se tváří jak na tu kaši. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13742
9.5.12 08:44

Nedávala bych nic, na příkrm je podle mně času dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.5.12 08:47

Počkej třeba týden, dávej jen mlíko a zas vyzkoušej tu bramboru s mrkví.
Třeba se chytne. Násilím to do ní stejně cpát nebudeš, takže nic jiného ti stejně nezbývá :mrgreen:
A spinká pěkně, dlouho, tak se musí napucnout, aby to vydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
9.5.12 08:53

Tak jo, už jsem se těšila, že jí udělám radost a konečně dostane něco lepšího než ten Nutrilon a ona nechce :nevim: . Doufám,že se za chvíli umoudří a dá si i něco jiného. Výrobce Nutrilonu by měl ze mě radost, protože to kupuju po kartonech :D Zase ji dnes zkusím udělat mrkvičku a třeba mě ní zase nepoplive a trošku si dá. Díky za rady. Nebudu to řešit a uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
9.5.12 09:08

to, že jí nestačí mlíko by se poznalo na tom, že by se budila hladem :) pokud spí jak dřevo , kaši zahoď a klidně počkej do půl roka :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
9.5.12 09:10

jo jinak můj synek, byl plně koje do 9 ti měsíců..protže nic jinýho za žádnou cenu nechtěl, a taky ani tu kaši. pak otočil ze dne na den a sežral by i guláš :))) na příkrmy máte času dost, pokud to nechce, vůbec bych jí to nenutila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
9.5.12 09:16
@aničkakytička píše:
to, že jí nestačí mlíko by se poznalo na tom, že by se budila hladem :) pokud spí jak dřevo , kaši zahoď a klidně počkej do půl roka :)))

Mně doktorka říkala, že mlíko nestačí v případě, že vypije víc jak litr. :nevim: Prý to je moc velký záhul pro ledviny a mělo by se začít dokrmovat. A když jsem doktorce řekla, že mi vypije i 300 ml, tak už skoro zvyšovala hlas, že to je přecpávání a že tak malé dítě by nemělo tolik vypít :nevim: Asi co doktor, to názor.

Doufám, že zakladatelce nebude vadit, když se taky zeptám. Synkovi je 5,5 měsíce (73 cm, 7,7 kg). Skoro 2 týdny dáváme v poledne příkrmy, jinak kojím a večer přikrmuju UM. Přibližně kolem pátého měsíce se začal v noci budit (do té doby spal celou noc). Dali byste kaši nebo zkusili třeba zařadit odpolední svačinu?

• Citovat
  • Upravit
9166
9.5.12 09:36

Mě ty dnešní doktorky přijdou jak padlý na hlavu, fakt. Pokud má váhové přírůstky, jak má, a večer ti slopne více mlíka, nevidím důvod, proč od 3m dávat kaši. Má ještě tak měsíc čas. Nevím, kolikrát se ti budí za noc, ale na mlíku bych jela stále. Ovšem 280ml a více mi přijde taky dost, jestli ji třeba nepřekrmuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
9.5.12 09:38

Malá mi jedla kaši asi 3 týdny a pak taky nechtěla! Je nám 18 měsíců a do teď ji nemusí!!! Jsme masožrouti. Sladké malá nemá ráda… narozdíl ode mne! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.5.12 09:41

Kdybys kojila, tak nevíš, kolik vypije a byl by u dr. klid a ještě by ji chválila, jak je šikovná, že noc prospí.

- Je to velká dávka, o tom se asi nebudeme dohadovat, ale nic radikálního s tím podle mě nejde dělat.
Zkoušej pomalu ty příkrmy a ona si nakonec vezme… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.5.12 09:43

@Billi
Nevím, záleží, jak se budí… pokud jednou, napije se a spí, tak bych to tak neřešila (spánkový režim se změní ještě hodněkrát), pokud nějak častěji a pocucává a mrčí, tak to nebude až tak hladem.

Asi bych zkusila dávat sváču a za dalších 14dní, tři týdny tu kaši a uvidíš.
Nebo naopak… Já myslím, že je to i jedno. Kaši spíš rýžovou, je lépe stravitelná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
9.5.12 09:51

@Pipet, někdy jednou a někdy i 5×, ošulit vodou ani čajem nejde. Napije se a 2 hodiny nespí a nejde uspat… Kdyby se jednou v noci napil a spal, tak to neřeším…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko