Jídlo s divadlem - vadí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídlo s divadlem - vadí?
Ahoj. Moje 7-i měsíční dcera jí hezky, ale pouze pokud jí zpívám nebo vystřídám celý zvěřinec zvuků
. Teď jsem ale slyšela, že divadlo se dělat nemá, prý pokud dítě nejí bez bavení, tak se má nechat nejíst
. Jenže to ona by nejedla nic, začne jinak okamžitě plakat. S divadlem mi sní v pohodě v podstatě všechno, co jí dám. Tak co vy na to? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejsem zastáncem divadla,pouze si na sebe pleteš bič.Sama píšeš,že se bez divadla nejí.Časem to budou hračky,apod.
Já jsem divadlo neprovozovala a ani neprovozuju.Ale mám už batole,že…
Ber v potaz to,že přijde doba,kdy by dítko mělo jíst samo,a jak to pak uděláš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
delame to stejny, i kdyz se, se zarekla, ze to nikdy na svy dite delat nebudu
ja krmim, manzel zpiva
ted uz se to lepsi, je to tak jedno jidlo ze tri, kdy nebere a musime zpivat. nejhorsi, ze na nej zabira jen pisnicka Lasko moje lasko, kde ta luda beruuuuuuuuuuuuu
a pusu otvira na to druhy laaasko
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
my papáme krásně, ale ke konci když už se všelijak točí atd..musím dělat ham, letí lžička apod…já osobně bych v tom problém neviděla do jejích 18ctin jí to divadlo dělat nebudeš
takže pokud to nevadí tobě tak nevím proč by to vadit mělo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky nemám ráda, když se dělá divadlo a určitě to není dobře, ale občas mi to ujede - třeba když potřebuju dokrmit posledních pár lžiček, tak jim dám do ruky druhou lžičku.
A povoluju divadlo u večerní kaše, kdy jsou děti už unavené, zpruzené - mají puštěnou na notebooku písničku z Youtube a v ruce mají lžičku. Jedno dítko mi jedlo večer dost plačtivě a pak z pláče blilo, takže jsem udělala tento ústupek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle to reknu, lepsi je samozrejme divadlo nedelat, ale my matky notorickych nezravcu vime sve ![]()
Ja jsem treba dnes vecer krmila svoji 2 a ctvrt letou dceru kasi pri prasatku Pepina a odlakavala pozornost, kde se dalo, protoze za cely den mela pul jogurtu a pul kolacku a fakt uz ji bylo nutne nakrmit
A zas az tak mi to zily netrha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@momi33 no ale jak jinak to udělat? U nás se teda nezpívá, není ani telka, ale musím dát všechny ovládače, mobily, lžičky, musí u nás sedět pes
. Bez toho se prostě nenají. Kdybych to nedělala, tak je jen na UM, což už nestačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, naše malá má 14 měsíců a poslední dva měsíce to máme taky tak, teda nedělám divadlo, ale jak nemá něco s čím si může kutit, tak ji prostě nenakrmím.. Jsem z toho dost zoufalá, protože vím, že je to špatně, jenže ona by prostě nic nesnědla, zas jako hladovět týden ji fakt nenechám
.. Nejvíc mě štve, že když ji krmí babičky, tak není problém, dělá to jenom mně.. Prostě jak přijde na jídlo, tak se začne kroutit a mávat kolem sebe rukama, takže prostě nakrmit nemožné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, dělat by se to nemělo, aby se dítko naučilo správným návykům, ale kdoví jakou hlavu si z toho nedělej. Málo dětí se nají bez divadla. Potřebují hračky, říkanky, ovladače, TV - reklamy, pohádky, telefony,… Neboj, za pár týdnů dcerku zpěv přestane bavit a přejdete do dalšího levelu
Rozhodně to tak neděláš sama ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky sem tam divadlo dělám, když má prcek (ten mladší
) k obědu něco, co mu zas tolik nechutná… První by mě „sežral“ , když byl v tomhle věku, celou i s botama, ale mladší tomu prostěě tolik nedá, takže sem tam šaškuju. V 7 měsících v podstatě ještě příkrmy neměl, protože nejedl, až pak jsem přišla na to, že když mu je smíchám s ovocnou výživou, sní toho víc… Ale stejně masozeleninový příkrmy bere jako nutný zlo, sní jich tak čtvrtku, maximálně půlku skleničky a končí…
Občas taky sní jen pár lžiček, i kdybych se stavěla na hlavu a odrážela se při tom ušima…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když nežere, tak zpívám, melu kraviny, koulím očima, no hérečka z národního, když ani to nepomáhá půjčuju věci
dělala jsem to i s dcerou, taky nejedla
následky nemá, jí normálně
je jí 13 ![]()
- Citovat
- Upravit
dělala jsem divadlo u holek a u kluka,ho dělám zase.Musí mít lžičku v ruce a hrabe se mi v tom.A já u toho hulákám a ten malý Pepánek spapá velký lipánek apod.Holky měly i knížku.No a papají už dlouuhá léta bez.I když…někdy čučí na pc,jindy na telku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky máme divadlo. Až od deseti měsíců. Taky jsem to odsuzovala a říkala, že nikdy… Jenže mám hubený dítě, špeky nemá, tak mám prostě strach ji nechat nenajezenou.
Máme druhou lžičku v ruce, nebo si namáčí v jídle křupky a pak to rozpatlává. Zpívání je slabej kalibr, to by nestačilo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem toho zastáncem a nepraktikovala jsem. Nehodlám praktikovat ani u dalšího očekávaného dítěte. Žádné dítě ještě nezemřelo hlady vedle plného talíře. Když nechce jíst, ať nejí..Pokud budeš vytrvalá a nedáš jí místo pořádného jídla piškoty, dětské sušenky nebo něco podobného na zaplácání žaludku, jíst nakonec začne..
Tím ale netvrdím, že bych do dítěte nutila každé jídlo, které nemá rádo. Mám 2 děti, které jsou úplně odlišné konstituce a mají odlišné chuťové návyky, jiná jídla oblíbená..To jsem v rámci přiměřenosti respektovala a respektuju i dnes v 6 a 3 letech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někomu vadí, někomu ne. U nás kolem roku měl syn takové tendence, ale stačila návštěva kamarádky, při které kamarád sám zkritizoval jídelní návyky jejich tehdy 2,5 leté dcery, která se bez hraní nenajedla. Takže zabavování jsem utla a jí normálně
Není žádný tlouštík, naopak spíš horší průměr, ale když nemá hlad a odstrkuje talíř, nenutím, nezabavuji. Vždy to dožene s následujícím jídlem… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit