9 měsíců a auto

1735
24.1.22 21:59

9 měsíců a auto

Zdravím maminky,
Našim klukům bude brzy 10m a čeká nás cesta autem 2,5 hodiny, stejně jako každý měsíc. Ale kluci v době cesty poprvé nebudou spát. Bohužel v době spánku už jet nemůžeme. Vždy prospali cca 1, 5 hodiny, pak se půl hodiny zabavili hračkami a pak řvali… A já teď nevím, co si počít :nevim:… Hrozně jim vadí, že ze sedačky nic nevidí a hlavně, že nevidí na sebe navzájem. Nemáte někdo nějakou radu jak tak malé děti zabavit? Cca 2 hodiny jedeme po dálnici, tak tam není moc možnost zastavovat.. Budu ráda za jakékoli rady. :kytka: Doma je nejvíc baví se vším házet a do všeho bouchat, chodit kolem nábytku a tak… Takže doma s žádnymi „klidnými“ činnostmi neuspěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36404
24.1.22 22:04

Doporucuji do auta bednu s hrackami, ideálně co ty moc neznaji a zkoušet je tím zabavit. Jeli sme tak s dcerou cca 5 hodin. Ke konci už sem nevěděla co, ale stačil ji i balíček papírových kapesniku co rozškubala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
24.1.22 22:12

@JancaS84 ten balíček kapesníků je super nápad :palec: mě právě napadlo dát jim něco, co doma nemůžou mít… Jelikoz hračky je baví jen rozhazovat… Už jsme pořídili i volanty do auta na sedadlo ale zatím s tím o to sedadlo jen bouchaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36404
24.1.22 22:18
@Elea9 píše:
@JancaS84 ten balíček kapesníků je super nápad :palec: mě právě napadlo dát jim něco, co doma nemůžou mít… Jelikoz hračky je baví jen rozhazovat… Už jsme pořídili i volanty do auta na sedadlo ale zatím s tím o to sedadlo jen bouchaji…

Jo ještě se ji docela libili knížky se zviratkama a říkat jak dělají, ale to nevím jestli zvládnes na obě strany. Sedíš mezi nimi předpokládám. Pak i jednou pomohlo když sme se s manželem vyměnili, jestli oba ridite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
24.1.22 22:26

@JancaS84 u nás bohužel knížky zatím ve většině případů nahrazují kousátka, která už jsou asi moc nudná :lol: Jinak držet jednou rukou knížku a zároveň otáčet už jsem se musela naučit. Manžela teď nemůžou pořádně vidět ani doma, kolikrat se nesmí ani přiblížit. Občas mám pocit, že se z nich zblaznim :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
24.1.22 22:36

@Elea9 co krupky?? Bordel z toho neskutečný, ale deti se zabaví a kdyby jste nedejbože bbourali, tak to ty deti neumlati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
24.1.22 23:02

A koupit jim zrcatka na sedadlo? Skrz ne by na sebe trochu videli :)…ja i vzdycky, kdyz nekam dlouho jedeme, tak kupuji uplne novou hracku, jelikoz ji nezna, tak ho celkem zabavi-vy mate vyhodu, ze muzete kazdemu koupit jinou a az je prestane bavit, tak jim je prohodit a ziskat tak cas navic :D…pak uz me napada jen kupa jidla nebo pisnicky na flashku do radia (my takto jezdili prvnich 11 mesicu se zvukem vysavace na flashce :pocitac: :D)…a nebo neslo by jim vyjimecne treba zrusit spanek pred cestou, aby pak byli do auta unaveni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
25.1.22 02:40
@Elisaaa píše:
A koupit jim zrcatka na sedadlo? Skrz ne by na sebe trochu videli :)…ja i vzdycky, kdyz nekam dlouho jedeme, tak kupuji uplne novou hracku, jelikoz ji nezna, tak ho celkem zabavi-vy mate vyhodu, ze muzete kazdemu koupit jinou a az je prestane bavit, tak jim je prohodit a ziskat tak cas navic :D…pak uz me napada jen kupa jidla nebo pisnicky na flashku do radia (my takto jezdili prvnich 11 mesicu se zvukem vysavace na flashce :pocitac: :D)…a nebo neslo by jim vyjimecne treba zrusit spanek pred cestou, aby pak byli do auta unaveni?

Souhlasim. Jen pozor na to jidlo. Kdyz se dite zacne dusit v autosedacce na dalnici, tak to je prusvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
25.1.22 07:06
@Elea9 píše:
Zdravím maminky,
Našim klukům bude brzy 10m a čeká nás cesta autem 2,5 hodiny, stejně jako každý měsíc. Ale kluci v době cesty poprvé nebudou spát. Bohužel v době spánku už jet nemůžeme. Vždy prospali cca 1, 5 hodiny, pak se půl hodiny zabavili hračkami a pak řvali… A já teď nevím, co si počít :nevim:… Hrozně jim vadí, že ze sedačky nic nevidí a hlavně, že nevidí na sebe navzájem. Nemáte někdo nějakou radu jak tak malé děti zabavit? Cca 2 hodiny jedeme po dálnici, tak tam není moc možnost zastavovat.. Budu ráda za jakékoli rady. :kytka: Doma je nejvíc baví se vším házet a do všeho bouchat, chodit kolem nábytku a tak… Takže doma s žádnymi „klidnými“ činnostmi neuspěji.

V kolik jedete a v kolik normálně spí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
25.1.22 07:27

U nas pomáhalo zrcátko na sedadlu vzadu - mohl tak koukat, křupky, má 2 hračky jenom pro jízdu autem - takové senzorické, co něco dělají, šustí, pískají a je na nich spousta zkoumání :lol: a oblíbené veliké křupky taky jenom pro auto. Takže v autě se vždy potěší, že je dostane. Když už se nudil, tak cokoliv, co nezná - balíček kapesníků, peněženka se zipem, něco z nákupu np. v papírovém obalu, pak hudba, když už bylo zle, tak jsme oba s manželem zpívali nebo dělali krátké přestávky, kde mohl lézt. 4-5 (6) h jsme takhle do roka jeli několik krát a dalo se.

• Citovat
  • Upravit
1735
25.1.22 07:44

@Elisaaa kluci jsou děsně složité osobnosti… U těch zrcátek se vztekají že mna ne nedosáhnou a nemůžou s nimi házet :zed: no a stim jídlem je to taky složité… Jedná krupka jim nevystaci ani na minutu :? Máme takové malé kukuřičné hvězdičky, ale těch jsiu zase schopni sníst klidně celé balení 8o ty máme když jedeme k doktorce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
25.1.22 07:47

@Veru1987 jedeme o půl čtvrté, spí od jedné, půl druhé do cca půl třetí až třetí, záleží jak usnou dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
25.1.22 07:50

A v jaké sedačce jezdí?
Já tu budu jediná, ale nepomohlo nic.
Jakmile se dítě poutalo do sedačky, řev.
Hračky, kapesníky, peněženka, atd…vždy na chvíli.
Naštěstí je dítě váhově i výškově větší a v 9 měs. ok sedělo, lezlo a stálo. Šlo do sedačky 9-18 kg. Konečně vidí ven, sedí u toho, kouká okolo a je klid.
Jinak má stále k dispozici hračky, atd..
Jezdíme tedy hodně, několikrát do týdne i delší střeky.
Na dálnici vede levý pruh a pak ideálně průjezd městem, tam se pořád něco děje :palec:
Ale taky jsem už stála na blikačkách, jelikož dítě bylo modré řevem. Ne vždy se zadaří ( jsem řidič). Ale proti tomu, co se dělo ve vajíčku, je to teď zlaté.

:palec:

Ale 4-6 hodin v kuse bych jela jen v noci. Nejsem sebevrah :lol:

• Citovat
  • Upravit
14874
25.1.22 08:04
@kocourGarfield píše:
A v jaké sedačce jezdí?
Já tu budu jediná, ale nepomohlo nic.
Jakmile se dítě poutalo do sedačky, řev.
Hračky, kapesníky, peněženka, atd…vždy na chvíli.
Naštěstí je dítě váhově i výškově větší a v 9 měs. ok sedělo, lezl a stálo. Šlo do sedačky 9-18 kg, konečně vidí ven a sedí u toho, kouká okolo a je klid.
Jinak má stále k dispozici hračky, atd..
Jezdíme tedy hodně, několikrát do týdne i delší střeky.
Na dálnici vede levý pruh a pak ideálně průjezd městem, tam se pořád něco děje :palec:
Ale taky jsem už stála na blikačkách, jelikož dítě bylo modré řevem. Ne vždy se zadaří ( jsem řidič), ale proti tomu co se dělo ve vajíčku je to teď zlaté.
:palec:
Ale 4-6 hodin v kuse bych jela jen v noci. Nejsem sebevrah :lol:

Nejsi jedina, u dcery take nepomahalo nic. Pokud se nejelo na noc, tak ani behem 3hodinove jizdy ani na chvilku neusnula, bez ohledu na denni cas. A celou cestu by vriskala. Pomahal jedine muj zpev, zadne hracky ani jidlo. Pozdeji manzel objevil na Spotify Pisnicky z vecernicku, takze nam znely v aute porad dokola a docela zabiraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
25.1.22 08:31

:think: @Janča6 písničky pomohly jen někdy. Většinou když začalo řvát, nepomohlo nic.
Ono tedy nesnášelo sedačku už od novorozence, jen věkem se to horšilo. :(
Stejně jako korbu od kočáru. Žádné spací miminko, co tam spí i 2 hodiny. Žádná super procházka. Jestli v ní byl 3× ok tak to bylo moc :lol:
Asi to mělo souvislost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí