9 leté dítě a televize

Anonymní
30.9.24 09:44

9 leté dítě a televize

Ahoj, zajímalo by mě jaký máte názor a jak je to popřípadě u nás. Mám syna a prostě jsem byla hodně benevolentní a hodně povolila, ale přijde mi, že je u nás opravdu všechno špatně. Syn se často dívá na YouTube a já to už nemůžu ani slyšet ty youtubery. Chci mu ten čas v tv omezit. Nevadí mi, když se podívá večer na pohádku. Zajímalo by mě kolik svým podobně starým dětem dovolíte čas u televize, YouTube apod. Prijde mi, že poslední dobou ho nezajímá nic doma, ale jen YouTube

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5166
30.9.24 09:49
@Anonymní píše: Více

Stačí nastavit pravidla a čas a pořiď mu sluchátka :think: U nás platilo a platí, že pokud má své povinnosti splněny, můžou svůj volný čas trávit po svém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7477
30.9.24 09:52

Dcera má 8 let, má familylink na mobilu (tabletu) na dvě hodiny denně. Na tv se nedívá skoro vůbec, kouká na tabletu na netflix, takže ty dvě hodiny jsou dokupy s youtube, netflixem a hry. V týdnu ale nestihá ani ty dvě hodiny většinou. Chodí na sport (4 hodiny týdně) plus učení, úkoly a musí i doma pomáhat. Další věc záleží na počasí..jak prší tak je třeba více, jindy mín. Ted schválně koukám průměr za minulý týden měla 51minut. A pak tedy příjde nemoc… tak to zvládne i 4 hodiny za den.. ale snažíme se třeba i hrát hry apod. Noo a v zimě pak koukáme spolu na filmy, pohádky, nebo i rozkoukáme společný seriál na netflixu… to večer kolem 18:30 aby stíhala jít večer normálně spát.
A youtube má bloknutý, může jen youtube kids… nesnáším youtubery, a stupidní videa!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 09:55

Já mám právě na ty youtubery alergii. Takže přemýšlím jak to omezit a dát mu max hodinu youtubu

• Citovat
  • Upravit
8823
30.9.24 09:59

Na mobilu má family Link, nastavili jsme na hodinu denně. Televizi koriguju jen slovně, napřed povinnosti, pak zábava. A když prudi, rovnou vypinam. Youtubery sledovat nedovoluju, jen nějaká vybraná videa, hlavně písničky, zvířata, dopravu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
30.9.24 10:04

My s mužem televizi nemáme vůbec, Chci jednou vymezit synovi pc na hodinu denně, jinak seberu, schovám, a na chytrý mobil ať si našetří sám. Dětem bohatě stačí tlačítkový mobil aby rodiče věděli jestli jsou v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
30.9.24 10:06
@Lu66 píše: Více

Ty jo, tlačítkový mobil snad nemá dneska už nikdo  8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
30.9.24 10:11

@arinecka Manžel jo. Říkal že by ten dotykový stejně hned rozbil, protože pořád něco dělá, kutí atd. :lol: A raději přijít o nějakých 2k, než třeba o 8-10k za dotykáč. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7477
30.9.24 10:12

Já je zakázala.. nic to nikomu nedá… spíše to vymývá mozky!!! Dej familylink.. omezíš tam i jednotlivé aplikace na určitý čas, můžeš úplně zablokovat celé youtube (dcera má) má kids, a má youtube music..ona si ráda zapne hudbu a tančí, nebo když si uklízí pokoj.
Fajn i že tam mám sledování polohy (na to třeba data v mobilu), ale vidím zda došla do školy atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7477
30.9.24 10:15

Noo víš co ale pak bude akurát chudák před spolužáky, kamarády..oni si volají, píšou hrají onlinovky.. a on si bude šetřit do 15ti let aby si pořídit dotykáč… já nejsem toho zastáncem, chci at má dcera jiné zájmy, chodí na sport, a hrajeme i hry, tvoříme.. jezdíme na hory, na kolo atd… ale uplně odstřihnout ji taky nechci od tohodle.. je to hold taková moda.. a nechtěla bych aby se pak dítěti smáli spolužáci za tlačítkový mobil…tak nějak spíše kompromis všeho s mírou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
30.9.24 10:17

Za 2 tisíce koupíš dotykáč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
30.9.24 10:19

@Bytsamsebou Já to dala jako příklad. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 10:21

Family link má, ale on na mobil moc nechodí. Spíš vůbec. Ale dívá se v tv na YouTube a nevím jestli tam to jde nějak omezit

• Citovat
  • Upravit
9072
30.9.24 10:30

Naše děcka jsou vytížené, ať jde o kroužky nebo vlastní výběr volného času. Takže moc času na televizi přes den nemají. Ráno raději vstanou nejpozději, jak to jde. Po škole jsou venku s děckama. Pak se sejdeme doma, že se udělají úkoly/kontrola/podpis, nějaká příprava. Syn má některé kroužky odpoledne, končí pozdě. Dojde po 19h. Takže večeře, sprcha a teprve pak má čas, ať si pustí něco. Buď se díváme všichni společně nebo si najdou děcka něco na Netflixu. Některé kroužky má syn po škole. Tak je obrácený režim. Kroužek, příprava do školy a ven za kamarády. Doma se zdržují víc v zimě. Teď je furt hezky, ať lítají venku. Dcera má kroužeky odpoledne. V pátek se sešlo, že mají oba mladší dva po sobě. Takže na televizi je čas buď večer nebo někdy o víkendu. Ale i víkend mívají aktivní (závody). Velká má tanec v úterý a v pátek. To se i posunul návrat v pátek domů. Stíhá vlak, že domů dojede po 20h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.24 10:46

Také je nemůžu ani slyšet, děti mají youtubery dovolené o víkendu, dokud ještě spím, a to jen ty, kteří nemluví retardovaně. Přes týden mají půl hodiny na počítači a občas se spolu podíváme na film.

Když jsou nemocní, můžou být na tv/PC klidně půl dne, ale pravidlo o youruberech platí i tak, ti jsou jen o víkendu ráno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML