Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, příští víkend jedeme s přítelem do Brna. Já očkovaná jsem, přítel není, proto se chci zeptat, zda někdo neví o podniku (hospoda, restaurace..), kde potvrzení o očkování nevyžadují. Na volnou zónu jsem se dívala, spíše mě zajímá, zda neexistuje podnik, který ve volné zóně uveden není. Děkuji.
Musíš zkusit. Osobně se vždycky dívám, jestli má obsluha roušku, jestli ne, tak málokdy kontrolují QR kod.
A ano, jsem sama taky očkovaná, ale tuhle hru na QR kódy a bezinfekčnost hrát nechci, tak si taky vybírám podniky.
@Paola21 píše:
Musíš zkusit. Osobně se vždycky dívám, jestli má obsluha roušku, jestli ne, tak málokdy kontrolují QR kod.
A ano, jsem sama taky očkovaná, ale tuhle hru na QR kódy a bezinfekčnost hrát nechci, tak si taky vybírám podniky.
Vážím si Tvého přistupu. ![]()
Ještě se mě nestalo, že by mě někdo chtěl ten QR kód pípnout
spíš je na stole lístek s upozorněním, že objednáním potvrzuji, že splnuji bla bla bla.
Však on nemusí být očkovaný, ale stačí mu negativní test ne? Ten se taky nahraje do té čtečky a je to. Pak nemusíte nic řešit.
@Cenarius píše:
Ještě se mě nestalo, že by mě někdo chtěl ten QR kód pípnoutspíš je na stole lístek s upozorněním, že objednáním potvrzuji, že splnuji bla bla bla.
Mě to chtěli v zoo restauraci (úplně vždy) a pak v obchodním centru v restauraci.
@Malineka píše:
Však on nemusí být očkovaný, ale stačí mu negativní test ne? Ten se taky nahraje do té čtečky a je to. Pak nemusíte nic řešit.
na testy se už nehraje
@Cenarius nám taky rozhodně téměř všude kolem náměstí chtěli spíš než nechtěli. Rozhodně vím, že to požadovala Zlatá loď a třeba i Jean Paul. Na bazéně v Lužánkách to paní dokonce i načítá čtečkou, když jdeme plavat.
@Cenarius píše:
Ještě se mě nestalo, že by mě někdo chtěl ten QR kód pípnoutspíš je na stole lístek s upozorněním, že objednáním potvrzuji, že splnuji bla bla bla.
no já taky ukazovala svůj QR kod tak 3× a to za 6 měsíců..
@Paola21 to jsem netušila. Přestala jsem to sledovat. Díky za info.
@Cenarius píše:
V Praze na řadě míst. Kavárny třeba, restaurace..zcela běžně. Bazén jen předložit.
@Paola21 Děkuji za odpověď, asi opravdu nezbývá nic jiného, než to zkusit ![]()