Nechce jíst a pak zas chce. Co s ní?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jídlo. Co s ní?
Ahoj, jdu si pro radu. Dcera (za měsíc 4 roky) začala dělat to, že když jíme (hlavně u oběda), tak ještě nemá dojezeno, ale řekne, že už nechce, že je napapaná. Tak jí řeknu, ať talířek odnese nebo to po ní dojím. Za minutu je zpátky s tím, že chce jíst. Dneska jsem jim udělala špagety (mám ještě 1,5ročního kluka). Oba jedli. Dcerka zase přinesla talířek se špagetami, že už nechce. Ještě jsem počkala, až dojí malý (kdyby chtěl ještě přidat). Pak jsem si na ten talířek naložila špagety pro sebe a v ten moment už tam stála, že chce ty špagety.
Také dělá, že pojí a pak, když si manžel nachystá večeři, tak tam doslova somruje jídlo. Jednou mi to udělala u mé večeře a já vztekle odešla a tu večeři jsem tam nechala.
Děsně mě to šve a vůbec nevím, co mám dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
nic, normálně jí řekni, že když už nechce, tak nedostane. Už je dost velká aby to pochopila. Takže když řekne, že už nechce, odnese talíř a hotovo. Jestli přijde znovu, řekni jí že už nedostane, že nechtěla. Když vydržíš, zvykne si, že to tak prostě chodí a příště si to rozmyslí ![]()
Moje teď má taky podobné móresy. Řekne že už nechce a když pak odnáším talíř, začne řvát, že chce papat, ale už se v tom jen nimrá. To tak nejde, miluju ji, ale nebudu jí dělat cvičenou opici
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kdyř odejde, nedávat znovu…
pokud somruje, vyhodit..nic jinýho asi nepomůže
- Citovat
- Upravit
ja bych na to vubec nereflektovala, jednou rekla ze nechce, tak ma smolika, uz nedostane. Hlavne nevymeknout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je jednoduché, u mě doma by nedostala nic až do dalšího jídla.
A kdy bude další jídlo(asi svačina) určuje rodič.
Pokud jde o somrování cizího jídla, poučila bych ji, že je to nevychované a netolerovala bych to(třeba bych ji poslala do jiného pokoje, pokud by toho nenechala).
Je opravdu už dost velká, neměl by být problém jí toto vysvětlit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když ti řekne, že už nechce, tak jí upozorni, že další jídlo bude až svačina, večeře, … jestli opravdu nebude. Když ne, další jídlo bude až to avizované. Pokud nemáte mezi jídly hodně dlouhé pauzy, tak to není z hladu, ale zkoušení tebe.
Jediné, co dostanou naše děti mezi jídlem, je kousek ovoce. Ale to proto, že jsou fakt hladovci, snědí všechno bez řečí a ovoce máme proto volně dostupné na stole.
Jak to dělá ve školce? Taky takhle odkládá nedojedené jídlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak..nechce odnese talíř a má smolíka. Moje dcera pak zkoušela v posteli řvát,že má hlad a taky nic nedostala.Hlady neumře a časem jí to přejde.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že tě zkouší.
Maty dělá něco podobného
Do oběda párkrát rýpne, pak prohlásí, že má plné bříško, jde samozřejmě hned od stolu. Počká, až všichni dojíme a objedná si kakao/čokoládu. Pak se vzteká, že mu to nechci dát. Za hodinu/dvě si vyžádá oběd, ten samozřejmě vyluxuje a chce přidat ![]()
Ve vašem případě bych se ještě jednou zeptala, jestli si je jistá a jídlo definitivně odebrala. Nebavila bych se s ní.
Jo a i kdybych měla dětí nabouchané k prasknutí a pak šla jíst, budou somrovat taky
Takže s tím počítám a jíme důsledně všichni to samé, to jim většinou zavře tlamičky. Nebo když děti opravdu dobře jedly, dostanou jako přídavek piškot/křupku/jablko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jednou řekne, že už nechce, tak by na další pokus nic nedostala. Jí se, když je jídlo na stole. Pokud nechceš, nejez, ale budeš muset vydržet do dalšího jídla. Kluci to taky zkoušeli a rychle se naučili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za rady. Většinou to tak praktikuji, ale občas mě vytočí tak, že to nezvládnu. Dneska, když po mě chtěla ty další špagety, tak jsem jí je dala, ale musela sedět u stolu, dokud je nesní. Zachránilo ji to, že se jí v nich začal vrtat malý, tak jsem je musela uklidit.
Ve školce všechno sní a kolikrát si jde i přidat. Takže se opravdu jen zkouší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit