Jídlo s divadlem - vadí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
7.5.12 21:07
@Ha-ni píše:
Někomu vadí, někomu ne. U nás kolem roku měl syn takové tendence, ale stačila návštěva kamarádky, při které kamarád sám zkritizoval jídelní návyky jejich tehdy 2,5 leté dcery, která se bez hraní nenajedla. Takže zabavování jsem utla a jí normálně ;) Není žádný tlouštík, naopak spíš horší průměr, ale když nemá hlad a odstrkuje talíř, nenutím, nezabavuji. Vždy to dožene s následujícím jídlem… :)

zas je rozdíl roční prcek,kterej před tím normálně jedl a 7mi měsíčním prckem, kterej si teprve na příkrmy zvyká a je to pro něj něco novýho :think: :nevim:

Já mám třeba dítko docela velký a přišlo mi, že už mu fakt jen mlíko nestačí, tak jsem prostě ty šaškárny čas od času dělala, co už no… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
7.5.12 21:18
@Bublana píše:
@momi33 no ale jak jinak to udělat? U nás se teda nezpívá, není ani telka, ale musím dát všechny ovládače, mobily, lžičky, musí u nás sedět pes :roll: :lol: . Bez toho se prostě nenají. Kdybych to nedělala, tak je jen na UM, což už nestačí.

nevím,jak to dělat,já to nedělala nikdy,už od začátku příkrmů jsem nic hracího neprovozovala,a jde to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
7.5.12 21:18

na divadýlku nevidím nic špatnýho, zvyky dětí se mění, taky jsme měli období, kdy se náš klouček bez pohádky nebo divadýlka nenajedl…a co se stalo? nic, dneska jí většinou dobře, když mu chutná
nedělala bych z toho vědu, když dítě nejí, hůř se srovnává s nemocemi atd… a u newjdelíků bych to neřšila už vůbec- tam absolutně platí, že účel světí prostředky, kdo nezažil „nejedlíka“, nepochopí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
7.5.12 21:21
@Jana206 píše:
Nejsem toho zastáncem a nepraktikovala jsem. Nehodlám praktikovat ani u dalšího očekávaného dítěte. Žádné dítě ještě nezemřelo hlady vedle plného talíře. Když nechce jíst, ať nejí..Pokud budeš vytrvalá a nedáš jí místo pořádného jídla piškoty, dětské sušenky nebo něco podobného na zaplácání žaludku, jíst nakonec začne..Tím ale netvrdím, že bych do dítěte nutila každé jídlo, které nemá rádo. Mám 2 děti, které jsou úplně odlišné konstituce a mají odlišné chuťové návyky, jiná jídla oblíbená..To jsem v rámci přiměřenosti respektovala a respektuju i dnes v 6 a 3 letech.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
7.5.12 21:26

No,jo maminky jedlíků,těm jsem vždycky záviděla 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
7.5.12 21:41

Taky jsem dělala divadlo, ale teď si vystačí hrát sám s něčím nebo si prohlíží knížku… …ale třeba dneska jsme byli venku a tam snědl svačinu a jen u toho seděl na lavičce a koukal okolo…
nebo snídani - kostičky chleba s něčím - už baští sám bez hraček…

asi jak kdo :nevim:

myslím, že časem se to spraví…
ale dodržuji zásadu - nechceš, dám to pryč a nic jinýho nebude…
mlasání před jídlem max 1 hodinu předem a to třeba jen jabko, salát.okurku…žádný tláskání sladkým nebo piškotama :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
7.5.12 23:21

Myslím, že v 5 nebo 7m ještě nemůžeš usuzovat, jestli je dítě jedlík… Teprv se s jinou stravou seznamuje a jeho hlavním jídlem je mléko… Takže bych se na divadlo vyprdla… Já jsem teda taky trochu dělala, musel si u jídla točit kolečkem od traktoru, ale bylo to spíš pro můj pocit, když by se tolik nenajedl, nic by se nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
8.5.12 09:10
@Jana206 píše:
Nejsem toho zastáncem a nepraktikovala jsem. Nehodlám praktikovat ani u dalšího očekávaného dítěte. Žádné dítě ještě nezemřelo hlady vedle plného talíře. Když nechce jíst, ať nejí..Pokud budeš vytrvalá a nedáš jí místo pořádného jídla piškoty, dětské sušenky nebo něco podobného na zaplácání žaludku, jíst nakonec začne..

