Mandlové mléko

938
7.5.12 14:52

Mandlové mléko

Ahoj ženy. Dneska mi bylo ve zdravé výživě (po dotazu na ryby) doporučeno mandlové mléko. Jelikož zrovna neměli bio mandle, tak jsem koupila už hotový litr mléka. Máte s tím některá zkušenosti? Případně s výrobou tohoto mléka doma (litr stál 80Kč)?
Syn má devět měsíců, jelikož ve městě plakal a nemohl usnout, tak jsem mu hned trochu nalila do lahvičky a moc mu chutnalo.
Budu moc ráda za vaše zkušenosti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1580
7.5.12 15:02
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
7.5.12 15:04

Používám ho často a stejným způsobem jako normální mléko - do kávy, do desertů, k pečení, na pití …

• Citovat
  • Upravit
17359
7.5.12 15:27

ahoj, davam malemu mandlove mlieko od 9.mesiaca miesto ked sa mi odstavil miesto UM :D

da sa urobit aj doma, na nete najdes navody a da sa kupit aj mandlove maslo- 100% mandle, ktore mozes zmiesat s vodou a mas mandlove mlieko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
7.5.12 17:04
@soldi píše:
ahoj, davam malemu mandlove mlieko od 9.mesiaca miesto ked sa mi odstavil miesto UM :Dda sa urobit aj doma, na nete najdes navody a da sa kupit aj mandlove maslo- 100% mandle, ktore mozes zmiesat s vodou a mas mandlove mlieko :D

To mléko co mám má podíl mandlí 7%, takže to dělané doma bude asi lepší. Když ho udeláš, kolik ho máš a jak dlouho vydrží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
7.5.12 17:42

@ejmy ano, tie balene maju vacsinou taky podiel. robene doma je urcite kvalitnejsie, ale ja som to s tym mandlovym maslom vzdala, zle sa rozpustalo vo vode a malemu moc nechutilo- aj ked som pridala na osladenie agavovy sirup.

to maslo vydrzi dlho a mozes si vzdy zarobit len tolko, kolko potrebujes :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
31.12.12 12:24

@soldi prosím tě a to mandlové mléko obsahuje vše, co by mělo mléko pro kojence po odstavení obsahovat? Nebo je třeba ještě něco doplňovat zvlášť? Plánuju kojit dokud to půjde, ale k Vánocům jsem od mamky dostala přístroj na vaření sojového/mandlového, prostě nemléčného „mléka“ Soyabella tak zjišťuji podrobnosti. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
31.12.12 13:25

@sophie11 ahoj, mandlove mlieko sa odporuca od pol roka, neviem, ako staremu dietatu ho chces davat. ja som ho zacala davat az v deviatom mesiaci, ked uz sme mali rozbehnute prikrmy.

sojove vhodne nie je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
31.12.12 14:47

@soldi ahoj díky, no já bych ho chtěla dávat mladší dceři po odstavení (starší ho určitě zkusím dát už teď) - což doufám nebude dříve než také kolem toho 9. měsíce. Spíš jsem chtěla vědět, jestli v tom mandlovém mléce je dostatek vitamínů a dalších prvků, které jsou pro dítě potřebné? Nikde jsem to bohužel nenašla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
31.12.12 18:02

@sophie11 v 9.tom mesiaci je uz mlieko len doplnok stravy, nie hlavne jedlo.
kedze sa odporuca od pol roka, tak predpokladam, ze zastupenie zivin je dostatocne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
2.1.13 10:33

Ahoj, takže jste nedávaly vůbec UM, ale toto mandlové mléko? Já mám ročního chlapečka a chci mu postupně omezovat kojení a tak tápu čím ho nahradit, neb do UM se mi nechce. Měla jsem v plánu rýžové mléko podle Strnadelové, ale tohle vypadá taky dobře, A jinak jste mléčné výrobky dávaly? Jogurty, sýry…já dávám tedy ale spíš kozí než kravské :D…Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sunshine007
17.4.13 07:36

Mandlove mleko

AHoj! Ja jsem zacala davat malemu mandlove mleko misto kravskeho. Obsahuje stejne jako kravske Vitamin D a jeste vice Kalcia nez kravske mleko. Jediny rozdil je, ze neobsahuje Laktos. Ktery je ale potom v jogurtech, syrech a dalsich mlecnych vyrobcich, ktere malemu davam.Po diskuzi s doktorkou mi to odsouhlasila a rekla, ze tak by to melo byt v poradku.
To jsou moje zkusenosti.
Vyroba: Vyrobila jsem si madlove mleko i sama. Je to velikece snadne. Jeden hrnek mandli a dva hrnky vody. Necha se to pres noc odlezet (v lednici) a potom se to rozdrti v mixeru a pres gazu precedi/vyzdime. A mate mleko hotove. Zbytky mandli muzete pouzit treba do kolace nebo rano do musli. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8095
23.9.16 08:53

Ahoj holky. Chtěla bych obnovit tuto diskuzi.
Malá 9mesicu se mi odstavila se úplně u UM. Nevypije ani 10ml a to jsem jich vystřídala vice :roll:
Vidím že jste některé používaly mandlove mleko. Jak jste ho používaly jako davky jako u UM? kde jste ho kupovaly? a jaké vyzivove hodnoty ma pro kojence. Ptám se možná blbe ale nic moc o něm nevim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
23.9.16 09:09

Ahojky, blahopřeji tvému mrňouskovi, ví moc dobře, proč mléko z krávy raději nepít :)
Jinak zkušenost takovou nemám ohledně podávání mandlového mléka 9 měsíční. Ale každopádně ti to schvaluji. Já mám 22 měsíční a normálně ji do příkrmů dávám odmočené a rozmixované mandličky. Nakupuji je buď v bio obchodě a nebo v lídlu.

Zde máš nutriční tabulku:
http://www.kaloricketabulky.cz/…e-neloupane/

A zde ještě něco:
http://www.magazinzdravi.cz/…-trpi-ekzemy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
23.9.16 09:13

Ještě chci říci, proč mandle nejlépe přes noc namáčím. Jelikož se zbaví inhibitorů klíčení a probudí se v nich žádoucí účinky tolik potřebných enzymů pro buňky a navíc se lépe stravují a nebolí po nich bříško.
My pojídáme každý den mandle, hlavně já a prcek a starší teď ujíždí hlavně na kešu oříšcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí