9 leté dítě a televize

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7727
30.9.24 17:07
@milwinka píše: Více

protože se ti to hodí… je to rozumné tak má lego…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
30.9.24 17:08
@KKK85 píše: Více

Tak to ale v životě nefunguje. Kdybych si třeba kupovala jen potraviny, které mi chutnají, tak jím jen samé chipsy, čokolády, zákusky a určitě bych z toho měla vysoký cholesterol a obezitu. Kdyby mě zlákalo kouření jen proto, abych zapadla do kolektivu, tak si taky zničím zdraví. A to samé si myslím i mobilu, na který taky často vznikají závislosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
30.9.24 17:12
@KKK85 píše: Více

Ano, Lego ho aspoň nějak rozvíjí a nevznikají na něm závislosti. Mimochodem třeba kamarádka, co má stejně staré dítě jak já, tak si stěžuje, že je furt jen na mobilu nebo počítači, s žádnými hračkami už si ani nechce hrát a ani už s ní nechce jezdit na výlety, musí ho vždy vyloženě přemlouvat a něčím ho motivovat. Já takhle dopadnout prostě nechci. Ale ať si každý vychovává podle svého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7727
30.9.24 17:13

Proto je to samozřejmě vše mít s mírou..,. nikdy si ty chipsy a čokolády nedáš? Taky zhřešíš… a o tom to je… naučit i to dítě té rozumné rovnováhy. Dcera mobil má, ale rozumně a já ji ho i hlídám a koukám na co kouká, má youtube klasické uplně bloknuté, jen youtube kids může a youtube music. Ukazuji ji i rozumné videa… o zvířatech, přírodě, cestování… najde si tam i výslovnost do angličtiny, jela v létě matiku příklady… na netflixu kouká na seriál.. ale jak říkám vše s mírou…dneska si nevzpomněla zaatím že by šla na mobil… hraje si v pokojíku. Mluvím s ní o tom, že mobil ji nedá nic dobrého…myslím stupid. ní videa youtuberu! Jak jsem psala minulý týden průměrný čas na mobilu má 52min denně… ono víš zakázané ovoce pak nejvíce chutná… a ze mě rodiče dělali toho outsidera… řeknu ti že jsem je dost nenáviděla v pubertě… a já chci mít s dcerou kamarádský vztah ač jsem i dost přísná… a jak říkám hodně o tom mluvíme, o nebezpečí na internetu, vžádném případě nesmí dávat ona videa na net atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7727
30.9.24 17:14

Jenže takto dopadnou nemusíš.. vše má mít rovnováhu a naučit dítě rozumný a zdravý přístup i k tomu internetu, mobilu…Jakk říkám aktuálně dcera v pokoji tvoří, mobil je stále v aktovce co přišla ze školy.. není to pro ní až tak vzácné… a výleety miluje.. i kolo, zahradu, procházky, přírodu, chodíme plavat atd atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
30.9.24 17:18

Tak to tě klepne pepka, až přijede ze školy, zapne PC a bude dělat úkoly a prezentace :think: A že na druhým stupni to tak prostě je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260

Můj syn má 11 a žádné omezení nemá. 3× týdně má trenink a o víkendu turnaje. Ve volném víkendu jedeme na výlet. Takže na mobilu a počítači je vecer a přes den, když má volno, to ale spíš taky chodí ještě s klukama ven. Ani youtubery jsem mu nezakazovala, teď kouká spíš na fotbal a sport. Jo a sluchátka určitě pořídit, to je skvělá věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7727

@milwinka a to ti řeknu že přímo v rodině máme slečny co znají taky jen mobil mobil a mobil.. videa na tiktok, youtube… už tam sdílejí i sebe… a opravdu neznají nic jiného… ale není rozumné uplně od toho kluka odstřihnout… mysli i na jeho sociální vazby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7727
30.9.24 17:19
@ibis píše: Více

joo a kdoví co tam bude dělat potají.. nebo ho bude maminka kontrolovat i ve 13-14ti letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
30.9.24 17:25

@KKK85
Tak to máte u vás rozumně nastavené. :palec: Možná to pak časem u nás taky tak podobně zavedeme, ale teď ještě nevidím důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7727
30.9.24 17:29

Blíží se vánoce.,.. tak třeba si to ještě rozmyslíš :) kluk by měl vééélkou radost určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
30.9.24 20:17

Ale ty jsi jiná generace. Nemůžeš na svého syna projektovat své představy o pěkně stráveném dětství. Dítě má pěkné dětství tehdy, když má doma stabilitu a bezpečí. Pak je jedno, jestli má na hodinu denně tablet s YouTuberem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
30.9.24 20:20
@janulicek89 píše: Více

Já teda synům povolují tablet na hodinu denně. Povolují i YouTube. Ale nechci, aby měli sluchátka. Na tabletu jsou se mnou v kuchyni nebo obýváku a chci slyšet, co poslouchají. Pak to můžu korigovat. Jasně, někdy je to o nervy, ale jsem ráda, že mám přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
30.9.24 21:04

Moje děti mají rodičovskou kontrolu a limit hodinu denně. Nejsem z toho taky nadšená, ale beru to jako kompromis. Zatím to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
30.9.24 21:32
@Kousavysvetr píše: Více

No vy tady z něho děláte úplného chudáčka, co mi tady denně škemrá, že chce mobil, že bez něho nemůže být. Přitom si myslím, že je to normální šťastné dítě i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí