Jak podávat Helicid kojenci

1537
8.5.12 20:46

Jak podávat Helicid kojenci

Mám 2 měsíční dcerku a máme užívat Helicid (napsán doktory z nemocnice, kde jsme ležely). Nemá někdo zkušenost, jakým způsobem to nadrtit a podat? Máme užívat každý den půlku tobolky. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
8.5.12 20:55

Já kapsle vysypu na papírek (ta papírová část obalu od stříkačky 2 ml) vsypu do stříkačky, kde jsem vytáhla píst. Píst opatrně nandám, abych to nevyprášila a natáhnu 1 ml vody. proštěrchám, aby se rozpustilo. Dám do pusy. Přizvednu bradičku, aby polkl. Malej se brání až teď a to mu bude 8 m. U Helicidu bych teda ty kuličky ještě drtila mezi 2 lžičkama, protože holé kuličky by se asi nerozpustily a zůstaly ve stříkačce.

Příspěvek upraven 29.07.14 v 20:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
8.5.12 21:27
@danyk píše:
Já kapsle vysypu na papírek (ta papírová část obalu od stříkačky 2 ml) vsypu do stříkačky, kde jsem vytáhla píst. Píst opatrně nandám, abych to nevyprášila a natáhnu 1 ml vody. proštěrchám, aby se rozpustilo. Dám do pusy. Přizvednu bradičku, aby polkl. Malej se brání až teď a to mu bude 8 m. U Helicidu bych teda ty kuličky ještě drtila mezi 2 lžičkama, protože holé kuličky by se asi nerozpustily a zůstaly ve stříkačce.

I já tak podávám a i ve starším věku i třeba kapky,který nejsou dobrý chutˇově jako stoptussin doředím čajem a stříknu mu to do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.5.12 21:49

Vysypat kapsličku, přepočítat kuličky :twisted: (měli jsme naordinovanou třetinu, takže jsem fakt počítala a dělila :roll: ), pak jsem dala kuličky do pytlíčku a pobouchala paličkou na maso, aby se rozdrtili, naředila vodou a dala lžičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
8.5.12 23:00

Ahoj. Doporučuji moc nedrtit (nejlépe vůbec), protože jinak jsou hořké.
Do jogurtu jíje ješě dávat nemůžeš, ale až bude moci mít přesnídávku, tak třeba do přesnídávky do stříkačky opravdu nejlépe nedrcené (líp to projde stříkačkou oproti čaji). Vyzkoušeno na naší cácorce - jakmile jí to přinesli rozdrcené, tak mi to bojkotovala (byla už větší), zatímco s nedrcenými předtím nebyl problém (než si prvně kousla do kuličky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
1.2.13 20:45

Dobrý večer maminky, jsem tu poprvé, tak doufám, že se mi příspěvek zobrazí správně, i přesto, že se téma neřešilo už nějakou dobu :) Mám syna Filípka, 16.února mu bude půl roku (juchuuu) a trpí refluxem již od narození. Dodržuji antirefluxní režim, zahušťuji um Nutritonem, zkoušeli jsme Gastrotus, ale bez efektu. Začali jsme zavádět příkrmy, ale stejně se mu podaří si ublinknout i po dvou hodinách co papal. Dnes jsem byla v Gastro poradně a Dr. naordinovala Helicid, a tím se konečně dostávám k otázkám na vás, co s ním mají zkušenost :) Dr říkala drtit, paní v lékárně - v žádném případě, jak to tedy je? A hraje roli, kdy se to miminku podá? Někdo říká nalačno, nědo mezi jídly, někdo v průběhu??? :twisted: Nebo mohu, jak už to tu bylo zmíněné, vysypat tobolku např. do ovocného příkrmu a dále neřešit? Je šílené, že ani ohledně léčiv neexistuje jednotný názor.. :( A ještě poslední otázka, jak dlouho jste Helicid užívali? Mockrát děkuji za odpovědi a omlouvám se za můj první premiérový román :) Jsem mladá mamka bez zkušeností a i když jsem si říkala, že na diskuzích nechci trávit svůj volný čas, tak je to nakonec asi jediné místo, kde se dočkám normální odpovědi :) Hezký večer všem maminkám i tatínkům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
6.3.13 10:06

