Proč nedávat vepřové maso

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2666
8.5.12 20:55

proč nedávat vepřové maso

Ahoj, mám dotaz ohledně příkrmů pro prcka. Bude nám deset měsíců a až teď jsem si přečetla, že vepřové maso není do jednoho roku vhodné. Zajímalo by mě proč. Příjde mi lepší než kuřecí, už tak měsíc možná víc jí vařím jen vepřovou kotletu a nepříjde mi, že bych ji nějak ubližovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
938
8.5.12 20:57

Taky by mě to zajímalo. V přikrmech je vepřové i hovězí, malý už to taky měl. Doma vařím kuře, králíka a vepřové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
8.5.12 20:57

Myslím, že kvůli tučnosti, každej si pod vepřem představí bůček, což je hloupost, já taky malýmu vařila libový vepřový a nejraději hovězí, králíka, kuře ne, protože je to samej hormon, fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
8.5.12 21:00

podle me kvuli tezkemu straveni a tucnosti,ale ja ho tak davala driv nez od roka. myslim tak od 8mesicu. samozrejme libove. podle me je to mnohem lepsi nez davat nahormonovane kureci prsa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
8.5.12 21:01

Vepřové jsem dala poprve až minulý týden (17 měsících)a to jenom panenku :mrgreen: , výživově je nic moc, nic to dítku nedá ;) Ideálně králičí, krůtí, hovězí, sem tam skopové a telecí, občas kuřecí a vepřové dávám minimálně a to máme domácí, spíš když jsem líná vařit extra pro prcka, když my máme vepřové :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
8.5.12 21:02

taky mě napadla jen ta tučnost, ale neznám sušší maso jak vepřovou kotletu :lol: , takže jsem jí vařila jen to, nebo kuřecí prsa, ale teď už málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
8.5.12 21:14
@Ewule0712 píše:
Myslím, že kvůli tučnosti, každej si pod vepřem představí bůček, což je hloupost, já taky malýmu vařila libový vepřový a nejraději hovězí, králíka, kuře ne, protože je to samej hormon, fuj.

Naprosto souhalsím :palec: Všude se propaguje pro malé děti kuřecí a přitom to je ten největší sajrajt :poblion: Teda, když pominu kuřata z domácího chovu. To je o něčem jiném. Na libovém vepřovém nevidím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
8.5.12 21:14

Protoze nema skoro zadne vyzivove hodnoty a je tucne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44178
8.5.12 21:15

Tak nám zase říkala dr., že není vhodné dávat jen kuřecí a bílé maso, protože to obsahuje velmi málo železa - což je důvod, proč maso do stravy kojence dáváme.
Nejlepší co se týče výživnosti je hovězí,potom tak nějak nastejno v pořadí. Netroufnu si tu napsat přesné pořadí podle svých preferencí, protože každý říká něco jiného. A to nejen maminky, ale nemohou se shodnout ani pediatři.
Já jsem vepřové dětem normálně občas dávala a to před prvními narozeninami. Nejsme alergici, měli před prvními narozeninami i rybu. A podle některých to taky může být špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
8.5.12 21:23

kvůli tučnosti, jenže to není pravda. záleží na typu.
nevidím důvod, proč prckovi nedat třeba panenku., tu osobně považuju za hodnotnější, než leckdy opěvované kuřecí maso.

jsem pro pestrost ve stravě od počátku, a nejsem příznivce až fanatického zbožňování tzv. mladého a bílého masa, co některé lékařky hlásají.. a zatracování hovězího, vepřového, jehněčího na úkor krůty, kuřete a králíka.
stejně jako jsem dětem dala rybu v 10m. nikdo z nás alergický na potraviny není, hlavně na ryby ne, já na nich vyrostla (naši maso skoro doma nedělali, furt jsme jedli pstruhy, štiky, hejky,..)..

@74paja jak to myslíš, že nemá výživové hodnoty???? to jako neobsahuje žádné bílkoviny? železo?atd.? jak může být panenka tučná? pečeně tučná?? jsem takovou za celý svůj život neviděla!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
8.5.12 21:29

Nedávám kuřecí skoro vůbec, ani nám ne. Drůbeží vařím domácí krůtí. Pokud dělám jiné maso, tak libové vepřové nebo hovězí. Od začátku příkrmů a pořád. Králík z krámu mi přijde dost drahý a k domácímu nemám přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.5.12 21:38

A čemu teda říkáte „výživové hodnoty“? Nemáte prosím nějaký třeba odkaz na takulky nebo to víte z hlavy dokonce? Mě ten pojem takhle vůbec nic neříká. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.5.12 21:55

Obecně je více železa v červeném masu a nejvíce v hovězím. Ale to neznamená, že v bílém není. Bílé maso je dietnější a ne tak „těžké“. A co se týče atb a hormonů v kuřatech - už dávno se tam dávat nesmějí a dost přísně se to kontroluje, zde např. krátká diskuse - http://www.cuketka.cz/forum/topic.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
8.5.12 21:57

tak jestli je tučné to teda nevím, :nevim: v jednom testu spotřebitelů jsem viděla, že lépe s tučností dopadla vepřová kýta než kuřecí, takže taky radši dávám vepřové a nejlépe hovězí, co v tom kuřecím může být dobrého, když kuře jde na porážku do půl roku po narození samý hormon fuj :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
8.5.12 22:00

Co jsem četla tak někde nedoporučují vepřové kvůli tučnosti, ale i vepřové lze koupit libové :nevim: Používala jsem kvůli pestrosti různé maso. Do roka určitě měly obě holky i vepřové. Jinak kuřecí, krůtí, králičí, jehněčí, hovězí. Co se zrovna namanulo, měli jsme z různých zdrojů k dispozici i domácí, takže škoda toho nevyužít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí