Nevychovaný spratek

Anonymní
21.9.24 21:37

"Nevychovaný spratek"

Hezký večer, dnes se mi stal šílený incident. Se synem (4 roky) jsem byla na pouti, samozřejmě jsme nevynechali skákací hrady. Seděla jsem hned u bot dětí a najednou starší paní začala křičet, „ať toho ten h@jzl nechá“. Do hradu na některá místa není vidět, ale pochopila jsem, že můj syn tahal za ruce mladšího klučinu, aby vylezl na klouzačku. Pro mě to je normální, pomáhá takto i mladší sestře a menším dětem. Nikdo v hradě nebrečel, vše se zdálo v pořádku. Pak můj syn vyšel z hradu a ta paní ho chytila za paži a začala mu řvát zezadu do ucha, že na jejího xy sahat nebude. Byla jsem metr od nich. Vstala jsem a řekla jsem, ať ho okamžitě pustí a proč na něj křičí. Zda by se jí líbilo, kdyby i jí někdo zezadu takto popadl, ať se laskavě uklidní. Tak začala křičet, že jejího vnuka tahá nahoru a že je to nevychovanej spratek. Znovu jsem jí řekla, že mi tohle nepřipadá v pořádku, může mě upozornit, ale na dítě mi sahat nebude. Tak už na celé kolo začala křičet, ať si lépe vychovám toho spratka. Otočila jsem se obsluhu skákacího hradu, ale ti mi řekli, že jen vybírají kartičky a tohle je náš problém. Syna jsem vzala do vedlejšího hradu a co myslíte. Ta hysterická paní přišla i s manželem a strčili vnuka do hradu. Jen jsem slyšela, jak pánovi říká, že můj syn mlátí děti a on odpověděl: „já už si to s ním vyřídim“. Strašně mi stoupl tlak a začaly se mi klepat ruce. Naštěstí syn si lezl a skákal s holčičkou ze školky a jiných dětí si nevšímal. Myslím si, že oni čekali, jestli do někoho nestrčí, nebo na někoho nespadne, aby mohli eskalovat konflikt. Tak jsme raději odešli.
Teď si to v hlavě rozebírám, zda jsem neměla reagovat jinak. Taky mi zní v uších „nevychovaný spratek“, jak se pozná, kdo je vychovaný ve skákacím hradě. Jak je může napadnout si to jít vyříkat s malým dítětem. Měla jsem z toho větší šok, než syn, ten za chvilku o ničem nevěděl, ale já na to musím stále myslet. Děkuji za přečtení „románu“.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4383
21.9.24 21:43

Udělala jsi ještě lépe než bych reagovala já. Jsem od přírody impulzivní člověk a jen jednou by na moje dítě někdo zvýšil hlas… Uf, normálně se mi zvedá tlak. Ženská to neměla v hlavě v pořádku, neřeknu kdyby tvůj kluk toho druhého fakt bil, nebo ho strčil, ale podle tvého popisu ho JEN vzal za ruku Proboha! A taková hysterie? Co ostatní rodiče? Jen stáli a čuměli? Nevyjádřili se třeba že tvůj syn tam nikoho nebije? Ještě si myslím že ženskou asi ten den někdo naštval a potřebovala si na někom vylít zlost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
21.9.24 21:49

Já jsem strašný rapl :oops: dotyčnou bych nejspíš poslala do p…i :oops:

Za mě jsi to zvládla bez ztráty kytičky ;) a už se na to vyprdni a nekaz si náladu lidmi co za to nestojí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.24 21:52

@Lu66
Já nejdříve také nechápala, proč do toho hradu tak křičí. Ostatním rodičům to bylo jedno, já seděla hned u bot, takže všichni ostatní byli za mnou a nikdo nic neřekl. Prostě jen koukali. Vedle mě seděla na židli obsluha hradu, ale jak jsem řekla, ti od toho dali ruce pryč, tak jsme šli vedle a já si zase sedla dopředu.

• Citovat
  • Upravit
8947
21.9.24 21:52

Fakt křičela haj..l? Bych ji řekla, ať si jde vypláchnout tu sprostou pusu mýdlem. Třeba by to pomohlo, ať se naučí vyjadřovat. A pak si jde zařídit brýle, když špatně vidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
21.9.24 21:58
@Anonymní píše: Více

Nezbyde Ti nic jiného než to hodit za hlavu. Narazila jsi na krávu co si potřebovala vylít zlost. Taková kráva by si opravdu zasloužila jednu ubalit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24635
21.9.24 21:59

Pokud to bylo opravdu tak, jak píšeš (že ho vzal jen za ruku), tak ta ženská byla blázen a netřeba si s tím lámat víc hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.24 21:59
@kulíšek_s_bambulí píše: Více

Já to prostě nechápu, bylo to úplně zbytečné. Pak přišla i s mužem, strčili vnuka do hradu a stoupli si za mě. Muselo jim být jasné, že je slyším. Říkám si, že jsem hrozný srab, snažila jsem se prostě konfliktu vyhnout.

• Citovat
  • Upravit
4383
21.9.24 22:02

Srab rozhodně nejsi, jednou Ti nervy poleví a to by ses divila co dokáže i ten nejtrpělivější a nejhodnější člověk na světě. A obzvlášť jde-li o vlastní dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.24 22:05

@Kelsey1
Ano, nejdřív křičela tohle, ale nevěděla jsem, na koho je to namířeno. Nikdo se tam spolu nestrkal, děti skákaly, pak tam byla lezecká stěna a syn ty mladší tahal nahoru, aby mohli na skluzavku. Občas si sedlo pár za sebou a sklouzly se jako vláček. Seděla jsem sama u bot, takže to nebylo tak, že bych si povídala a dítě nehlídala. Všechno mi přišlo v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.24 22:11

@lucad77 Přesněji za obě ruce. Chlapec se nohama zapřel za obdélníky a vylezl nahoru, kde byla skluzavka. A pak mě napadá, že si děti sedaly za sebou ve vláčku a sklouzly se dolu, ale říkám si, komu může tohle vadit.

• Citovat
  • Upravit
9019
21.9.24 22:12

Tak nikdo z nás u toho nebyl. Těžko takhle říct, jestli druhému chlapečkovi tahání za ruce vadilo nebo ne. Já vím, že třeba mému dítěti by se to nelíbilo a v pohodě bych s tím nebyla. Asi paní měla pocit, že jsi měla zakročit a synovi vysvětlit, že to dělat nemá. Z její strany každopádně hysterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.24 22:20
@Serpentini píše: Více

Mohla se v klidu zeptat, čí je to dítě a já bych mu vysvětlila, ať ostatním nepomáhá. Ale nedala mi možnost, stalo se to hrozně rychle. Nejsem úplně pohotový člověk a při konfliktu mě nenapadají správná slova, vždy až tak pět minut po.

• Citovat
  • Upravit
101603
21.9.24 22:26

Proč ostatním, ať nepomáhá jen jejich kyticce, ne ;) že z toho má matka ujimani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.9.24 22:39

Někdy jsou rodiče a prarodiče na „tafku“. Já kdysi zažila, že mi jedna matka řekla, že bych svého blbečka neměla brát mezi normální děti, že jim něco udělá. Mému dítěti byly asi 4 a nemluvilo. Taky jsem nevěděla, co udělat a byla jsem z toho déle špatná. Podobných zážitků mám několik.
Chce si to takové kecy nepřipouštět. I když přiznávám, že jsem velmi citlivá na to, aby mi někdo sahal na děti. To bych byla asi celkem ostrá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML