Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, jsem tu pro radu.
Diskuzi o detskym matracich je tu milion, ale o dospelackych jsem nenasla, takze - potrebujeme nove matrace do postele a uz si nevim rady, jake vybrat.
Nejprve jsme meli hodne drahou a tlustou memory foam - z me strany dobre, ale manzel v te sve dokazal behem asi tri let vylezet hluboky krater, takze matrace letela.
Potom jsme koupili pruzinove, ale drazsi - manzelova byla asi za dva roky uplne znicena.
Potom uz jsem nemela odvahu vyhazovat spoustu penez za neco, co se stejne brzy znici, tak jsme zkusili molitanovou, tu nejtvrdsi co jsme nasli - manzelova vydrzela asi rok, ted uz je uprostred slisovana snad na jeden centimetr, moje je tez znacne prolezena, a to je otacim. A nejsme zadni otesanci, jak by se mohlo zdat - ja ani ne sedesat kilo, manzel nejakych osmdesat.
Ale ze by matrace nebyla schopna zvladnout osmdesatikiloveho chlapa? ![]()
Nepamatuji, ze bysme za meho detstvi nekdy v nasi rodine kupovali nove matrace do posteli, proste ty matrace jsme meli dvacet let jak my, tak nasi, a byly porad normalni, neznicene.. To se ted delaji takove smejdy, nebo cim to je? ![]()
A tak se ptam - muzete mi nekdo doporucit, jake matrace nam alespon par let vydrzi? Protoze ja uz se fakt bojim koupit cokoliv… ![]()
Diky! ![]()
Muj manzel ma urcite vic kilo nez tvuj(a 202 cm), matrace mame 6 let a jsou porad stejne. Mame matrace z JMP(Studio dobreho spani) http://new.jmp.cz/…atraci/14340. Mame od nich i postel a par kousku nabytku do loznice.
TAky si počkám, co kdo napíše. Mi jsme naposled koupili matraci v Ikee, vypadala kvalitní a byla i dost drahá. První proleženina tam byla už za 5 dnů!!! Po dvou měsících jsme ji šli vrátit.
My řešíme taky to samé. ale někde jsem četla, že stejně po (tuším) třech letech (dětskou už po roce) máš vyměnit za novou, tak asi se toho s chutí chopili výrobci a nevyrábí to tak kvalitní (a tedy výrobce ušetří na výrobě a víc vydělá) ![]()
Jo a kupovali jsme ji proto, ze manzel mel stejnou cele detsvi a mladi
. Tedy do te doby, nez jsme koupili zas tuhle
![]()
Já jsem teda koupila asi před 6lety matraci u dřevočalu - nejtvrdší co měli v cenový relaci, kterou jsem tehdy unesla (5tis za obě) a jsou v pohodě. Bude nová postel, takže i nový matrace, ale těch 6let vydržely.
A někde jsem četla, že by se matrace měly po 5letech měnit. Roztoči, pot atd.
@mroe píše:
Muj manzel ma urcite vic kilo nez tvuj(a 202 cm), matrace mame 6 let a jsou porad stejne. Mame matrace z JMP(Studio dobreho spani) http://new.jmp.cz/…atraci/14340. Mame od nich i postel a par kousku nabytku do loznice.
To vypada vyborne, zkusim se kouknout po internetu, jestli neco takoveho nenajdu, my bohuzel nejsme v CR, takze musim pohledat tady u nas. Diky za tip!
@Petra274 píše:
TAky si počkám, co kdo napíše. Mi jsme naposled koupili matraci v Ikee, vypadala kvalitní a byla i dost drahá. První proleženina tam byla už za 5 dnů!!! Po dvou měsících jsme ji šli vrátit.
Z Ikei uz nechci v zadnem pripade, s temi mam tez jen spatnou zkusenost… ![]()
Ahoj, my kupovali před rokem v českým nábytku, a mě z ní už bolí záda. Známí mají tuším snad z kika takovou hodně vysokou a už snad sedmým rokem a naprosto v pohodě. Dali za obě co my za jednu. A navíc jsou fakt parádně vysoký. Už je mám vyhlídly a příště jdu asi taky do nich ![]()
@Izzz píše:
Já jsem teda koupila asi před 6lety matraci u dřevočalu - nejtvrdší co měli v cenový relaci, kterou jsem tehdy unesla (5tis za obě) a jsou v pohodě. Bude nová postel, takže i nový matrace, ale těch 6let vydržely.A někde jsem četla, že by se matrace měly po 5letech měnit. Roztoči, pot atd.
U te nasi by stacilo vymenit tu vrchni vrstvu, coz jde. Zatim to ale nemame v planu, matrace vypadaji porad stejne a doporuceni vyrobcu beru trochu s despektem. Ale jinak jiste, nehodlame na nich spat tak dlouho jako manzel( byt vypada, ze ho nijak nepoznamenalo
)
Jo a ta nase ma ten nejlepsi, pomerne siroky obal - sundavaci, takze peru ten.
@Klementyna píše:
@Seizdra A vis co to je za material?
Ta naše nevím, ale ta jejich je ta úplně nejvyšší co tam v tom obchodě najdeš. Fakt
a prej je pružinova, ale poznat to teda fakt nejde. Ani na té jejich po té době, já jak to viděla tak jsem byla akorát nas…
protože když mi tehdy říkali že koupi pružinový, tak jsem si vybavila ty starý co tlačí do zad a lítají pera. No houby
zkus se po nich zeptat v té kika. Hodně vysoká, snad i 40 čísel (teď fakt hádám) a pera má.
Ahoj my ted neustale řešily stejny problem s přitelem kdyz jsme pred dvema lety zařizovali dum koupily si jako provizorium nafukovaci postel tu vysokou vícekomorovou než dodělame ložnici a zjistime vubec jakou chceme. muži je 44 mě 22 oba mame rozlišny požadavky na matraci muži děsně bolely zada z jeho matrace co měl v byte a svete div se po par dnech mesících bylo po bolesti nafukovačku si totalne oblibil a už nechce jinou
je pravda že ve skřiní mame ještě jednu a když praskne tak ju jednoduše vratime a dostaneme zpet celou častku za dva roky rupla jednou a to když mala nechala nakou kostku s hralou pod ni a my na ní parkrat žařadily vyměna nebyl problem
jeste mame v podkrovi normal manželskou matraci ale na ni se nam už nechce zvykli jsme si na vzduchovou pač se přispusobi kazdemu.
@Seizdra Kika u nas bohuzel neni (UK). Mne vubec pripada, ze mnohe veci se daji v CR poridit mnohem kvalitnejsi a poctivejsi, nez tady… ![]()