Tak piškoty ani nic jiného jí samozřejmě nedávám. Jenže ona taky nic nepije, takže ať chci nebo ne, pokud se nenají a hlavně nenapije, musím ji nakojit. Takže mlíko dostane. Kojím i tak i v noci, lezou jí zuby a moc toho nenaspím. Představa, že nesní večerní kaši a já budu kromě 10× utišit ještě 3× kojit mě teda zrovna 2× neláká.. :?

Děkuju všem za reakce :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
8.5.12 09:52

naše děti jedly skvěle zrhuba do roka, kdy se jim začaly klubat stoličky, pak se to zhoršilo, začaly si i vybírat, sušenkou nebo ničím sladkým jsem to řešit nechtěla, takže bylo sem tam divadýlko
ale někdy to bylo krušné…a znám nejedlíka, který dokázal být živ z jedné flašky beby za den, nic jiného do něj mamínka nedostala, nechtěl jíst ani pít, prostě nic - samozřejmě pak měl spoustu zdravotních potíží, které se musely řešit s lékařem - takže takové to " u plného stolu ještě nikdo hlady neumřel" nemusí platit výždycky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
8.5.12 10:02

No tak takove ty reci,ze dite nezemrelo nad plnym talirem a dalsi,jsou sice hezke a pravdive,ale tak nejak si myslim,ze to rekne jenom matka ditete,ktere ji bez vetsich problemu.
Ono kdyz vam dite zacne delat problemy u druhe lzicky,je hubene po nemoci a je to tak u kazdeho jidla,tak udelate cokoli,aby alespon trochu snedlo.
Taky jsem to jako bezdetna neplanovala,ba dokonce snad i odsuzovala a rikala si,ze „my takto nikdy“,ted se tomu smeju :lol:

Nicmene dceri jsou ted ctyri roky,ji bez problemu sama ;)

To same je to s pitim.Zoufala matka nepijaka klidne da i Jupika,jen aby dite neco vypilo.Pak jeste posloucha reci od jinych,jejiz bezproblemove deti piji cistou vodu.Stastne to zeny,nevedi,o cem mluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
8.5.12 11:02

Moje kámoška razila podobné heslo,že nad plným talířem nikdo neumřel.Nikdy nedělala žádné koniny u jídla.Nechceš jdi pryč.Nejsem ničí otrok.KLukovi bude letos patnáct,vypadá na deset.Zeleninu nejí vůbec,ovoce minimálně.Sní asi tři jídla,jinak je raději hlady.Občas si prý dá kus salámu.Tak právě nevím,jestli to divadlo občas není lepší.Časem si zvyknou jíst i bez toho.V tomhle případě,mi tak příde,že si zacuchal žaludek,že už nikdy pořádnou stravu nepozře :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
8.5.12 11:29

@boball
Tak to je hrozný.
@Eemii
Je to tak, ona nepozře vodu ani čaj, někdy si dá loka zředěné jablkové šťávy :oops: a vyřešené.
Navíc nejde nechceš - nejez, když ani nepije. Mlíko, který ona nejradši, jí dát kvůli pití musím.
Synovec má takto ještě v 15 zdravotní problémy kvůli pitnému režimu :nevim: ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
8.5.12 11:52

Me to i dr schvalila.V tomhle pripade je proste uplne jedno,ze piji neco ne uplne zdraveho.Pit se proste musi,to uz nejde rict,ze „nad plnou flaskou zadne dite dehydrataci nezemrelo“ :jazyk: .To sice urcite ne,ale problemy,ktere nedostatek tekutin prinasi,ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
19.5.12 14:24

Ahoj, dělat se to nemá, ale také jsem to u syna praktikovala. Dnes je mu 5,5 roku a ani po to není památky. U dcery to nebylo potřeba a tak přesně vím , jak se lehce někomu říká, že by to nikdy nedělal, když neví o čem mluví.Já mám jasný příklad na svých dvou dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
19.5.12 21:08

Ahoj, tak už papá hezky, bylo to rostoucím prvním zoubkem :D . Teď chce mít od půlky krmení jen druhou lžičku na hraní, hlavně když je unavená. Tak to už snad tak strašně nevadí :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí