Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky prosím poraďte, jak naučím naší 9 měsíční holčičku spinkat celou noc.
Večer chodí spát v 7 hodin, usíná bez problémů a spí ve své postýlce.
Usíná při pítí mlíčka z lahve v postýlce. Dudlíčka používáme.
Kašičku na noc taky má.
Budí se nám tak minimálně 4krát za noc…trochu se napije a pak většinou chrní dál, ale taky ne vždy…
Máte nějakou zaručenou metodu:))?
Budu vděčná za jakýkoliv tip a ráda vyzkouším:)
Zaručená metoda je pouze jedna - vydržet, v patnácti už to 100% dělat nebude ![]()
Ale jinak neporadím, nám malý začal celou noc spát někdy ve 20 měsících…
Mlj syn má přes rok, nikdy mi nespal celou noc, a už v to ani nedoufám.. nebrečí nic jen se budí občas s křikem a občas se tam převaluje a naráží do šprušlí a staví se až se vzbudí.. musím k němu a pak zase spí.. dělá to prostě pořád a jsou dobré noci kdy vstávám jen 4krát a horší kdy vstávám i každou čtvrthodinu.. přes den jsem nervní, nevyspalá výbušná a nejradši bych se tady na všechno vykašlala.. recept nemám zkoušela jsem už absolutně všechno co se kde doporučuje
Syn se na pití budí občas do dneška, je mu 25 měsíců. Já taky občas jdu v noci do kuchyně pro pití, takže mi to nějak nevadí, dám pití, napje se a spí dál. Spíš by mě zajímalo, kdy pochopí, že flašku má u sebe a nemusí mě volat ![]()
Vydrzet, ja takhle s nadeji odstavila dceru v 1,5 roce a ona se stejne dal budila.
Podle mě je to úplně normální a neřešila bych to… pokud se teda nechceš uchýlit k násilným praktikám typu Eastvill.
V 9mesicich se mi mala budila jeste pravidelne na svoje davky mlika ![]()
spani celou noc - o tom muzu mluvit tak od 2,5 - 3 let
![]()
takze vlastne radu nemam, myslim, ze po ni chces moc ![]()
Tak pokud je to normální třeba to co je u nás tak Jiřík bude jedináček.. já se od doby co se narodil vyspala nejvíc 5 hodin a to mě zabíjí..
Já chodím s malím plavat, cvičit prostě ho utahám a budí se jen jednou za noc.Je mu 7měsíců
Viki ma dva roky a dodnes nespi celou noc vkuse.Ja bych taky nejakou radu uvitala ![]()
Já jsem proti vyřvávacím taktikám, takže vstávám tak 3× 4×.. Ale snažím se jí unosit, abych jí pokaždé nedávala prso, zatím mi to ale nevychází.
Je jí rok..
Mě malý teda spí celou noc už asi tři měsíce. Spal tak i když jsem ještě kojila. podle mě je základ nenechat dítě usnout u prsu, flašky apod. prostě musí usnout samo ve své postýlce. jinak se v noci vzbudí a bude chtít přesně to při čem usnulo, aby usnulo znovu. Je to dobře popsané v knížce Každé dítě může dobře spát, dá se stáhnout na ulozto.cz. Já jsem taky proti vyřvávacím metodám a noční pití jsem odnaučovala postupně, dávala místo toho dudlík, čaj, vodu a pak nic. Doporučuju tu knížku k přečtení…
@jittu píše:
Mě malý teda spí celou noc už asi tři měsíce. Spal tak i když jsem ještě kojila. podle mě je základ nenechat dítě usnout u prsu, flašky apod. prostě musí usnout samo ve své postýlce. jinak se v noci vzbudí a bude chtít přesně to při čem usnulo, aby usnulo znovu.
Tohle je podle mě neplatí obecně, malý usínal naprosto sám v postýlce, bez prsa již od nějakých 9 měsíců a přesto se do cca 20 měsíců v noci budil. Někdy hlady, někdy žízní, občas se mu jen něco zdálo…
@j.a.n.i1 píše:
Tohle je podle mě neplatí obecně, malý usínal naprosto sám v postýlce, bez prsa již od nějakých 9 měsíců a přesto se do cca 20 měsíců v noci budil. Někdy hlady, někdy žízní, občas se mu jen něco zdálo…