9 - 18 po stopadesáté

1470
22.11.09 12:17

9 - 18 po stopadesáté

Ahoj!
Máme v podtatě vybráno, ale zajímal by mě názor zkušenějších…

Sedačku budeme relativně často přehazovat mezi dvěma auty. Jedno má isofix, druhé ne. Pás TT nemá ani jedno. Navíc bude nepříjemná logistika - aby vždy byla autosedačka tam kde dítě :think: vychází mi z toho, že nejlepší by bylo pořídit autosedačky rovnou dvě, ale ty penízky :roll:
Vybrali jsme autosedačky RÖMER SAFEFIX plus, ale bojím se o tu nohu při časté manipulaci. A taky to bude docela otrava, protože sedadlo nejde odklopit a tak se pás protahuje ne uplně pohodlně. V testech dopadla tato sedačka stejně jako King plus. Pořídili by jste tedy jednu s isofixem (cca 8 000,–), nebo dvě bez (cca 10 000,–)? (investice do Safefix + King je už dosti vysoká).
Budu ráda za vaše názory!
A ještě jen tak naokraj - jaký potah zvolit aby se co nejlépe udržovat a pro dítě byl pohodlný? Nový potah Jet se zdá být hodně prodyšný…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
22.11.09 13:18

Asi nejlepší by bylo, pokud používáte 2 auta a přehazování by bylo časté pořídit 2 sedačky, když koupíte 2 King plus, dostanete se pod 10 T- což je jeden Safefix a kousek., King plus má 4 hvězdičky z bezpečnosti jako Safefix plus je to stejná sedačka, jen s jiným poutáním.
mezi potahy nejlepší na údržbu je trend, potah Jet je novinka je velice prodyšný- něco jako jsou Aerosleepové vložky do sedaček, to je dobrá volba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
22.11.09 16:19

Nemusíte je přece kupovat najednou. My máme v autě s isofixem isofixovou sedačku - tím se jezdí nejčastěji, dlouhé vzdálenosti. Do druhého auta jsme koupili sedačku značkovou, ale bez isofixu. Jezdí se s ním pouze 3 minuty do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
23.11.09 00:10

Po zkušenostech doporučuju koupit 2 autosedačky. Do auta, kterým jezdíte delší trasy, drahou a kvalitní. Do druhého auta na popojíždění ve městě může být obyčejná, ta moc nestojí. V akcích se dají koupit kolem 1 000 Kč.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
23.11.09 13:48

ale velká nehoda se může stát i na 3minutovém úseku do školky, takže bych levnou rozhodně nekupovala…

v tvojí situaci bych taky chtěla ty sedačky dvě, i když kde na ně vzít a a nekrást? :D takže asi bych koupila nejdřív jednu, chvíli to zkousla a pak druhoou. budou vánoce, takže třeba by na ní někdo přispěl…

u té nohy se bojíš oprávněně, my jí vyndali asi 5× a rozbila se, měli jsme jí v reklamaci. vím, že steeve napíše, že to byla náhoda, že on na to nemá moc reklamací, ale ať už to náhoda u nás byla, nebo ne - a stalo se to i kamarádce - sousedce, je to každopádně dost otrava..a spolehnlist sedačky v mých oších dost klesla… a už bych si jí prostě nekoupila…

teď bych si vybrala tu novou, safefix ale bez nohy, je to safefix tt. a u kamarádky jsem viděla king, i jak se zapínají pásy a vypadala moc pěkně, bez isofixu bych kupovala tu…

nebo jsem ještě narazila na novinku od cybexu, 9-36kg, bohužel asi jí ještě netestoval adac a podobné, ale cybex obecně vychází celkem OK, (aton, solution atd)
 http://www.malvik.cz/…-Pallas-2010

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1470
25.11.09 11:10

Děkuju všem za názory. Ještě to promyslíme. Levnou kupovat nechci. Jak píše Nataša, blázna co jede 100 ve městě potkám i tady v ulici :( A varianta se sedačkou pro více kategorií, nějak nevím, taky se mi moc nepozdávají, i když zrovna cybexu věřím…
Tak ještě jednou díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario