Mandlové mléko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mandlové mléko
Ahoj ženy. Dneska mi bylo ve zdravé výživě (po dotazu na ryby) doporučeno mandlové mléko. Jelikož zrovna neměli bio mandle, tak jsem koupila už hotový litr mléka. Máte s tím některá zkušenosti? Případně s výrobou tohoto mléka doma (litr stál 80Kč)?
Syn má devět měsíců, jelikož ve městě plakal a nemohl usnout, tak jsem mu hned trochu nalila do lahvičky a moc mu chutnalo.
Budu moc ráda za vaše zkušenosti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Používám ho často a stejným způsobem jako normální mléko - do kávy, do desertů, k pečení, na pití …
- Citovat
- Upravit
ahoj, davam malemu mandlove mlieko od 9.mesiaca miesto ked sa mi odstavil miesto UM ![]()
da sa urobit aj doma, na nete najdes navody a da sa kupit aj mandlove maslo- 100% mandle, ktore mozes zmiesat s vodou a mas mandlove mlieko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soldi píše:
ahoj, davam malemu mandlove mlieko od 9.mesiaca miesto ked sa mi odstavil miesto UMda sa urobit aj doma, na nete najdes navody a da sa kupit aj mandlove maslo- 100% mandle, ktore mozes zmiesat s vodou a mas mandlove mlieko
To mléko co mám má podíl mandlí 7%, takže to dělané doma bude asi lepší. Když ho udeláš, kolik ho máš a jak dlouho vydrží?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ejmy ano, tie balene maju vacsinou taky podiel. robene doma je urcite kvalitnejsie, ale ja som to s tym mandlovym maslom vzdala, zle sa rozpustalo vo vode a malemu moc nechutilo- aj ked som pridala na osladenie agavovy sirup.
to maslo vydrzi dlho a mozes si vzdy zarobit len tolko, kolko potrebujes ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soldi prosím tě a to mandlové mléko obsahuje vše, co by mělo mléko pro kojence po odstavení obsahovat? Nebo je třeba ještě něco doplňovat zvlášť? Plánuju kojit dokud to půjde, ale k Vánocům jsem od mamky dostala přístroj na vaření sojového/mandlového, prostě nemléčného „mléka“ Soyabella tak zjišťuji podrobnosti. Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophie11 ahoj, mandlove mlieko sa odporuca od pol roka, neviem, ako staremu dietatu ho chces davat. ja som ho zacala davat az v deviatom mesiaci, ked uz sme mali rozbehnute prikrmy.
sojove vhodne nie je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@soldi ahoj díky, no já bych ho chtěla dávat mladší dceři po odstavení (starší ho určitě zkusím dát už teď) - což doufám nebude dříve než také kolem toho 9. měsíce. Spíš jsem chtěla vědět, jestli v tom mandlovém mléce je dostatek vitamínů a dalších prvků, které jsou pro dítě potřebné? Nikde jsem to bohužel nenašla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sophie11 v 9.tom mesiaci je uz mlieko len doplnok stravy, nie hlavne jedlo.
kedze sa odporuca od pol roka, tak predpokladam, ze zastupenie zivin je dostatocne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, takže jste nedávaly vůbec UM, ale toto mandlové mléko? Já mám ročního chlapečka a chci mu postupně omezovat kojení a tak tápu čím ho nahradit, neb do UM se mi nechce. Měla jsem v plánu rýžové mléko podle Strnadelové, ale tohle vypadá taky dobře, A jinak jste mléčné výrobky dávaly? Jogurty, sýry…já dávám tedy ale spíš kozí než kravské
…Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mandlove mleko
AHoj! Ja jsem zacala davat malemu mandlove mleko misto kravskeho. Obsahuje stejne jako kravske Vitamin D a jeste vice Kalcia nez kravske mleko. Jediny rozdil je, ze neobsahuje Laktos. Ktery je ale potom v jogurtech, syrech a dalsich mlecnych vyrobcich, ktere malemu davam.Po diskuzi s doktorkou mi to odsouhlasila a rekla, ze tak by to melo byt v poradku.
To jsou moje zkusenosti.
Vyroba: Vyrobila jsem si madlove mleko i sama. Je to velikece snadne. Jeden hrnek mandli a dva hrnky vody. Necha se to pres noc odlezet (v lednici) a potom se to rozdrti v mixeru a pres gazu precedi/vyzdime. A mate mleko hotove. Zbytky mandli muzete pouzit treba do kolace nebo rano do musli. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky. Chtěla bych obnovit tuto diskuzi.
Malá 9mesicu se mi odstavila se úplně u UM. Nevypije ani 10ml a to jsem jich vystřídala vice ![]()
Vidím že jste některé používaly mandlove mleko. Jak jste ho používaly jako davky jako u UM? kde jste ho kupovaly? a jaké vyzivove hodnoty ma pro kojence. Ptám se možná blbe ale nic moc o něm nevim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, blahopřeji tvému mrňouskovi, ví moc dobře, proč mléko z krávy raději nepít ![]()
Jinak zkušenost takovou nemám ohledně podávání mandlového mléka 9 měsíční. Ale každopádně ti to schvaluji. Já mám 22 měsíční a normálně ji do příkrmů dávám odmočené a rozmixované mandličky. Nakupuji je buď v bio obchodě a nebo v lídlu.
Zde máš nutriční tabulku:
http://www.kaloricketabulky.cz/…e-neloupane/
A zde ještě něco:
http://www.magazinzdravi.cz/…-trpi-ekzemy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě chci říci, proč mandle nejlépe přes noc namáčím. Jelikož se zbaví inhibitorů klíčení a probudí se v nich žádoucí účinky tolik potřebných enzymů pro buňky a navíc se lépe stravují a nebolí po nich bříško.
My pojídáme každý den mandle, hlavně já a prcek a starší teď ujíždí hlavně na kešu oříšcích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit