Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,chtěla bych mým rodičům koupit do auta autosedačku pro našeho prcka,aby jsme pořád nemuseli přehazovat tu naší(Romer King 9-18kg).Vikča má už ale ve 22 měs. 15kg a přijde mi zbytečné kupovat zase sedačku ve váhové kategorii 9-18kg.Jenže v popisu autosedačky která se mi líbí(RomerKid+,15-36kg) píšou,že je vhodná pro věkovou kategorii 3-12let.Tak nevím jestli tam třeba hraje svou roli i výška,nebo prostě když už ty kila má,tak jí můžeme koupit?Nemá s tím některá z vás zkušenosti? Děkuji za odpovědi ![]()
Ahoj Manu,
když vidím, jak lidi vozí (např. nedávno u nás ve školce vyzvedával děda vnoučka, krásná naleštěná Octávka a prcka prostě prdnul dozadu a nenamáhl se ho aspoň sakra připásat prostředním pásem, prostě nic!!!! Proč, vždyť jede kousek
měla jsem z toho ještě dlouho blbou náladu) děti bez sedaček, nebo tedy v lepším případě pořídí do náhradního auta jen sedák (který je podle mě taky nebezpečný, protože vůbec nechrání z boku), tak jsem ráda, že jsou maminky, která mají takovéhle obavy ![]()
No já myslím, že rozdíl mezi 9-18 a tou větší je jen v těch pásech, že už dítko nemá pětiboďák, který mi přijde lepší. Taky se nedá polohovat, ale to na krátké vzdálenosti nevadí. Takže pokud už váhově odpovídá, koupila bych klidně tu větší. Römer je jednička (taky máme v obou kategoriích), takže snad nemůžeš nic zkazit. Ale profík nejsem, možná je tam ještě nějaký problém, ale pokud při sedu hlava dosáhne mezi ty bezpečnostní bočnice, mělo by to být OK.
M.
Manu tak kup autosedacku 9-25kg nebo 9-36kg. Ty sedacky 15-36 nemaji vnitrni pasy a pro ani ne 2 letou holcicku ten pas v aute bude jeste porad moc vysoko.
nejlepší by bylo navštívit obchod osobně a vyzkoušet jak bude mít ten pás vyoko - aby jí nezasahoval do krku. nám je 28měs.a také jsem řešila, že koupíme tuhle velkou(15-36)ale po osobním vyzkoušení jsem usoudila, že to přehazování není zas tak strašný - protože ten popruh malýmu stále vychází do krku. myslím´, že je ještě malá
šťastnou ruku ve volbě - jinak bych doporučovala s isofixem a to z toho důvodu, že sedačka je jištěna jen pásem
hezký den Iveta
Ahoj!
Nezáleží ani tak na tom, jak je těžká. Důležitější je, jak je vysoká a taky jak šikovná. U menších dětí je problém, že se z toho pásu rády vyvlíkají.
Takže nejdříve vyzkoušet přímo v autě třeba tu větší a podle toho posoudit.
Já osobně bych asi ještě šla do té 9-18 kg.
Jinak mě taky dost vytáčí, když vidím vozit děti bez sedačky naprosto nepřipoutané. Hlavně, že rodiče si ten pás většinou zapnou. ![]()
Do sedačky 15-36 může jít dítě když má nejméně 15kg, 2,5 roku, a nejméně 94-100cm ( podle značky sedačky) takže je Vaše dítě ještě malé na sedačku 15-36, buď tedy jít ještě do jedné 9-18, nebo 9-36, nebo chvilku počkat a potom teprve do 15-36
Taky teď řeším sedačku a na tvém místě asi volila kategorii 9-36kg. Koukni na Britax je totéž co Römer a tuto kategorii dělá.
Já teď sháním sedačku ve kategorii 9-18 kg pro mladší (15 měsíců) k Vánocům. To už snad bude mít 9 kg
. Römerka je na nás až moc, potřebujeme 2 sedačky do dvou aut. Tak přemýšlím o Chicco - Key 1 XP. Nemáte někdo zkušenost?
Díky Terka
PS: Joly, ahojky
![]()
Děkuji všem za odpovědi,asi se porozhlídnu po nějaké v kategorii 9-36kg,aby našim trochu dýl vydržela.Za chvíli zase totiž budeme kupovat novou do našeho auta.Tak ještě jednou díky ![]()
Já mám v autě u babičky Snug. A jsem spokojená dá se polohovat a cena taky super. koupila jsem jí tady:
http://www.ababy.cz/…ewbuddy-snug
ale klidně by stačila dle mě i ta Comet je ještě levnější ![]()