Ahoj, zrovna projizdim diskuze, pac moje 8mes. dcerka odvcera bere generickou formu Helicidu-Omeprazol Actavis-ma to stejne slozeni jako Helicid, akorat to stoji jen 93kc. Nam Dr. napsal na recept brat 2/3 tbl. (pocital dle vahy ditete), ale prave lekarnik rekl, ze se musi brat cela kapsle a nesmi se drtit. Takze nasledne zavolal nasemu Dr. a dohodli se, ze brat celou kapsli a polykat. To jsem se zasekla ja, jak muze 8mes. mimi polykat tbl.? Takze jsme se dohodli, ze cely obsah kapsle vzdy vysypu do jidla (masozel. prikrm) a to 1× denne. Akorat me upozornil, ze to bude mit mensi ucinek :( Takze u nas takhle. A doufam, ze to brzy zabere, protoze u nas neni problem blinkani (byl kdyz byla mensi), ale ma strasne krece, krouti se po kazdem kojeni nebo prikrmu, ocividne se trapi jak ji to boli :( A jeste bereme probioticke kapky (ty nam Dr. poradil predtim, nez se zjistil reflux). Tak snad jsem trochu pomohla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
6.3.13 21:01

Ahoj Maminko Marcell, děkuji za reakci, ale nakonec jsme ten Helicid vysadili, bylo to zcela bez účinku - nevím, možná proto jak píšeš, že jsem mu to vždy vysypala na první lžičku u masozeleninového příkrmu a tedy to nemělo takovou účinnost. Takže nadále jen zahušťuji um Nutritonem..bohužel se zaváděním příkrmů se blinkání moc neutlumilo :( Tak jsem trpělivá a budu doufat, že se to s pohybem změní.. Filípek je ale šílenej lenoch:) Jinak ještě bereme Laktobacílky, ty mu moc pomáhají, bříško ho strašně trápilo už od narození.. Probiotika jsou dobrá. A Tvá holčička tedy trpí na ten skrytý reflux? Většinou se píše, že do roka by se mělo vše srovnat.. Mně dnes doktor říkal, že až tak kolem roku a půl :nevim: Moc se těším, až ho to blinkání nebude trápit. Hezký večer a ať dcerunku nic netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
6.3.13 21:09

@Marcell
no já to vysypávám na lžičku s trochou vody, malý to spolkne (myslím, že 8m to taky v klidu spolkne) a hned dám zapít vodou. Nikdy jsem s tím problém neměla ani já ani syn.
Jinak teda, měla jsem štěstí, že mi dr z nemocnice domluvila, že mi v lékárně helicid rozvažovali - syn bral 2× denně 5mg, za recept do lékárny dr napíše - rozvážit ze 20mg helicidu, ten je totiž zdarma, ten 10mg se platí!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
6.3.13 21:12

@Barushshka
Syn to měl od narození, až v roce a půl jsme se konečně dostali k odborníkům na gastroenteorologii, hned musel na příjem do nemocnice, udělali mu tisíce vyšetření, potvrdil se masivní reflux, hned po podání první tobolky syn přestal blinkat!!! teď po půl roce braní 2× denně přibral skoro 5kg (v 1,5r vážil 8kg), postupně vysazujeme, bere už jen večer, ještě má na 4 dny a vysadí úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
6.3.13 21:19

Já bych ten helicid nezatracovala a nevysazovala, jinak nevím, jak je to s podáním do jídla, já to dávala jak jsem popisovala výš. No a zpočátku jsem se snažila na pokyn sester v nemocnici cca půl hodiny před jídlem, ale to jsem pak neřešila, prostě jsem mu to vrzla, jak jsem si vzpomněla, chvíli před jídlem, těsně před jídlem, někdy i během nebo dokonce po jídle. Synovi to pomohlo opravdu okamžitě.
No a teď tedy dobírá a bude to 7měsíc. Za ten 1,5 rok se nazvracel tolik, chudák malý, v nemocnici mi zpočátku nevěřili, řešili proč je podviživený, proč neprospívá…že jsem jim celou dobu tvrdila, až přestane zvracet, uvidíte, jak začne prospívat a nabírat, no koukali na mě jak na krkavčí matku, až když se syn před několika doktory pořádně vyblinkal, tak jak to uměl a to z ničeho nic, po několikahodinovém spánku například, tak teprve zírali a uznali, že mám pravdu…
Jsem ráda, že máme tohle období za sebou a jen si užíváme, že vozíme jen náhradní slipy, kdyby se počůral a ne na hodinovou procházku na hřiště další troje komplet celé oblečení vč. bot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
6.3.13 21:33

Jéé, děkuji za další informace! Tak já tedy nevím, zda to nemám ještě zkusit..? My jsme na gastru vyšetření byli, a právě Dr. naordinovala Helicid, ale když jsem jí volala, že po deseti dnech je vše beze změny, tak mi řekla, ať ho vysadim, ať do něj zbytečně necpu prášky.. My naštěstí s váhou problém nemáme, naopak, syn je velký jedlík a už od narození neměl tu tzv. záklopku, pil, dokud mohl a úplně neodpadnul, nikdy se na něm nedalo poznat, zda už má dost nebo ne.. Je mu půl roku a má kolem 9 kil.. Ale blinká často, né obloukem, a klidně i dvě hoďky po jídle, a když se mi do něj podaří dostat šťávičku nebo jinou tekutinu krom um, tak pak většinou taky ublinkne. Jak už jsem psala, je velký lenoch, tak jsem měla velkou radost, když se konečně začal přetáčet na bříško, nu ale tím je to o dost horší, pre ublinkává prakticky pořád. Teď má ještě takový fuj suchý kašel, a pokaždé, když si ublinkne, tak na něm vidím, jak ho to v tom krčku škrábe :( Petorko - chudík syn, je dobře že už má po trápení, a moc dobře znám, jak doktoři nevěří a až když to vidí na vlastní oči, tak teprve něco řeší. Ne všichni, samozřejmě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.3.13 16:10

My jsme dnes také dostali Helicid a když jsem vysypala tu kapsli tak jsem se zhrozila jak mu tohle budem podávat a ještě dělit na polovinu. Kuličky teda odmítám počítat, takže jsem to rozdělila od oka a pak dala na lžičku, šupla jsem mu to do pusy a dala zapít vodou. Syn má 4 měsíce a trpí refluxem od narození. Párkrát už měl ve zvratcích i natrávené nitky krve. To je prý z toho neustálého blinkání, že je podrážděný ten jícen.
A jak dlouho jste ho dětem dávali? V příbaláku se píše, že se to dává 14 dní a pak se vysazuje ale už jsem někde četla, že to děcka brala dlouhodobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
11.3.13 00:01
@Barushshka píše:
Ahoj Maminko Marcell, děkuji za reakci, ale nakonec jsme ten Helicid vysadili, bylo to zcela bez účinku - nevím, možná proto jak píšeš, že jsem mu to vždy vysypala na první lžičku u masozeleninového příkrmu a tedy to nemělo takovou účinnost. Takže nadále jen zahušťuji um Nutritonem..bohužel se zaváděním příkrmů se blinkání moc neutlumilo :( Tak jsem trpělivá a budu doufat, že se to s pohybem změní.. Filípek je ale šílenej lenoch:) Jinak ještě bereme Laktobacílky, ty mu moc pomáhají, bříško ho strašně trápilo už od narození.. Probiotika jsou dobrá. A Tvá holčička tedy trpí na ten skrytý reflux? Většinou se píše, že do roka by se mělo vše srovnat.. Mně dnes doktor říkal, že až tak kolem roku a půl :nevim: Moc se těším, až

Ahoj, tak u nas podobne, zitra to bude tyden, co mala bere ten Omaprazol a je to furt stejne. Dokonce ma krece uz i v sedici poloze, jakoby se to trochu zhorsilo, mi prijde. Snazim se ji nedavat tolik do vodorovne polohy nebo je hodne na brisku a tehdy to neni tak caste. Budu urcite volat Dr. a konzultovat, jestli to muze brat pres tech 14 dni a jestli vubec pokracovat. Puvodne rikal, ze zkusime vsech 28 tobolek a za mesic kontrola, ale radeji to s nim overim (je to mlady doktor, syn nasi puvodni pediatrick). Lekarnice mi taky rikala, ze se to zlepsi jak se bude vice hybat, ale presne jak u vas, je trosku lina :D Jsou tam sice naznaky plazeni dozadu, ale zatim nic vic :?
Tady je vyborny clanek http://www.mamaaja.cz/…_mame_reflux!.html

Zkusim se jeste optat v lekarne na sirup Gastrotuss (viz clanek). Ten Nutriton asi neni pro kojici, ze jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
11.3.13 00:08

Sorry za celou citaci…

A jeste k Tvemu dotazu ohledne presne diagnozy Barushsko, primar na gastru byl strohy, udelal sono a sdelil mi, ze potrebuje neco na snizeny kyselosti v zaludku a ze ji to tam v brisku „sploucha“ :lol:. Nicmene ve zprave bylo, ze ma nezralou kardioesofagealni junkci (spojeni mezi vyustenim zaludku a jicnem)a ze ji to dela neplechu nad branici (jakoze ji tam lita sousto jidla, laicky receno) a pediatr mi jen potvrdil, ze je to reflux, ale skryty se priznam ani neznam.
A v clanku na ktery posilam odkaz se pise, ze to muze trvat do tech 18mes. a pokud je to pres, tak je to uz patologicke. No doufam, ze to ty nase prtata dlouho trapit nebude :think:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí